2010. november 18., csütörtök

Más ezt hogy csinálja?

Hogy mi mindenre tanítanak a gyerekek, az egy jó hosszú külön poszt lenne.
Viszont az, hogy őket kiszolgálva és nekik dolgozva hogy tanuljuk meg jól beosztani az időnket, az belefér pár mondatba.

Az időbeosztás talán még a pénzbeosztásnál is nehezebb.
Már egy-két gyereknél sem jut sok idő magunkra ha nincs bébiszitter, gondolom mert akkor még mi is tanuljuk ezeket a dolgokat.
Elsőnél minden új, második gyereknél jön az igazi *hogy is legyek két helyen, hogy is legyen négy kezem- anyuka, miután este a fotelba dőlve bámulsz ki a fejedből a tévére vagy az újságra és fogalmad sincs mit látsz, de arról sincs, hogy mivel telt már el megint egy nap.
Aztán hátradőlsz a kádban, relaxálva egy kicsit, mikor előkerül az egyik gyerek, hogy... nem mindegy? Lényeg, hogy extra erős szenzorokkal érzik, mikor pihennél, olvasgatnál a kávéd felett nyugiban, vagy néznél meg egy filmet, és akkor, mikor azt hiszed, hogy milyen jó is ez a kis nyugi, na pontosan akkor vesznek össze, verekednek össze, törik el a százéves vázát, vagy gyújtják fel a kutyát.

Namármost itt nekünk öt egész gyerekünk van.
Most nem arról akarok beszélni, hogy milyen is ételkavargatás közben szendvicset csinálni, kiömlött italt feltörölni, vagy verekedők közt igazságot tenni, kenyérgyúrás közben kiszabadítani azt a szerencsétlen Noddyt a szekrény mögül, hanem arról, hogy ennyi ember holmijával is rengeteg meló van. Napi mosás, mosogatás, vasalás, bla bla bla...Jól kell csinálni, hogy legalább a napi adaggal, vagy minimum a felével végezzünk.

Megtanultam fogmosás közben mosógépet megpakolni-üríteni, kajasütés közben vasaláshoz rohangálni, babakocsitolás közben megpucolni azt a fél kiló mandarint amit a Szilike meg bírt ennyi hazáig, és a legutóbbi, hogy a tűzhely mellett állva, figyelve az ostyasütőre, tornázok.
Uncsi volt na. Sütögetni.
Megszámoltam hány guggolás egy ostyaoldal sütése, hány lábemelgetés a másik oldal.
És mivel mire időm lenne tornázni addigra energiám nincs, így ezt fogom alkalmazni amikor lehetséges.
Persze komplett edzésre a hely alkalmatlan, de egy kicsi is jól esik.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...