2010. december 12., vasárnap

Miért is rosszindulatú...

... az, aki az?
Olvasgatom a híreket és hozzászólásokat, és rengeteg rosszmájú megjegyzéssel találkozom.
Úgy sejtem, hogy vannak sokan, akik ilyen névtelen fórumokon, hírek hozzászólásaiban élik ki rosszindulatukat, harapnak oda embertársaiknak, az életbe pedig kedves, mézes-mázos viselkedésükkel takargatják, valódi, kellemetlen énjüket.

Példa: ha sikerül x képviselőnek leokézni, akkor sima B kategóriás jogsival már 125 köbcentis motort is lehet majd vezetni kiegészítő oktatás után. Cikk itt.
Emiatt jelenleg külön tanfolyam elvégzése szükséges.
Hozzászólás: " ha én végigültem, akkor más se ússza meg"
Kérdésem: dögöljön meg a szomszéd tehene is?
Tipikus mai felfogás: "Ha én szívok, szívjon más is."  " Engem szíjjal ütött apám, nem hal bele a gyerek ha kicsit megrugdosom."

Persze van jóindulat, sőt, hiszem, hogy több jó ember van, mint rossz.
De azzal, hogy valaki ad egy telefonhívást a vörös iszaposoknak, (inkább, mint a vörös brigádoknak :D) és saját dicsfényétől elvakulva ledönt még három kört a kocsmában, sőt a haveroknak is ő fizet, mert ma jó fiú volt, megérdemli, na ettől még nem válik jó emberré.
Ma ez a gyónás modern formája. Köcsög vagyok, de adakozok. Bűnöm van, de "jóvá" teszem.

Írhatnám, hogy "Ilyen rossz lett a világ" "Jaj, jaj, hová lesz az emberiség" de ezek csak szótéglák, amik a gondolkodást veszik el azoktól akik használják (behelyezik) őket.
Nagyon idegesítő mikor valaki ilyen beszédfordulatokat használ, de leszoktam róla, hogy ilyenkor próbáljak értelmesen beszélgetni az illetővel. Egy sehová nem tehető elmormogott "Ja" megoldja a beszélgetést, "persze mondjad csak, mindjárt a sok dolgomra hivatkozva elköszönök, mert uncsi és eseménytelen vagy" gondolattal odébbállok.

Nem akarok bírálni senkit, tudom, hogy sok morcos ember arca mögött a szenvedés lapul, sok mosoly mögött pedig a könnyek, de csak azért hogy halljam a hangom, csak azért nem fogok beszélni.
Van problémám elég, de nem fogok bántani senkit szándékosan csak azért, mert rossz napom van.
És azt sem fogom mondani, hogy "szar az élet" nem leszek Murphy.
A problémákra megoldást keresek, nem pedig melegen tartva fürcsizek bennük, mert a meleg kaka is MELEG, tehát jó.

Nos, ma ezt a szeletet adtam reggelire, ma ez a cikk gondolkodtatott el, tudom, nem mindenki ilyen vagy olyan, de ma a kezdőlapom hírei közül ez volt az ami kicsit felbosszantott. Na azért a napomat nem fogja elrontani, azért írom a blogot. :)

Egyébként lehet továbbgondolni, van a témában még bőven.
I

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...