2011. május 29., vasárnap

Ezüst és szemét


Aki elolvassa milyen a jó és tiszta ezüst kolloid, az tudja, hogy a desztillált vizes az, ami teljes biztonsággal használható. Utána elkezd ilyet keresni. Nem dől be az olcsóságnak, mert elolvassa a részleteket, és látja, hogy tisztított víz, és fordított ozmózisos víz amiből a jelentős hányad készül. És nem érti. Mennyivel drágább a desztillálás, mint az ozmózis berendezés használata, vagy a víztisztítóé? Én úgy gondolom, nem sok különbség lehet. Csak ha ilyesmit jó szívvel akar eladni valaki, akkor oda kellene figyelni kicsit jobban. Viszont ha valaki teljesen profitorientált, és nem azzal foglalkozik, hogy jót is tegyen, akkor bele is tojik. A piacon lévő kolloidok 85%-a nem desztillált vizes. Holott ezt már aki megveszi, annak olyan baja van, hogy lényeges lenne a teljes tisztaság. Én így gondolom. Mert lehet kapni mosási célra is, annál tökéletesen mindegy az alap víz milyensége. Mert nem elfogyasztom vagy magamra kenem/fújom.
Találtam egy megfizethetőt, ahol nem kellett ajánló kód a vásárláshoz, tehát nincs 600% visszaosztott jutalék az árból. És Dunát lehet ám rekeszteni az ezüst kolloidokkal. Tudjátok miért? Mert még mindig nagyon-nagyon sokan nem néznek utána, mi is az, ami jó és biztonságos termék. Azért kapunk másod és harmadosztályú termékeket, mert elfogadjuk.
Egy egyszerű példa.
Hentesboltban ki fogadott már el nem túl szép, de még éppen jó húst? Hagyta, hogy a zöldséges a 3 kiló almába belerakjon pár rothadásnak indultat? Vitte el teljes áron az előző napi kenyeret, ami kint szikkadhatott előző éjjel? Holott a pénzéért megdolgozott legjobb tudása/tehetsége szerint. Ez alapján járna neki azért a pénzért a legjobb áru. A legjobb minőségű élelem, amivel fenntartja a testét, hiszen másnap is dolgoznia kell, és senkinek nem jó, ha 60 évesen kórházból kórházba jár az ember, mert nem táplálkozott rendesen, és sorban szedi össze az évek alatt lassan kialakuló hiánybetegségeket. Ha belegondolunk, csak elsőre nagyon végletes ez a példa.
Mert sajnos úgy vernek át minket, ahogy nem szégyellnek. Eladják azt, amit más országokban állatnak sem vennének meg, itt, a Balkán szélén jó az embernek is.
Rengeteg törvényi szabályozás van a termékek minőségének biztosítására, de abból, hogy milyen szemeteket el lehet adni, azt kell hinnem, még mindig túl sok a kiskapu. Vagy túl üresek a zsebek. És pénzzel mindent meg lehet oldani.
Még egy példa.
Ma a margarin az, amit elfogadnak sokan, mint egészségesebb opciót a zsiradékra. Merthogy a vaj az állati, az tej, stb. Oké, aki tejérzékeny, annál, de csak annál érthető. De a margarin a vajhoz képest nem kevésbé hízlaló. Csak mellette még ártalmas is, a hidrogénezés, a benzinnel csírátlanítás, a zsír kivonásához használt kémiai folyamatok (light, zsírszegény) miatt.
Ha elég sokan néznének más lehetőség után, akkor lassan elhalna az az ága a hulladékiparnak. Persze lenne más, de egyszerre csak egy dologgal foglalkozzunk. A jövő miatt akkor aggódjunk, ha eljött.
Egy a lényeg, az élelmiszer iparban gyakorlatilag nincs szemét. Ma valamilyen formában mindent eladnak. Tényleg mindent, mert van, aki megveszi. Ne te adj szemetet a gyerekednek!

És mivel képem most nincs, kaptok egy zenét, ami szerintem jó. Pedig őt magát nem kedvelem, nem túl szimpi, mégis belém ivódott ez a zene.

3 megjegyzés :

 1. Nekem az élelmiszeripar hulladékai közül kedvencem az a májkrém, aminek összetevői így kezdődnek: kötőszövet, bőr, ipari szalonna, víz, ............ és a végén valahol a máj, zárójelbe írva (6%). És komolyan úgy kezdődik a felsorolás,hogy kötőszövet, bőr..

  Azóta semmilyen májkrémet, kenőmájast nem veszek.

  VálaszTörlés
 2. Azt tudtad, hogy mennyiségi sorrendben van összeállítva az összetevők listája? Ami legelöl van, az a legtöbb. Akkor a végén lévő máj a legkevesebb a májkrémben? Akkor azért volt furcsa ízű a házi, minimum 80%-os májkrém...
  De már áll össze egy írás ezzel kapcsolatban is.

  VálaszTörlés
 3. Tudtam, ezért tűnt fel, hogy a máj csak a legvégén van, míg az elsők kötőszövet, bőr.. enyhén undorító... :(

  VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...