2011. július 11., hétfő

Pelenka kérdéskör 2.

Ideje már beszámolni a mosható tapasztalatokról, azt hiszem.
Volt ugye egy hosszabb értekezés jó régen, azóta született bőséges tapasztalat.
Ami nekünk van, (Monapel kombi) annak a derekában elöl nincs gumi, így eláll a bébi derekától.
Húztam bele gumit, de ez sem megy mindenkinek.
A tapasztalatom, hogy éjszakára kevés. Ha ezt adom rá, nagyon nyűglődik, mert ez nem úgy szívja a nedvet, hogy száraz marad a bőre is.
Ezáltal még ki is pirosodik, úgyhogy ha ezt használom, akkor krémezni kell.
Igyekszem nagydolog után adni rá, hátha nem csusszan bele, és nem kell szart pucolnom a kakit szedegetnem a pelenkáról, de néha persze ez is előfordul.
Olyankor a wc-be varázsolom amit lehet, majd egy vödör és forró zuhany segítségével megszabadulok a többitől. Ezután a vödör tartalma megy a klotyóba, és többszöri vödöröblítés után ecetes vízben ázik a pelus a mosásig.
Nem adnám rá, ha elmegyünk itthonról, mert a tárolás problémás lenne, főleg kaka esetén. (Ezt hogy oldották meg régen? Szatyorban vitték haza a kakis pelenkát?)
Tehát összegezve, jó, jó, de lehetne jobb. Biztos vannak más minőségűek, kevesebb gyerek és kisebb háztartás mellett biztos több idő van a szarpucolásra is, de mikor a forró szargőzt kell belélegezni, azt el lehet képzelni mennyire szeretem.
Nem akarom leszólni ezeket a pelenkákat, igyekszem egy tárgyilagos, de őszinte véleményt írni.
Próbálkozom én több szinten a környezet védelmével és a spórolással, de van mikor meg kell alkudni.
Ez egy ilyen eset, és nem fogok átállni teljesen erre.
Sőt többet nem is veszek, mert kevésbé lesz a gyerek popója piros a szépen téglára hajtott sima textil pelenkától, amit beépítek a nadrágpelenkába, ha már volt kaka.
És őszintén vizsgálva, a papírpelenkától nem pirosodik ki, éjjel csak extra esetben kell cserélni,és nem folyik ki a derekánál sem a pisi.
A márkáról írtam már, Tesco baby essentials, a Libero minőségű de olcsó pelenka.
Most Huggiest vettem, mert olcsóbb volt. Ez sem rossz, de amaz jobb ám.

5 megjegyzés :

 1. Én a Pampersre esküszöm- abból is a kék csomagosra, meg mostmár vettem nagylánypelust: ez a simán felhúzható, bugyiszerű pónilovas. Nagyon örül, hogy már nagylány. Hagyományossal soha nem próbálkoztam, nem is szeretnék, a papírokból sokat próbáltunk, minddel volt valami bajunk ( a pisi kifolyt éjszaka, kipirosodott a bőre, vastag volt, és nem tudott benne kényelmesen mozogni - gondolom, nem kell bemutatni), de ez bevált. sőt - a DM-ben mindig gyűjtöm a pontokat, így olcsóbb, mint a tescós.

  VálaszTörlés
 2. Huh, nekem meg a Pampersből egyedül a bugyipelus jött be, nappalra, éjszakára Libero nagy méret. Minden más nem rossz, de nem is olyan jó. Míg kisebb volt a DM-es babylove volt jó nekünk. Tescosat nem próbáltam, mert nem járunk tescoba, még a madarasa is csak 2 havonta.

  Heni, igen,Régen a textilpelust újságpapíba, vagy nejlonba csomagolva vittük haza, és bizony nem egyszer átázott éjjel, vagy ha úton voltunk. Robinnál fura is volt, hogy sosem lett vizes a gyerektől a nadrágom:)) (Tudod, nekem a nagyfiam 20 éves múlt:)

  VálaszTörlés
 3. Igen, itt is látszik jól, mindenkinek más. A barátnőm is a Pampersre esküdött, én rá sem néznék.

  Szóval most, hogy minden lehetőséget megpróbáltam, meg kell állapítani, hogy a textilre esküdésben lehet azért némi csúsztatás.
  Esetleg tesztelnék még másfajta mosható nadrág pelenkákat, de amilyen drágák, nem fogok csak azért, hogy véleményt mondhassak :)

  20 éve volt már Libero betét meg nadrág pelus is, nem? Vagy nagyon drága volt?

  VálaszTörlés
 4. Változnak a pelenkák minőségei is, mint bármi másé. Mindenhol a nagyobb profit a cél, ez meg is látszik. 8 éve a Libero nem bírt ki 2,5 órát, és vérvörös lett ennyi idő alatt a Gergő feneke. A Pampers mindig bevált, igaz 3,5 éve nem használunk :) De azóta hallottam más Pampersre esküdőtől, hogy már az se a régi. Betét meg nagyon régen van, már nekem is volt, csak akkor Ágnes pelenkának hívták. Nagyanyám mondta.

  VálaszTörlés
 5. Igen, az anyagtakarékosság jegyében a végén egy szál itatós papír lesz...

  És igaz, Kiránál még használtam Pampers-t.
  Szabolcsnál Szilinél már csak nappalra, de csak ha nagyon olcsón hozzá lehetett jutni.

  VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.