2011. február 1., kedd

Gépház hiba...

...van olyankor nálam, mikor teljesen más lesz a cikkből, mint ami a fejemben kialakul mondandó.

Így van ez az előző cikknél is, ahol a cím illetve az elképzelésem végül máshol kötött ki, mint előzőleg gondoltam, kicsit leredukálódott amit eredetileg írni akartam.
De itt rohangálnak a gyerekek, mennem kell hozzájuk, elfelejtem mit is akartam, pedig mikor leülök írni, akkor a fejemben kész a mondanivaló.

Igazából a befejezés nem tetszik, mert meg akartam írni, hogy nem az a célom, hogy senki ne legyen beteg, mert szerintem egy-egy köhögős náthás megbetegedést nem lehet kikerülni, főleg, hogy ezeknek a stressz az alapja, nem a hideg.

A cél az, hogy ilyenkor természetes gyógymódokhoz nyúljunk, ne antibiotikum és fájdalomcsillapító gyógyszer legyen a házipatikában ilyen esetre, hanem például fokhagymás méz, fekete retkes méz, hagyma tea, esetleg hagyma tea fokhagymás mézzel édesítve, satöbbi. Olyan sok elérhető praktika van ilyen esetekre, mégis marad a forróital, és antibiotikum tartalmú gyógyszerek, amiket nem leszólni akarok, hiszen vannak betegségek, amikor nagyon is szükségesek. Csak a szervezetünk a sok felesleges antibiotikumtól elfárad, megszokja, és mikor esetleg kell, akkor már nem fog úgy hatni mint kéne.

Viszont, ha minden lehetséges alternatívát kihasználunk, és a káros dolgainkat lecseréljük, akkor a testünk egészségesebb lesz, azaz ellenállóbb a vírusokkal szemben is.
Hiszen nem a dezodorral, samponnal és szappannal meg társaival bevitt mérgekkel küzd nap mint nap, hanem tud épülni, illetve amire nincs megfelelő elérhető alternatíva, azokat a károkat tudja érdemben rendezni.
Mi vidéken élünk, hegyes környéken, a falunak is a kevésbé forgalmas részén, (na nem mintha a forgalmas rész olyan lenne mint a nagykörút) egy félig-meddig zsákutcában. Lehet az utca végén tovább menni, ha van terepjáród. :D
Itt jó a levegő, nem is vagyunk hozzászokva a szmoghoz. Múltkor Pestre mentünk bevásárolni, utána egész nap szédelegtem.
Ezzel azt akartam mondani, hogy nekünk szerencsére nem kell légtisztító berendezés, nem kell órákat túrázni, ha jó levegőn akarunk lenni, de van ahol ez a megoldás, ha ki akarod tisztítani a tüdőd a benzingőztől, ami a napi rutinba nem biztos, hogy belefér.
Van ahol nincs egy fűcsomó sem, (belváros) vagy ha van is játszótér illetve park, a lakás ablaka akkor is forgalmas útra nyílik, ahol nem a madárcsicsergés a beszűrődő "zaj", hanem a dudálás és motorberregés.
Laktunk ilyen helyen, Zugló zöldövezet, de a mi lakásunk ablaka olyan forgalmú útra nyílt, ahol naponta hajnal 2 és 3 között volt forgalommentes csend. Ott ha igazán tiszta levegőt akartunk, akkor kimentünk a 15 perc sétányira lévő erdőbe. Az volt a leginkább elérhető, legjobb alternatíva a jó levegőre.

De a lényeg, hogy amit lehet  jóra kell váltani, hiszen mindenkinek ez az érdeke.
Érdemes keresni a lehetőségeket mindenre ami nem az igazi, mert mindenre van elérhető alternatíva.
Sablon szöveg, de igaz, akarni és hinni kell, a lehetőség a változásra pedig szembe fog jönni.

De az is igaz, hogy a meleg szarban üldögélni kényelmesebb, mint kimászni belőle, mert munkával jár.
Főleg, ha nem is tudod, hogy amiben vagy, az bizony kaki. Mert minden azt sugallta, ez a jó. De a szar akkor is az, ha csillogó díszeket rakunk a tetejére.
A szőnyeg alá söpört kosz még mindig megvan, csak nem látható.


Van jogi lehetőségem, hogy ne oltassam felesleges oltásokkal a gyerekem, nem is fogom. Sem influenza, sem agyhártyagyulladás, de még a mumpsz oltás sem kell nekünk. Kihasználom azt a lehetőséget, amiről eddig nem is tudtam. Azt hittem nincs módom kihagyni, ezért sok feleslegeset megkaptak, de van jogszabály erre is, így több oltás nem lesz.

Itt a hitetlenek zárják le az olvasást.

Beszúrnám a stresszbetegség témakörbe, hogy most például nálunk volt pár nap idegeskedés, mert elfogyott a tüzifa, és amíg az új adag megérkezett, addig lelemény kellett ahhoz, hogy ne fagyjunk meg.
Megoldódott, de sokat aggódtam, ami most a gyerekeken látszik meg, mert most éjjel Kira köhögött nagyon, reggelre pedig a Kevin.
Sokszor figyeltem meg, mikor van egy-egy stresszesebb időszakom, a végén pár gyerek mindig köhögősre vált.

A betegségek lelki okáról itt, ebben a könyvben olvashatsz.

Egyébként ez az amiben hiszek azzal kapcsolatban, hogy egy-egy idénybetegséget hogy lehet "elkapni".
Az egyik, hogy ELHISZEM, ha valaki rám köhög a buszon, munkahelyen, stb. akkor beteg leszek, hiszen ez esetben az első tüsszentésnél arra fogok gondolni, na elkaptam, fogadjunk lázas is leszek, a szervezet pedig teljesíti az akaratlan parancsot.
A másik, hogy hozzám lelki szinten is közel álló, beteg én pedig együtt érzek, sajnálom stb. és "rám ragad".
Egyszer mikor Szilivel terhes voltam, Szabolcs nagyon köhögött, fájt a torka, én pedig meditációs szinten átvettem tőle a betegséget. Arra gondoltam, én jobban meg tudok küzdeni vele, legyen az enyém.
Másnapra ő meggyógyult, én életem legbetegebb két hetét éltem át. Soha annyira nem fájt még a torkom, rágtam a fokhagymát, még homeo gyógyszert is vettem, de semmi nem használt, csak az idő.
Ezután Krisztián felvilágosított, átvenni nem szabad. Elvenni és eldobni igen, átvenni baromság, mert szinte kétszeresen megkapod.
Megtanultam, a magam kárán, alaposan. :D

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...