2011. február 27., vasárnap

Kétkedőknek

Ez megint tömény olvasmány lesz!

A szappanról.

Húzódik tőle az ember bőre, főleg arcon. Miért is? Mert a bőr faggyút termel, amit a természetes szappan lemos, szemben a kőolajos tusfürdőkkel. Hagyni kell kb.15-20 percet a bőrnek, hogy beinduljon újra a faggyútermelése, máris nem fog húzódni az arcbőr.
Ez a természetes folyamat nehezen vagy egyáltalán nem indul be, mikor a kőolajos termékeket használja az ember, mivel ezek elzárják a pórusokat, nem levegőzik a bőr, ezek nem természetes bőrbarát anyagok, ezért nem is működik a bőr természetesen.
Mivel hosszú évekig használtuk ezeket a bőrgyilkos szarokat, ezért a bőr is elfelejtett rendesen működni.

Ha mégis olyan bőrtípusa van valakinek, hogy még mindig száraznak érzi, lehet kapni kitűnő természetes alapanyagú krémeket, (shea vaj, kakaóvaj)amik segítenek a bőrnek a természetes képességek visszanyerésében.
A fenti alapanyagoknak utána is lehet olvasgatni például Antal Vali oldalán.

Nehéz elindulni a cserével, váltással?
Szerintem nem. Csak meg kell bennünk érni az elhatározásnak, plusz a tudatosság egy szintjére el kell jutni, és annak látni a dolgokat, amik valójában.
Az életünkben sok-sok mindent rossz módszerrel próbálunk elérni.
Van egy célunk, tenni kell érte. De az sem mindegy, mit. Kedvenc íróm, Duncan Shelley írta le jól, nem tudsz annyit biciklizni, hogy megjavuljon a tévéd!
Ha cukrot eszel, hiába futkosol meg tornázol utána, a zsírpárnáid ledolgozod, de az érfalaid tropa állapotán nem javítasz!
Hétvégén volt nálunk a keresztanyám, aki magának készít itt teát, mivel neki az enyém ízetlen. Csinált egy lábos, (3 liter) neki finom teát. Majd mikor elmentek, a maradékot kettéosztottam, (1-1 liter) hozzákevertem mindkettőhöz 1-1 liter vizet pluszban, és még mindig nagyon édesnek találtam. Szerintem ő például több cukrot fogyaszt, mint én az öt gyerekemmel együtt.
De sajnos ha hirtelen megbetegedne vagy bármi kisebb testi problémája lenne (pl. vérkép eltérés) nem gondolna arra, hogy a sok cukor okozhatja ezt.

Mert minden testi baj alapja a rossz táplálkozás és a mérgek amiket magadra kensz.
Ha a kívülről felkent mérgeken változtatsz, máris sokat tettél, ugyanis a testednek nem kell az ezek okozta károk javításával, gyógyításával foglalkoznia. És ezen egyszerűbb változtatni.
Drágák a természetes kozmetikumok? Nem hiszem, hogy egy doboz shea vaj drágább lenne, mint egy tégely francia márkás kőolaj származékos krém.
Ha kimegy az ember a fürdőbe, megnézi miket ken magára, elővesz egyet és elolvassa az összetevőket, 95%-ban talál rajtuk Propylene Glycol, Paraffinum liquidum, Aluminium oxid, Mineral oil, Titanium dioxid, stb. szépséges neveket, amik bizony mérgeket takarnak.
Ha a gyógyszertári natúr terméken nincs rajta, bátran érdeklődj a patikusnál, el fogja mondani, hogy bizony a popsikrém, testápoló, fürdetőkrém és babaolaj alapja is paraffinolaj.
Tudtad például, hogy azért nem javasolják két éves kor alatt a fogmosást, mert a fluorid igazi gyilkos méreg?
És ez egy kisbabának sokszorosan mérgező. De egy tubus családi fogkrém fluoridtartalma is meg tudna ölni egy gyereket.
Tehát mikor a gyereked a szájába nyomja a finom szorbittal ízesített fogkrémet, gondolj arra, hogy alumínium gyártási hulladékot tol éppen a szervezetébe.
Itt van egy hatóanyag táblázat, amiből ki lehet szépen keresgélni az "ápoló" termékeinkben lévő hatóanyagokat.

Nem kell elseperni ezt a dolgot, mint olyat, amivel ha nem foglalkozunk, akkor nincs is, mert van. És probléma.
És ha annak a kisbabának az immunrendszerét, akik egykor voltunk, és azokét akiket mi nevelünk, lassanként rászoktatták/rászoktattuk a mérgekre, akkor ideje, hogy leszoktassuk róla, és hagyjuk végre a testüket rendesen működni.
Nincs semmi bajod, vagy a gyerekednek? Az enyémek is egészségesek, de szeretném is megtartani az egészséges állapotot, és ha tudom, hogy valami rossz, akkor inkább nem adom nekik. Nem fogom tudatosan gyilkolni őket. Mert ha tudsz egy ilyen problémáról csak leszarod, az bizony szándékos károkozás afelé, akinek a továbbiakban is megveszed.
Gondolhatod például, hogy a gyártók nem ilyen gonoszak! Az ég kék, csilingel a harangvirág, és minden rendben a samponommal.
Nincs rendben. Ha valóban meggyógyítana, elmúlna tőle a korpa, akkor minek is vennéd meg újra sok pénzért? Meggyógyulunk és a gyógyszer szedését abbahagyjuk. Ha esetleg újra betegek leszünk, majd szedjük akkor, igaz? Na ezt nem engedheti meg magának egy nagy-nagy kozmetikai cég. Leragasztja a korpát a fejre, és ha abbahagyjuk a használatot, az bizony visszajön. Mivel a korpa, a zsíros haj, a pattanásos bőr és társaik csak okozatok, csak a probléma következményei, ezért kívülről nem is lehet rendesen gyógyítani.

Ha tudsz vicceket és pletykákat olvasgatni, ha meg tudsz nézni egy újabb borzalmas híradót vagy agybeteg tévés vetélkedőt, valóságsót, akkor azt hiszem ezek helyett inkább tanulhatsz a fenti dolgokról is. Hiszen a te jobb létedet és gyerekeid érdekét szolgálja. Vagy jövendő gyerekeidét.
Mint mindenben, itt is az első lépés a legnehezebb, de meg lehet csinálni.
Szembejött velem nemrég a "bükki füves ember" egy előadása, -amit el is olvashatsz ha rákattintasz a színessel kiemelt sorra,- és teljesen kiakadtam. Hogy a gyógynövények és népi gyógymódok mi mindenre jók. Olyanok, amiről nem is gondoltam.
Ki hitte volna, hogy porckopásra például a kívülről felvitt zselatin jó gyógymód? Hogy az oda beépül?
Hogy nem véletlenül készítettek kocsonyát a csontokból, bőrből?
Vagy hogy a diófaleveles irrigálás méhpolipokat, cisztákat és miómákat gyógyít? Na? Műtét, vagy irrigálás?
El kell olvasni, nagyon-nagyon meglepő dolgokat mond. Én nyitok egy füzetet, hogy jegyzeteljem ezeket a dolgokat, mert rengeteg infó és mind fontos.

A táplálkozás elismerem, sokkal nehezebb lépés, főleg gyerekek mellett, de apránként ott is lehet változásokat bevinni.
Mindig hagyva kis időt, hogy megszokják, aztán lehet továbblépni.
Hogy ezek bonyolult dolgok? Oda kell figyelni? Tudatosabban kell vásárolni és főzni? Igen, de ez sincs ugye ingyen. Itt az időnkkel és figyelmünkkel kell fizetni a jobbá válásért.
Addig is egy kis szomorú zene, annak aki érti:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...