2011. november 12., szombat

Sípolás

Nem érdekel, de sajnos hallom.
Az esti főműsor időben rendszerint előadott sípolós műsorokat.
Tényleg érdekel minket, hogy káromkodnak a népünk kiválasztott elitjei, hogy kurvázzák meg egyebezik le egymást a különböző valóság műsorok szereplői?
Tényleg jó ezt hallgatni a gyerekeinknek? Hisz biztos téma a suliban, aki meg nem akar lemaradott lenni, az figyeli.
Nem tudok semmi értelmeset kitalálni ellene, talán annyit, hogy nem kell nézni.
Az, hogy egy tévéadó ilyenekkel járatja le magát?  

Akkor sípolok tovább.
Helyi eset, barátnőm fiával történt.
A suliban szólt egy osztálytársnőjének, hogy valami füzetet elő kellene venni.
Aki ezt kedvesen azzal reagálta le, hogy falhoz vágta a fiút. Amúgy harmadik osztályosok.
A fiúcska jogosan védekezni akart, ezt látta meg az ofő.
Persze neki lett beírása, a leány semmit nem kapott.
Mert a lányokat soha semmilyen körülmények között nem bántjuk. Ha ők bántják fiú társaikat, akkor nekik el kell inkább szaladni. Ez idézet volt.
Szuper.
A legremekebb nevelési-tanári tanács, amit mostanában hallottam.
Nekem van fiam, lányom is.
Az én véleményem, hogy ha én nő létemre pofán vágok egy pasast, akkor neki jogában áll visszaadni.
Tehát ebben a suliban a lányok gond nélkül verhetik a fiúkat?
Hajrá Kira!
Bár neki inkább lányokkal voltak problémás esetei.
Az esetre visszatérve, a tanárnő elég keménykezű, mi? Van is szava a diákoknál, gondolom.
A barátnőm fia, aki kedvelte, sajnálta, hogy elmegy, most már annyira nem bánja.
Mert ráadásul egy fejlett igazságérzetű gyerekről van szó.
Arra mondjuk kíváncsi lennék, hogy mondjuk a lányom odamenne egy fiúhoz egy tanár szeme láttára, és pofán vágná, akkor mit kapna?
Egyébként Kevinnek is van azzal problémája, hogy az ofője a lányoknak szívesebben ad igazat vitás ügyekben. És neki is nagy az igazságérzete.

8 megjegyzés :

 1. Ezt a külön bánásmódot én se szeretem. Mondtam is a fiamnak, amikor a nagydarab padtársnője lökdöste, meg oldalba vágta, hogy ha újra bántja a lány, akkor hozzon csak intőt, de sózzon vissza neki rendesen. :o)

  Jelentem, szófogadó a gyerek, de nálunk nem lett belőle intő, csak magatartás feketepont - de mindkettőnek... És hál'istennek szétültették őket. :o)

  VálaszTörlés
 2. A történet folytatása, hogy az eset után 2 nappal a gyerek megfogadva oföjének tanácsát, feldagadt, és a szivárvány színeiben pompázó alkarral, egy szál pólóban és szandálban egészen hazáig szaladt a suliból, és nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette az említett leányzót. Hajrá tanárok, neveljétek csak a jövő nemzedékét! Mi meg szenvedhetünk, hogy a folyamatos iskolai igazságtalanságoktól megkeseredett gyerekünkből ne egy teljesen antiszociális felnőtt váljon.

  VálaszTörlés
 3. Farkastörvény: a gyengének nincs helye.
  Az erő bemutatása viszont hogy történik? Lever valakit, aki erősködik. Kevinnek is magyarázzuk eleget, hogy oké, ha ott van tanár szólj neki, de ha nincs, akkor üss, rúgj. Mert ha gyengének tartanak akkor úgy is fognak bánni veled.
  Lábtörlő leszel, és inkább azt ne akard.
  A héten voltak afférjai, mindet lerendezte, dicsértük is eleget.
  Mert ő meg tényleg nem ilyen, neki ehhez fel kell szívnia magát és általában nem teszi. Inkább elmegy onnan, vagy itthon panaszkodik.

  Kati: ugyanaz a véleményem, mint az elsős kiscsajnál: szólj neki, ők még elég kicsik ahhoz, hogy a felnőttnek legyen valami szava, kedvesen, de keményen. Fog az működni. Az anyjuk meg leszarja úgyis az egészet.

  VálaszTörlés
 4. Megtörtént, még pénteken, a napközis tanár füle hallatára. Szandra este meg is dicsért :) "Anya jól megmondtad a tanár bácsi előtt annak a hülye ...nak" És elismerően jelzett a kezével. Zabálnivaló volt:)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon nehéz ez a dolog. Nekem fiaim vannak, és sajna a nagyobbik mindig mindenben "hibás", még ha nem is, akkor is. Mindig őt veszik észre, ő kapja a fekete pontot, őt szidják le, mi meg vagyunk a rossz szülők. Bosszantó. Ha véletlenül aznap piros pont a magaviselete, akkor a napközis tanító néni nem írja be. Az elmúlt 10 hétben 1 db matricát gyűjtött, mindenki másnak legalább 4-5 db van. Nesze nekünk.

  VálaszTörlés
 6. Az a gáz, hogy te látod, hogy ez nem a gyerkőc hibája, de ő totál magára veheti.

  VálaszTörlés
 7. Ha el akartok képedni, javaslom szülőin felhozni a témát. Hallgatni is rossz, a lányos anyukák hozzáállását. Teljesen normális nekik, hogy az idióta elkényeztetett lányuk üsse-verje gyötörje a fiúkat minden retorzió nélkül. És nyugodjatok bele, ebben a tanító nénik partnerek! Aztán később középiskolában már változik a helyzet, ott már minden aljasságra képes a nagy részük, hogy észrevetessék magukat a kiszemelt fiú áldozattal.
  Ja, és van lányom is, nem csak anyakedvencekisfiam.

  VálaszTörlés
 8. Az esetben szereplő tanítónéni 3 fiús anyuka. És értem a nézőpontját, miszerint a lányokat nem bántjuk, de ez nem vonatkozhat arra az esetre, ha a lány az agresszív.
  Az akkor élhet, ha a nagyobb, durva fiú bántana egy védtelennek számító lányt.
  Szerintem a mai fogadóóra után olvashatunk még Katitól az eset folyományáról.

  VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...