2011. április 18., hétfő

A tökéletes, és az elég jó

Van minden esetben a tökéletes megoldás, a legjobb, leginkább működőképes verzió, és van ami elsőnek kényszermegoldás, de működik ezért marad.
Példával is szolgálok, hogy kiderüljön, mire is gondolok.
Szabolcs születése előtt vettünk egy öltözőre való műanyag bevonatú szivacsot, ami Szili szolgálatában lehelte ki végleg a lelkét. Szanaszét szakadt, pedig Szabolcsnál nem sokat használtuk, a kiságyat sem, így az mikor ideköltöztünk, egy éves korában, el is lett csomagolva. Ennek következtében az öltöző szivacs is kikerült körből, a nagy ágyon öltöztettük-pelenkáztuk.
Szóval Livi születése előtt kidobtuk, és mivel hirtelen más nem volt, raktunk oda egy vászonbevonatú polifoamot. Működött, nem hiányzott a műanyag bevonatos dolog, így maradt.
Sok ilyen dolog van, egy barátnőm állapította meg egyszer a saját háztartásával kapcsolatban, hogy ott az ideiglenesből állandó lesz. Ami nálunk is igaz. Főleg ha működik. Ez ráadásul, amit felhoztam példának, egy ideiglenes dolog, pár évre kell. És bár nem drága, de minek, ha van helyette más megoldás?
Most akarom viszont a szabvány edző polifoam bevonatát újravarrni, miután félbevágom, hogy ne legyen kétszer akkora mint az öltöző, és le kelljen lógatni a szekrény és a fal közé. Plusz kitölti a mosógépet egyedül, feleslegesen.

Szabolcs pedig minden költözésnél változtatott kicsit az alvási szokásain.
Született zuglóban, két nap után végig aludta az éjszakát. Három hónapos volt, mikor elköltöztünk, onnan kezdve háromszor is felébredt. Mondjuk ott nagyon utáltam lakni, zsúfoltan voltunk. Két gyerekkel költöztem el onnan, hárommal mentünk vissza, és egy 40 nm lakás bútorzatát kellett elhelyeznünk egy 30 nm házban. Ami már a 40 nm lakásban is zsúfoltan volt.
Szili vendége Szabolcs
Az első hét szörnyű volt ott. Ráadásul január volt, a bútoraink nagy része az udvaron, fedél nélkül, mi pedig bent zsúfolódtunk. Biztos kihatott rá is az állandó rossz kedvem.
Onnan egy éves korában jöttünk ide, onnan kezdve nem volt hajlandó az ágyában aludni.
Annyira örültem, 3 szoba, az egyik nagy a mienk, a másik nagy a fiú szoba, a kisebb a Kiráé, milyen jó, végre. Egy szoba akkora, mint a kis házban az egyetlen volt! És a kicsi is 12 nm.
Szabolcsot pedig a második este elaltattam, raknám le az ágyába, még le sem ért, felkelt. Visszaaltatom, ugyanez. Magam mellé fektettem, aludt. És ha éjjel felkelt, akkor is egyszerű volt megetetni, alhattam tovább.
Eltelt két év, Szabolcs maradt. Szili megszületett, akkor még Krisz-Szabolcs-én aludtunk.
Voltak próbálkozások, mikor már nem szopott, hogy az akkor még egy ágyban alvó Kira-Kevin párossal aludjon. Volt, mikor reggelig is ott maradt, volt, hogy az éjszaka közepén megjelent, aztán mikor terhes voltam Szilivel és fájt a derekam, nem bírtam Kira ágyán elaltatni, sem pedig elalvás után átcipelni. Kira pedig egy éve lerázta a Kevint, így azóta Kevin összecsukható ágyon alszik az eredetileg felnőtt, mára az én szobámban.
Egy éves kora után, Szilike egy este addig nyafogott, míg odavettem őt is, ahol rögtön elaludt. Fürdés után mindig a nagy ágyon volt a játék. Elfáradt, ment a kiságyba. De teljesen jogosan, úgy gondolta, hogy ahol a Szabolcs van, velünk, ott jó lesz neki is.:)) Nappal még a kiságyban aludt, de éjjel sosem.
Krisz még maradt egy pár este, de nagyon kényelmetlen volt neki, a matracot sem bírja, és hely sem sok jutott neki. Továbbá más ritmus szerint él mint mi, mivel 24 órás a beosztása, mikor hazajön, nappal alszik, este pedig sokáig fent van. Így maradtam én a fiúkkal meg Líviával, ő pedig átköltözött a fiúszobába. Most az az ő szobája, részben. Itt alszik, itt a ruhája, de játékok is vannak. meg ideköltözött a gép a szobámból.
Aztán ha a fiúk le tudnak szakadni majd, akkor átkonvertáljuk az egészet, és ideköltözöm a Kriszhez.
Szabolcstól már mehetnék, de Szili eléggé rám van még nőve.

Egyébként Szabolcs azért nem alszik két éves kora óta nappal, mert akkor hagyta abba a szopit, és nehézkes volt elaltatni anélkül, volt, hogy két órát próbáltam altatni fél óra szendergés miatt, így feladtam. Szili pedig Livi születése óta nem, mivel a kiságy elfoglalódott. Próbáltuk máshol altatni, de nem akart igazán. Szintén több órás szenvedés, feladás.

Amúgy volt nekik emeletes ágyuk is, de itt, ebben a házban nem volt használva csak játékra, az állapota is kétséges volt, négy költözést átélt, tropa volt, így elajándékoztuk.
Nos itt a tökéletes lakhely, nem túl nagy, de épp jó, lenne külön fekhely lehetőség mindenkinek, de az ideiglenes megoldás ennél is kitart évekig.
Nem panasz ám ez a bejegyzés, nem zavar ez a velem alvós dolog, csak néha, mikor Szili rosszabbul alszik és egész éjjel felé kell fordulnom, ami miatt elfekszem az egyik oldalam, de ez azért nem túl gyakori.
Viszont még az az érdekes, hogy nem terveztem ezt sosem, sőt furának tartottam, ha ilyet hallottam. Kira mégis velem aludt szűk egy évet, miután ovis lett, Kevin sosem, utána pedig ez.


1 megjegyzés :

  1. Nálunk 2 hete alszik a 2 gyerek egy szobában, addig volt fiúszoba, párom és Robin aludt ott, és lányszoba, mert Rhea mellettem aludt az ágyban. Mivel hormontartalmú gyógyszert szedek, így nem szopizhat 16 hónapos kora óta. Érdekes, hogy néha még keresi...És meglepően könnyű volt átszoktatni, nagyon örültem neki. Párom meg visszaköltözött mellém:))

    VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...