2011. május 20., péntek

Verseny

A legtöbbet a két kicsiről írok, de velük vagyok itthon ugye, őket látom a legtöbbet.
Most megbontom ezt a tendenciát. Most Kevin-Szabolcs páros jön.

Kevin az első fiú, művészlélek. Alkot, kitalál, megvalósít. Megtanulja a fűrészelést, azt, hogy bizonyos fákat hiába csépel a baltával, csak fűrésszel lehet méretre vágni, csinált már íjat, tutajt, sílécet, csinált tűzrakóhelyet, téglából és malterból ülőkét, tavaly elment egyedül a zongora tanárnéni bemutató előadására és elintézte magának hogy zongorázni járjon, 6 éves kora óta egyedül jött-ment az oviba, szintén saját magának harcolta ki, 2 évesen olyan részletes rajzokat készített, hogy csodájára járt a család.
papírtörlő guriga és tejfölös doboz virág-saját találmány
húsvéti torta, from Kevin
Szeret főzésnél segíteni, kedvenc mondata ilyenkor: "Nem bízol bennem, Anya? Meg tudom csinálni."  Kitalálta, hogy a kókuszgolyó alapanyagból tortát csináljunk. Egy réteget belenyomkodunk egy gyümölcstorta formába, amibe előzőleg folpackot terítünk. Rá egy réteg kókusszal kikevert, édesített vajat kenünk, majd az alja réteg a kókuszgolyó anyag. Ez kicsit megdermed, kiszedjük belőle lefordítva, folpack le, és kész a szeletelhető torta.
vasalni is muszáj volt neki megtanulni
Mindig ő volt a szemétgyűjtő, neki minden fecni, doboz, flakon kellett, gyűjtögetni. Mostanában szórólapokat, reklámújságokat, desszertes dobozokat, csokicsomagolást, szótárakat, szakkönyveket, tápszeres dobozokat, régi tankönyveket, szóval mindenfélét gyűjt.
Neki ezek, és a hasonló dolgok az erősségei. Ezekben kitartó és alapos.
Gyakran megmutatkozik a humora.
Egyébként szétszórt és figyelmetlen kissé. Enyhén hipochonder, és nagyon tud szenvedni.
Karatézni is eljárt, büszke is vagyok a narancssárga övére, de tudom, nem valószínű, hogy ez az ő útja, nem is az volt a cél vele, hogy 10 danos mester legyen. Inkább az, hogy a farkasok közt, ahová iskolába jár, meg tudja védeni magát. Legyen bátorsága odacsapni ha kell.

farkasok közt:)
Szabolcs, az ördög. Mindig kisördög volt, ez csak fokozódott. Van is a homlokán két eredendő csontkidudorodás, szabályosan, mint ördögszarv:)).
szekrénysarok az arcán
Egyfolytában zizeg, beszél, mozog, és nem fogják gátlások a sírba vinni, mert azok nem nagyon munkálnak benne. Nekimegy a nővérének is, ha valami nem tetszik, van humora, beszólogat,és félelmetes a memóriája. Ő jelenleg paleontológus akar lenni vagy markológép kezelő.
Állandóan megsérül valahol, de nem egyszerűen. Az első komoly sérülése itt volt, mikor ideköltöztünk, akkoriban tanulta a lépcsőzést. legurult, fejét az régi, öntöttvas csizmalehúzóba ütötte, de ment tovább. Az a heg megvan a homlokán.
Sétált bele kalapács ütésbe, szekrénysarkak az arcán, küszöb szétnyitotta a homlokát, nem is emlékszem mindre, mivel nem kerítünk túl nagy feneket neki. Lekezeljük, leragasztjuk ha kell, és ennyi. Kiskora óta szeret szögelni. Másfél évesen "segített" összerakni az apjának a fotón lévő fűrészbakot, majd agyonszögelte. A fűrészbakot. Akkoriban a kis öklével fenyegetett mindenkit, aki nem úgy működött, ahogy akarta, és mondta, hogy "szög,szög, megszögellek."
fűrészbakkal
szöges dobozzal, az ágyon dolgozik
"megszögellek" fej, homloka lila
2 és fél évesen profin bepelenkázta magát

Kevinnek az agyára megy, mert folyton próbálkozik. Előbb finoman jelzi, hogy játszana vele, de Kevin esetleg épp nem ér rá, mással van elfoglalva, lepattintja. Akkor nagyobb fokozatra kapcsol, beszólogat, csúfolódik. Erre már Kevin morci lesz, elkergeti, kiabál. Nagyjából ez a kettejük közti kapcsolat, bár esetenként jól eljátszanak együtt.
Két, alapjában különböző ember, nagyon sok munka lesz nekik összecsiszolódni. Most olyan, mintha utálnák egymást, de kényes helyzetekben látszik a másik iránti aggodalmuk.


A cím "Verseny."
Mert a mindennapi öltözőversenyről akarok írni, csak bemutatással kezdtem.
Amelyikük előbb felébred, igyekszik kihasználni ezt, és hamarabb felöltözni. Ez úgy kezdődött, hogy fél órákig elszórakoztak egy-egy ruhadarab felvételével, mikor meguntam, és bejelentettem, hogy akkor mostantól verseny. Győzni mindenki szeret, főleg a gyerekek. Én pedig egyre tovább megyek, így szoktatva őket bizonyos reggeli rítusokra.
néha azért béke van - 2008
Mikor az öltözés már ment, akkor mondtam, hogy a pizsama elpakolása is hozzátartozik. Majd a cipőfelvétel, majd a következő mumus, a reggeli fogmosás. Így mindkettő igyekszik mindezekben legyőzni a másikat, és gyorsabban végezni. Persze Szabolcs átjön ebbe a szobába a ruhájáért, és engem küld vissza alsógatya-zokniért, ami odaát van, a másik szobában. Vagy velem hozatja a ruháját, ha rá tud venni a szolgaságra. Még be fogom vetni a reggeli rendrakó versenyt is. Mostanában egy-egy kis kocka étcsokiért raknak rendet, minden falat édességért meg kell dolgozni.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...