2011. október 14., péntek

Bőrproblémák és gyógyszerek

Tegnap volt a híradóban egy lány, aki a pattanás elleni gyógyszer miatt elveszítette egy veséjét, és kártérítési pert nyert.
Amit kiragadnék ebből, az a gyógyszer.
Nyáron tök véletlen futottam bele AntalValinál erről egy cikk és fórumtéma-sorozatba, végigolvastam, és nem értettem sok mindent.
Azt igen, hogy mennyire nagyon káros ez a gyógyszer, hisz a pattanások, amik a szedés elején eltűnnek, csökkennek, sok esetben pár hónap után visszajönnek, de hoznak magukkal mást is.
Alapos májkárosító hatás, pszichés gondok, nem is sorolom, inkább idelinkelem a "mellékelt használati útmutatót", aminek alapján már a dobozát sem venném a kezembe.
Az állatok ezt a gyógyszert kozmetikai fórumokon 12 év alatt nem ajánlják!!!
Melyik felelős szülő engedné a 12 év feletti gyerekének, hogy beszedje?
Francnak kell cukrokat, szénsavas üdítőket, tartósított konzervféle ételeket, gyorséttermi menüket, chipseket, meg ilyeneket tömni a kölykökbe, hogy később ilyen pattanás problémák keserítsék az életüket? Miért gondolja bárki, hogy ha mérgezi magát, azt a szervezet szó nélkül tűri?
Igen, ragyák és aknék formájában is méregtelenít a szervezet, annál is előfordul, aki nem eszik a fent felsoroltakból, mivel mindent kiszűrni lehetetlen.
Amit lehet, azt viszont muszáj, bármennyire nehéz egy gyereknek nemet mondani a mekinél, vagy a fanta-kóla-"óccsó üditő-nem kell víz" részlegnél, muszáj.
A gyerektanítás-nevelés felelős munka, ne várjuk meg, míg a bevitt mérgek a korai kamaszkorban óriási problémákkal jelentkeznek.
Még fél éve-egy éve mi is ettünk párizsit, májkrémet, virslit, egyebeket.
És az akkor öt éves fiamon néha megjelent egy-egy pici pattanás.
A szójatartalmú termékek bizony okoznak ilyet, és a felvágottakban lévő szója biztos, hogy nem génmódosítás-mentes.
Érdekes, mióta itthon nem eszik ilyesmit, nincs ilyen gond vele.

Ha már valakinél fennáll a bőrprobléma, ne gyógyszerrel próbálja kezelni a ragyákat, főleg ne ilyen szarral.
De amit egyes bőr vagy nőgyógyászok csinálnak, miszerint felírnak fogamzásgátlót, a nemi életet még nem élő tiniknek a bőrproblémákra, ami a tinikorban egy teljesen normális jelenség a hormonváltozás miatt, az is teljesen kiveri a biztosítékot.
A fogamzásgátló egy másik olyan téma, ami hosszabb utánjárást igényel, de az biztos, hogy minden egyéb alternatív módszert inkább javasolnék a lányomnak.
Szóval a fennálló bőrgondok esetén keresni kell egy jó Bionom kozmetikust, aki gondosan felmérve a problémát életmódváltás-tanáccsal és méreganyag-mentes kozmetikumokkal fog segíteni.
Nem olcsó dolog gondolom, de mindennek meg kell fizetni az árát. Szerintem ha ezt a förmedvény gyógyszert szedi valaki, hosszútávon sokkal drágább lesz neki...
Annyira meg nem lehet szerintem fontos a sima bőr, hogy mondjuk huszonévesen egy vesével kelljen élni...

Azért leírom még egyszer, a főbb dolgokat:
- a pattanások kezelése belül, a moslék-ételek, italok elhagyásával kezdődjön
- hagyd el a kőolaj tartalmú krémeket, tisztálkodószereket, és alumínium tartalmú dezodorokat
- tinikorban, bármit tesz valaki, a pattanásosság teljesen normális
- olyan kozmetikust kell keresni, aki nem csak nyomkod, hanem méregmentes kozmetikumokat használ

Ha ilyen jellegű gondod van, nézelődj, tájékozódj, de elsősorban fogadd el, hogy a test változik, és mindennek van következménye.
Bele lehet futni olyan sztoriba is, miszerint semmi káros hatás nem jelentkezett ettől a gyógyszertől, de valljuk be, nem ez a gyakori. Inkább az ilyen.
Nem a homokba dugott fej és a negatív vélemény figyelmen kívül hagyása a megoldás.
Alap emberi reakciók:
- velem ez úgysem történhet meg
- olyan régóta eszem/iszom ilyeneket, mégis élek
- valamiben meg kell halni
- más is szedi, mégsincs baja
- az akárki mondta, és ő csak tudja
- orvos, diplomája van, ha káros lenne nem írná fel
Satöbbi. Nem akarok mindent felsorolni.

És ami még lényeges itt:
Én nem vagyok sem kozmetikus, sem semmilyen szakértő, nem is reklámozok, sőt az orvosokat sem szólom le, csak sokat olvastam/olvasok a témában, és próbálom egy helyen tárolni a gondolataim.

6 megjegyzés :

 1. És most mit esztek virsli, felvágott májkrém helyett? Májkrémet mi sem fogyasztunk, párizsit sem, de pl a virslit (drágább jó minőségűt) megtartottuk. Üdítő, cukros tea nincs,víz van, minden mennyiségben.

  VálaszTörlés
 2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
 3. Patrícia, sajtot, tejfölt, vajat és zöldségeket rakok a szendvicsre, neked bejöttek a zöldségkrémek, főtt virsli helyett nincs semmi.
  Néha a suliban-oviban kapnak, én nem veszek. Ami úgymond minőségi, az olyan drága, hogy inkább húst veszek az árán. Ezek a felvágottak azok, mint régen, húsipari hulladékok ízfokozókkal, ráadásul mára nagyon drága lett.
  Az ízfokozó pedig megér egy külön bejegyzést, mert az is akkora szemét dolog.

  VálaszTörlés
 4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 5. Nálunk csak olyan felvágott van, ami úgy néz ki, mint ahogy az állatban volt: feketeerdei sonka, angolszalonna, húsos szalonna. :o) Csak mert élelmiszermérnök vagyok...

  A párizsi és társai mindenféle vacakból (ipari szalonna, bőrke) készül, amit nem ennénk meg, ha elénk löknénk, ráadásul gusztustalan. A májkrém főleg zsír, akkor már inkább sütök ki májat zsírban és megesszük a májat kenyérrel, a zsírját meg kenyérre kenve apránként sok zöldséggel.

  De nem ezért jöttem. A nevezett gyógyszert a férjem sose ajánlotta senkinek, és egyik drága magánbőrgyógyász se, akihez elmentem a pattanásokkal. Egy nagyon jó arctisztítót ajánlottak, amiről írtam a blogomban, de itt nem reklámozom, és bevált. Az sztk-dokikhoz nem szabad elmenni, mert akit a piac nem fizet meg rendesen, nyilván nem jó szakember.

  VálaszTörlés
 6. Pont ma kérdezte a lányom, nem akarok-e májkrémet venni. Mondom nem, akkor inkább csinálok. De előre mondom, senki nem fogja megenni, mert a boltiban 5-10% van, a háziban meg 80%. A zsírban sült májat mi is szeretjük, és a piacon is most néztem ki egy eladót, aki maga készíti-füstöli a szalonna-kolbász féléket és egyebeket, viszont nem használ ízfokozókat meg ilyen borzalmakat. Valamivel drágább, de majd kevesebb ilyesmit eszünk, nem fogunk belehalni.

  Én egyébként nem járok bőrgyógyászhoz, nem szedtem sosem ilyesmit, csak kiakaszt a téma.
  És sajnos nem a felelősségteljes orvosokkal találkozunk többet, bár lehet, hogy ők vannak többen.
  Meg az is igaz, hogy rémsztoriba gyakrabban futunk bele :)
  A férjed doki?

  VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...