2011. június 19., vasárnap

Délután

Semmitevést tervezett, ideje lett volna már egy céltalan napnak. De persze eszébe jutott, ma a párja születésnapjára kellene egy tortát csinálni, meg főzni is illene valamit, amit másnap lehet munkába vinni.
Végiggondolta a lehetőségeket, majd rábólintott a saját tócsni ötletére.
Bár ez több órányi sütögetést jelentett, de nem foglalkozott ezzel. Közben legalább lehet agyilag pihenni, miközben új gondolatok, ötletek születnek.
Pár éve már, hogy itt laktak, de szúnyoghálós ajtót még nem készítettek, egyik nyáron sem. Két éve még élt a dogjuk, aki magától ki-be közlekedett, miatta nem is akartak, mert leszaggatta volna.
A következő nyár elején pénz nem akadt rá, később, a nyár folyamán pedig az idő hiányzott.
A huzatban úgysem szívesen maradnak meg a legyek, és valljuk be, annyi nem is volt, hogy nagy gondot jelentett volna.
De ma különösen zavarták őt. A konyhában, a főzéstől meleg volt, kint pedig hűvös, így a legyek bent kerestek menedéket, ott nyaraltak. Persze mivel nem volt elöl hagyva semmi, csak az asztalra szálltak, de akkor is zavaróak voltak.
Mindegy, hogy mennyire szívesen tartott rögtönzött biológia órát a gyerekeknek, mikor az udvari asztalnál meg lehetett figyelni a legyeket étkezés és lábdörzsölgetés közben, a saját életterében nem szerette őket. Mint ahogy a hangyákat sem, ezért is sepert akár fél óránként alaposan össze.
Lepakolta az asztalt, lefújta az ecetes tisztítójával, hátha az ecet szaga távol tartja a bosszantó szárnyasokat a konyhától.
De nem.
Akkor felmosott, hátha a nagyobb, ecettől illatozó felület elűzi őket, és kivonulnak.
Nem így történt, de legalább fel is volt takarítva.
Sütögetés közben volt idő a fürdő kitakarítására is, a hűtő elrendezésére, a mosógép karbantartására, és sok más egyébre is.
A tócsni lassan sül, ott lehet hagyni pár percre mindig.
Pár gondolatot még szentelt a legyek felmenőinek, és a szúnyogajtó nemlétének, majd megállapította, hogy amennyit ki-be járkálnak a gyerekek, biztos akkor is bejönne pár repülőgép. Akkor pedig még egy dolog lenne, amiért rájuk kell szólni, azért meg minek? Szúnyogajtó kilőve.
Az ablakon sem volt háló, de az nem is volt tervben, akkor az ajtó minek is kellene?
Ezzel témát váltott gondolatban, és melegített egy kávét.
Tervei szerint félbehagyja a sütést, és leül kávézni, de ezt a tervet gyorsan el is hessegette, mert az fél órával meghosszabbítja a konyhamunkát. Mivel van idő sütés közben, akkor leül a konyhában, és kávézik ott.
Bár az udvaron el lehet nézegetni a gyerekeket, ahogy a két nagyobb fiú hintaágyon hajósat játszik, a kicsi a régi gáztűzhelyet szerelgeti, és egy üres gázpalackot is hadrendbe állítva főzöget valamit, a nagylányt ahogy végre elkapta a Harry Potter láz, és le sem teszi a könyveket, vagy csak úgy nézni a világ ezen részét, céltalanul.
Mivel erről lebeszélte magát, és a konyhában ült le, így a kávézás sem volt nyugodt, mert mindig lett valami munka, amihez fel kellett ugrani.
A kutya a szomszédba látogatott, a mosógép nagyon ugrándozott, a gyerekek is összevesztek valamin, így a kávé lassan feledésbe is merült.
A legyek átköltöztek a mosatlan edények közelébe, és a csukott ablakú, ezáltal meleg szobába, így az a sok ecetezés mégis ért valamit!
Ezzel az örömteli gondolattal öntötte ki a kihűlt kávét, zárta el a gázt, és csinált egy újabb frissítőt magának, amit végre ÜLVE fog elfogyasztani, céltalanul röpködő gondolatokkal.

3 megjegyzés :

  1. Klassz bejegyzés:) És olyan ismerős! :) Csak én hidegen is szeretem a kávét:)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm.:) Csak szerintem te növényi tejjel vagy tej nélkül iszod, és nem úszkál a kihűlt tejzsír a tetején.:D

    VálaszTörlés
  3. Ez igaz:)))növényi tejporral:)Hidegen is finom:)

    VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...