2011. december 15., csütörtök

2012 még egy év ......-----....... És akkor mi van??!?

Mikor először szembesültem ezzel a 2012.12.22. dátummal, az kellemetlenül érintett. Az Istenek kézjegyei c. könyvet olvastam, ami azóta is meghatározó bizonyos dolgokban számomra.
Mondjuk ez nálam úgy van, az Atlantisz legenda, a vízözön és társai, hogy amit el tudok fogadni, azt elfogadom. Ha találkozom egy elfogadhatóbb elmélettel, akkor azt fogom onnantól elfogadni. Inkább abban hiszek, nincs ezeknek a dolgoknak jelentősége. Volt, szép volt, elmúlt. Azt, hogy mi történt, csak az tudja biztosan, aki ott volt. Hamísítani mindent lehet, tárgyi emlékeket is, leírásokat is, technológia kérdése.
Az én kérdésem pedig az, kinek és miért éri meg a 2012-es dátum köztudatban tartása. Ennyire.
Mert egyre inkább úgy látom ez is csak egy figyelemelterelés, csak egy jól menedzselt dezinformáció.
Egy jól ellátott csont, amit oda lehet vetni a népnek rágódni. Addig sem foglalkoznak más, fontosabb dolgokkal. Minek azzal törődni, hogy lassan mindent elvesznek a néptől, ha jövő ilyenkor majd eljő a nagy felemelkedés? Vagy a nagy pusztulás. Ki mit hallott. Én azon sem lepődnék meg, hogy ha kiderülne, az egész egy lufi, nem is akkor lesz esemény, hanem előbb. Amikor senki nem várja. Ha lesz egyáltalán valami kiemelkedő. Én véletlen sem vagyok szkeptikus, hiszek mindenféle elvont dologban, furcsa összefüggésben vannak a képek a fejemben a világról, szerintem némely ilyentől erősen vakargatnátok a fejeteket :) De ezt a dátumot egyre inkább olyannak látom, mint anno a 2000. évfordulót. Mikor hiteleket vettek fel emberek, mert majd lenullázódik minden, meg készült a végítéletre a sok emberféle.
Lehet mondani a sokfelé pusztító katasztrófákat, hogy az is jelzi a vég közeledtét, de valljuk be őszintén, földrengések mindig voltak, bizonyos helyeken sokkal több mint máshol, megvan ennek a földrajzi oka. Mint ahogy hurrikán, tornádó és cunami övezetek is vannak, sőt ha valaki nem tudná, a technológia is létezik, amivel elő lehet ilyeneket idézni.
Az a helyzet, hogy a Föld és a Természet megbízható. Sok ember pedig nem. Mert aki kitalál és ural ilyen technológiát, meg még sokkal rondábbakat is, na abban én nem bíznék.
Pedig ilyenek adják a híreket elénk a tévében, az írott médiában, adják nekünk a jó kis betegségek ellen a gyógyszereket, és teszik az ételt az asztalra.


Szóval javaslom mindenkinek, hogy ha szenvedni akar akkor tévézzen sokat, nézzen híradót, valóságsót, tehetségkutatót, olvasson napilapot, tőzsdei elemzéseket, jövő ilyenkor pedig bújjon el túlélőfelszereléssel egy hegyi barlangban. Hátha a nagy krach nem rendezi át a földrajzi viszonyokat épp ott.
Aki pedig élni akar, az felejtse el ezeket, nézzen szét kit szeret és ki szereti, töltse köztük az ünnepeket, és próbáljon a lehetőségekhez mérten boldogságot érezni pár kósza percre.
Sziasztok

5 megjegyzés :

 1. Milyen érdekes gondolatmenet. Elgondolkodtattál....

  VálaszTörlés
 2. 2012 után megszűnnek ezek a misztikus számok, nem valószínű, hogy 2013.13.13 valaha is eljön...

  VálaszTörlés
 3. Majd kitalálnak valamit :)) Leleményesek az emberek.

  VálaszTörlés
 4. Hát, ami azt illeti, ha így is van, remélem, gyors lesz, mint egy légi baleset, mert nem szeretnék évekig haldokolni utána. ;o)

  Az emberek szeretnek hülyeségekben hinni... Mesélhetnék anyámról és az ezotériáról, de már azt is unom, pedig egy időben kifogyhatatlan humorforrás volt. :o)

  VálaszTörlés
 5. Azt, hogy milyen jó az élet a média nélkül, sokáig tudnék mesélni. Amióta gyesen vagyok, semmilyen médiával nem találkozok. Tudom, amit tudni kell, de ehhez pl. a tv-re semmi szükség nincs.

  Nem tudom mi lesz 2012-ben, tulajdonképpen lényegtelen. Viszont azt látom lehetséges forgatókönyvnek, hogy az emberek egyre inkább elkezdenek észhez térni. Remélem önként. Ha nem, akkor valamelyik évszámnál rá lesznek kényszerítve:( ...de én hiszek abban, hogy mindenkinek eljön az a pillanat, amikor magába néz, onnan már rossz nem sülhet ki.

  VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...