2011. június 30., csütörtök

Indul a nap

Reggel öt óra, de jó, van még idő nyugis kávéra - talán - míg az aprónép felébred.
Ébredező Livikisasszony kezébe nyomom a tejes üvegét, megissza, visszaalszik.
Nyugisan olvasom a tegnap megkezdett blogokat, szerkesztgetem a sajátom, de az istennek nem jövök rá, hogy az oldalsávon megjelenő kommenteknél hogyan lehetne betűtípust/méretet/színt állítani.
Majd csodák csodája fél hétig nem is kel fel senki. Akkor megkezdődik az "anya kapcsold be a tévét, de ne ezt, hanem azt rakd be/kérek tejebbet/gyűrött a takaróm" sirámok.

Rendezem a vészesebb ügyeket, a többit "oldd meg magad" felszólítással visszaosztom a feladónak.
Visszaülök a géphez, pár perc és hallhatom Kevin "hagyjál már/szállj le az ágyamról/ne beszélj/ne köhögj rám/ne is vegyél levegőt Szabolcs" üvöltését.
Majd nemsoká kezdődik a kajakutatás.
Van tegnapi pörkölt, azt öt perces hűtővizsgálat után jónak ítélik. Kevin nekiáll melegíteni, Szabolcs is jelentkezik.
"Nincs több mélytányér, nem kapsz" után a nyavalygás, anya megoldás: "jó lesz az laposban is" boldog kanalazás... lenne, ha Szabolcsnak megfelelne a konyha. De a reggeli tévé vonzó, napközben úgysincs rá lehetőség, így ott óhajt enni.
Próbálom leszerelni, hogy "Livike leborítja, menj a konyha asztalhoz", de ezt megoldja a zseni: eteti a kishúgát, nem borogat a bébi.

Közben Szili hajszárítót vizsgál, a Mama megengedte neki. Hozzá nem nyúl, csak nézegeti, örömmel megtalálja a bekapcsoló gombot, teljes a boldogság.
Később ugyan hisztizik egy sort, mert az interlock pedálját nem akarom odaadni neki, de mikor véletlen beveri a fejét, ezt a bajt elfelejti, és már más miatt hisztizik.

Anyám megállapítja, hogy mivel esik, ma úgysem mennek ki.
Aha, persze.
Egyrészt nem zavarja őket, másrészt van tető alatti játszóhely, mehetnek.
De az eső is elállt azóta, a madárcsivitelésből ítélve teljesen.
Ja, madárhangokat kell vizsgálnom, mert van egy pipi, aki este 9-kor kezdi a koncertet, de a sok fától nem látni ki az előadó. Akkor legalább hadd tudjam ki énekli az altatónkat :)

Anya még azt is megállapítja, sokadszor, hogy az Isten tudja miért, de a fiúgyermekek haja erős mint a disznósörte, a lányoké lágy és repkedő. Ez hosszú hajviseletnél nem baj, de ha valaki frizurát, netán rövidet akar, akkor rögzítés nélkül nem hordható ám. Bezzeg a család másik ágánál (konkrétan anyám húga, a gyerekei, és a R.I.P. nagymamám) a nők haja indiános. Értsd: vastagszálú, és sok mint az oroszlánnak. Nekünk a vékony haj jutott. Nálam ugyan a sokasággal nincs baj, ami előnyös, mert amennyi az utóbbi években kihullott, az kevés hajnál már foltos lehetne.

Majd anya felöltözik, mosolyog egyet a fiúk megállapításán, miszerint "Miért vagy szép ruhában? Hová mész? Mehetek veled?"
Mert ha végignéz magán nem lát mást, csak az elvékonyodott seggű pamut térdgatyót, az idő vasfoga által apró lyukacsokkal díszített gyűrt vászon felsőt. Bár a minta miatt a lyukacskák nem látszanak, de ott vannak, nem báli ruha ez, kérem.
Igaz más, mint az állandósított, nagy számban fellelhető zöld színű környezetvédelmis pólók, amiből készült body, gyerekpóló és pár trikó is, de akkor is csak itthoni nyúzógönc.

Most itt vagyok, extra csinin felöltözve ;), bent csak Lívia ügyködik, valami madzagot rágcsál, ja csak husi még a Szabolcs kajájából, az a rágója, én meg hallgatom a madárkákat az erdőből, a fiúk ugyanis már a hátsó kertben harcolnak. Jó ez a nagy telek.
Közben kutyaugatás, három pontról, mert szomszédnéni visszahozta a konyharuhám.
Tegnap adott egy nagy tál ribizlit, és egy tejfölös vödörnyi málnát, amit én frissen elkészült kenyérkével köszöntem meg. Ennek a ruháját kaptuk vissza.

Fel kéne innen kelni, összepakolni, átvenni a lehetőségeket kaja ügyben (úgysem főzök ma!), mosógépet üríteni, mivel az első mosás lejárt, stb., de itt is lenne még fordítási "meló", van még a Dzsungeldokikból két rész, amihez páran várják a feliratot. Mindegy, majd délután.
Lassan 9 óra, Kevin elment a tojásoshoz, ha visszaér ribizlis piskótát süthet.
Addig azért el lehet mosogatni, azt hiszem.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...