2011. március 15., kedd

Rohadt dolgok.

Megvan a véleményem erről az egész rendszerről, és az emberiségről, úgy általában. Illetve csak arról a részéről, amelyik a felelősségvállalás minimális szintjére sem jutott el, és lelkifurdalás nélkül kidobja a házikedvencét, mert az például ugat, nyávog, éhes, szomjas, öreg, neveletlen, satöbbi.
Idejött hozzánk ez a kiskutya, kicsi, mert apró termetű. Nem tudom mennyi idős lehet, de nem hiszem, hogy pár évesnél idősebb lenne.
Van az első befogadott kutyánk, Buksi. A boltnál kinézte magának a Kirát és hazajött vele. Először nem engedtük be, de egy résen bejött az előkertbe, és onnantól azt őrizte. Nem vagyunk mi rohadékok, így kaját kapott. Persze, hogy maradt. Nos mivel szökdösött, el-eljárt, ezért minket figyelmeztettek, hogy a kutyánk veszélyezteti a lakosságot, irgum burgum. Megkötöttük, de éjszakánként még elengedtük.
 Másodikként lett a Borisz. Az ingyen elvihető hirdetésben találtam, felhívtam, elhozta a csaj. Akiről kiderült, a pasijával szakított, azt beszélték meg, a kutya neki kell, majd elajándékozta a pasija fél éves kedvencét, bosszúból. Ez egy ismerősöm által derült ki, aki a fiú anyját ismeri. Ilyen rohadékok is vannak.
Mindegy, Borisz kedves labrador, de Buksitól eltanulta a szökést, átmászik a kerítésen, nagyon ügyesen. Miután egyszer egy laza hurokkal a nyakán jött haza, így ő is kapott állandó kikötési helyet, védelemből.

Majd lett a Csipike, aki egy puli. Imádnivaló kedves kutya ő is, de két méterről átrepül a kerítés felett, így ő is rabláncon van.
Ők a házörzőink, Buksi és Csipi a leginkább. Csipi már jó 10 perccel előbb jelzi, ha jön valaki az utcán, Buksi pedig nagyon tud ugatni és harciasnak látszik. Akit beengedek, bejöhet, de amint ismét kívülre kerül, akkor megint ellenség lesz.
Elég félelmetesen őriz, de EZ A DOLGA!
Kutya, ez a területe, ezt kell őriznie!
Csak okkal ugatnak, értsd, ha az utcán megy valaki. Ez nem egy túl forgalmas hely, órák is eltelnek, úgy hogy nem jön senki.
Amiért elkezdtem most írni, az, hogy megjelent ez a foxi keverék fiúcska, aki szintén befért a kerítés egy szélesebb rácsközénél, és betelepedett az előkertbe. Miután kicsi, így be tudott jönni a főudvarra is. Persze, most sem voltunk rohadékok, kapott enni. Vannak gyerekek, van játszás, van étel, van kutya, van kutyaház, nem akar elmenni. Nem vagyunk képesek kirakni, mert visszajön. befoltoztuk a kerítést, bejön a hátsó utcafrontról.
Ha elmegy valaki itthonról, megy utána, majd visszajön. Mit kéne tennünk vele? Öljük meg, mert a helyi szabályok 3 kutyát engedélyeznek?
Jött a szomszédom, habzó szájjal, hogy meg van bontva a kerítése, a kutya ott volt, tüntessük el, vagy feljelent, mert a kutyák szerinte 24 órából 20-at ugatnak (max hármat) és különben sem lehet négy, nem nekünk kell minden kutyát befogadni, és a Buksi tuti veszett, mert így kutya nem ugat.
nos a szomszédom vagy nem látott még veszett állatot, vagy nem olvasta a Cujo-t, mindenesetre, biztos állatszakértő. Kedves szavaiból kitűnik, mindig is volt kutyája (szerintem sosem) és mennyire toleráns.
Egy másik kedves szomszédcsaj lefújta gázsprével...a kicsit.
Tisztában vagyok vele, mennyire nehéz elsózni egy keverék kutyát, még akkor is, ha szobatiszta és keveset eszik mint ez a kiskutyus. Rendes állatka, a cipőket nem lopkodja el a lépcsőről, gyerekekkel szépen játszik, kutyákkal jól kijön, csak épp innen mennie kell.
Felraktam egy felhívást a fészbúkra, az iwiwre, a chatre ahová járok, de ennél több helyet nem tudok. Nincsen egymillió netes ismerősöm, még az olvasóim sem szólnak hozzám, azt sem tudom, ki olvas egyáltalán, és nem tudom mit tegyek vele.
Csak néz ránk, most miért küldjük el, semmi rosszat nem tett, befekszik a nyári konyha teraszán egy ládába, nem zavar senkit, csak ne küldjük megint az utcára!
De ha nem jelentkezik érte egy jószívű új gazdi, akkor mennie kell a menhelyre. Sajnálom kicsi.
Tudom, azt hitted; mi tudunk rád vigyázni, de nem lehet. Tudom, ha etetlek, akkor megint azt hiszed, maradhatsz, de mikor éhes vagyok, és ételt szedek magamnak, akkor hogy ne legyen bűntudatom?
Valamiért te és a többi kutya idekerültetek, de nem megy. Itt szomszédok vannak, és szabályok.
Az ember legjobb barátja mi? Csak ne legyen zavaró.
De nézz rá a szomorú fejére, és mondd azt igaz szívvel, te nem etetnéd? nem adnál neki egy helyet a hatalmas udvarodon?

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...