2011. augusztus 8., hétfő

Elmélkedő--Sztárélet

Nem nézek tévéműsorokat, nem olvasok pletykalapokat, sem napilapokat, nincs tudomásom a napi eseményekről, max a rádióhírekből. Le is maradok a fergeteges és fontos hírekről, miszerint ki-kivel-mikor-mit.
Nem is hiányzik.
Csak ma elgondolkodtam, miért is hiszi el az ember, hogy őt komolyan érdekli, milyen alsónemű volt XY Gézán, mikor lefeküdt WZ Julcsával.
Vagy melyik valóságshow ex szereplő kivel kavar éppen, satöbbi. Őszintén szólva akármelyik ilyen új sztár elmehetne mellettem az utcán, nem ismerném meg.
Ettől még kimennék egy koncertre, ha tetszene az adott zene, és megvenném a lemezt is, ha másképp nem tudnék hozzájutni.
De ezek a magán infók nem érdekelnek.
Sőt. Nem is ismerek senkit, akit igen.
Akkor miért erről szól egynémely ócska újság teljes tartalma?
Miért veszik meg?
Ha senki nem foglalkozna az ilyen nagyrészt kitalált szenzációs pletyikkel, ha nem vennénk meg az újságokat, ha elkapcsolnánk a tévét, mennyi idő alatt halna meg az iparág? Mármint a pletykaipar.
Amivel reklámokat, termékeket adnak el, hisz a sztár is egy termék, sajna nem több.
Lemezeket ad el, amin reklámoznak termékeket is, amin pénzt keres a kiadó, a menedzser, mindenki.
A cél te vagy, a vásárló. És lehet, hogy meg fogod venni azt a dezodort, sampont, tampont is amit az adott emberke hirdet majd. Vagy abba a lakóparkba költözöl, olyan kocsit akarsz, abban a boltban veszel cipőt, stb. Mindig csak a pénzről szól az egész, nem több a sztárság, mint hogy termékeket adjanak el valakivel. Ne legyen félreértés, nem azokról beszélek, akik kizárólag a tehetségük révén futottak be, és hosszú évekig fennmaradnak napi pletykák nélkül is, és akiknek nem kell leadni a drótot, hogy pl. "Béna Bélus ma az állatkertben lesz legújabb pasijával, gyertek lesifotózni".

Miért rajong az ember? Akik eléneklik a nekünk tetsző slágereket, azok is csak olyan emberek mint mi, nem tojnak aranyat, nincs bennük semmi különös, az esetleges tehetségükön kívül.
Ami valljuk be, mindenkinek van, csak nem mindenki ugyanabban tehetséges.
Mit mondanál a kedvenc sztárodnak, ha összefutnál vele, a kötelező "szeretem a zenéd, könyved, akármid" után? Lenne közös témád vele? És ha nem? Akkor érdektelenné válna mint ember?

Érdekelne még, mikor mit eszik, és milyen ruhában megy a klotyóra?

Bevallom, én még ezt sem mondanám, mert ezt hallotta életében legtöbbet.
Talán megpróbálnám kideríteni milyen ember, ha nem épp a totál nihil állapotában lennék.
Valaha én is csorgattam a nyálam Bon Jovi-ért például, de mikor Jeremy Irons szembejött az állatkertben, nem kértem autogrammot, pedig jó színésznek tartom.
De mit kezdjek a cetlire firkált nevével?
Dicsekedjek vele a barátaimnak?
Hátha menő és érdekes leszek tőle?
Tényleg dob a jellemünkön, megítélésünkön, kit ismerünk?
Valóban jobban kedveled azokat, akik ismernek sztárokat?
Vagy csak azt hiszed, amit el akar hitetni, hogy ő ettől több? Hogy "közel van a tűzhöz"?


Szóval elgondolkodom, ki milyen nyomot hagy a többi emberben.
Ha valaki beszélget két szót egy friss "celeb"-bel, lehet, hogy hónapokig ebből a sztoriból fog élni. A celeb vajon emlékszik rá? Hagyott nyomot, vagy egy volt a sok közül, akik talpnyalóként viselkednek?
Akik meg akarnak csak mártózni az ismertség fényében?

Ennyi, csak úgy elgondolkodtam, minden indulat nélkül.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...