2011. április 20., szerda

Na most akkor mi van?

Néha bizony megőrülök tőlük. Néha jó egy kis csend, viszonylagos nyugalom. Igen, előfordul, hogy a Kirával küldöm ki a kisebbeket az utcára sétálni, erdőbe mászkálni, mert kell az a fél óra. Sőt, van, hogy az apjuk megy el velük mászkálni nélkülem. Ilyenkor általában nem pihenek, hanem mivel a rendrakás is egyszerűbb egyedül, a lakást dobom össze. Az udvar ilyenkor azért nem megoldás, mert nincs olyan jó játék, ami mindenkinek épp akkor jó, és bejárkálnak.
Őrjítő, hogy főzök, sütök egész nap, és a kaja vagy pillanatok alatt fogy el, vagy kell még mellé valami más is, mert uncsi ugyanazt enni kétóránként. Bevallom, a "mit lehet enni?" kérdést nem szeretem annyira. Konkrétan égnek áll tőle a hajam. :)
De most elmentek hárman. A három nagyobbik elutazott. A két fiú, Kevin és Szabolcs az öcsémhez, a Kira pedig keresztanyámmal megy az ország másik végébe rokonokhoz.
Húsvét után jönnek, és bevallom, már most nagyon üres és csöndes a ház, pedig Szili és Lívia itt van.
De nem rohangál öt percenként ide Szabolcs, vagy Kevin. Kira pedig szintén nem motoszkál itt a közelben valahol.
Amiért ennyire szerencsétlennek érzem magam nélkülük, amiatt meg kellett állapítanom, lehetetlen elképzelni, hogy mondjuk nélkülük utazzunk el valahová. Rossz az, hogy ritkán jutunk el akárhová, ami kikapcsolódásnak nevezhető, de arra sem a gyerekeim nélkül vágyom. Mikor a harmadik gyereket szültem, volt osztálytárs barátnőm mondta, hogy ki gondolta volna, a tupírozott hajú, kígyómintás nadrágot vagy szakadt csőgatyót viselő, haverok-buli-koncert lázadó csajról, hogy három gyerekes anya lesz.
Íme.
Azóta már 5 gyerekes anya lettem, és nem tudom elképzelni, hogy a gyerekek nélkül kapcsolódjak ki.
Bármennyire is ki tudok borulni a folyamatos étkeztetéstől, a szennyes ruha és edényhalomtól nap mint nap, már ha egy elutazik, az is nagyon rossz, de három egyszerre, majd' egy hétre, ááááááááááá!
Annak mondjuk örülök, hogy ők kiszakadnak kicsit a hétköznapokból, főleg Kira, aki tényleg rengeteget segít nekem. A fiúknak sem fog ártani egy kis környezet változás, egy hely, ahol viselkedni kell, kicsit jobban mint itthon. Tesóm kedvesének is két gyereke van, 17 és 9 éves lányok. Viszont valószínűleg nem ilyen szétszórt, rumlis az életük. Ez nem baj, engem sem feltétlen az zavar, hogy a miénk ilyen.

Tudom, sokan helyből kifordulnának innen, mert olyan, na. Viszont ilyenkor, mikor kevesebben ugrálnak körülöttem, ilyenkor több időm marad a részletek rendezésére a házban és a ház körül.
Most hétvégére festést tervezünk, ami még nem 100%, de előfordulhat, hogy összejön.
Szóval ennyi, rinyálok, hogy nincsenek itt, de holnap reggel valószínű nem fogok sírni, ha ötkor nem a Szabolcs hangjára kelek, Hatkor pedig nem fogom hallgatni a Kevin-Szabolcs harcot.
És akiről nem sok szó esett most, Lívia, aki a fényképezőnek vigyorog, és azt mondta, "csíííz", ahogy Szilitől tanulta.

2 megjegyzés :

 1. Robin tegnap reggel utazott el és péntek este jön haza.. Napközben nem hiányzik annyira, mert megszoktam,hogy oviban van, Apa dolgozik, ketten vagyunk Rheával.De 4 óra után..Furcsa, hogy nem kell érte menni oviba, hogy este nem motoszkál itt,hogy nem marják egymást Rheussal, nem nyafog valamelyikük..
  Húsvétkor megint ketten leszünk, mert a fiúk elutaznak, Rheus megint betegeskedik, Vele így nem vállalom be az utat..Néha jó a csend,de furcsa:)))
  Egyébként irigyellek, hogy ilyen jó evőek a gyerekeid:)
  Gondoltam Rád, a Vaterán láttam gumibugyit 700.-ft-ért.

  VálaszTörlés
 2. Vaterát megnézem, köszönöm.
  Megértem, hogy beteg kicsivel nem vállalod azt a hány óra repülő utat? :)
  Még a bolt is távoli olyankor, ha nyafog vagy levert, mert nem érzi jól magát.
  Mikor ma elmentek, emlékeztetnem kellett magam, hogy ilyenkor még bőven egyedül lennénk a kicsikkel.

  VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...