2012. február 27., hétfő

Híradó

Fagyhalál az erdőben

Többen is fagyhalált szenvedtek, az ország szinte minden erdejében.
Fák ágai gyengültek meg és törtek le a szokatlan, évszakhoz képest (február, mínusz 10-15C) is nagy hidegben. Sokan viszont most, az első tavaszi széltől veszítették el végleg a ragaszkodó képességüket. Kérjük összeszedegetni őket, méltóképp elbúcsúzva tőlük.

Fulladásos halál

A hideg okozta szokatlan és bő csapadék miatt most olvadás van.
Ez meglepő. Ilyen eddig nem volt. Most, mivel erre nem volt a természet felkészülve, az emberek által otthagyott szemét java része víz alá került, félő, hogy sokan meg is fognak fulladni, esetleg elsodorja őket az áradat. Aki talál közülük valahol, kérjük értesítse a hatóságokat, vagy iktassa a megfelelő helyen, azaz dobja egy gyűjtőedénybe.

Figyelem!

Figyeljen mindenki, aki retteg az apró és gyakorlatilag ártalmatlan élőlényektől, itt a tavasz, és a pollen mellett kis társaink, a rovarok és bogarak is ismét megjelennek. Lehet több helyen is számítani légyre, hangyára, poloskára, efféle veszélyes lényekre. A félősek inkább maradjanak otthon, ne hozzák rá a frászt másokra is az ijedezésükkel. Inkább mélyedjenek el a biológiában, és képzeljék el azt, mennyi bajt is okozhat egy félgrammos élőlény az átlag 60-70 kg-s embernek azzal, hogy rászáll.
De elképzelhetik azt is, mennyire idétlen, mikor egy emberforma elkezd veszettül csápolni egy kedves kis méh miatt. Vagy képzelje el átlag kétdekás szolid Pistike életét, aki Bunyós "nagyranőtt" Dezső iskolai kínzásaitól szenved. Nos Pistike pont azt az értelmetlen kegyetlenséget éli meg, amit a kis hangya, akit eltaposnak, hisz csak azért bántották, mert kisebbre nőtt, és nincs meg a közös nyelv.


Ezek voltak ma a hírek röviden, holnap az időjárás változatos lesz. Van ahol esni fog, van ahol nem.
Máshol a szél fújhat, és egyes helyeken napsütésre is van esély. Jégesőre és kánikulára nem kell készülni, a szandálokat még nem kell leporolni.

Kellemes hetet mindenkinek, Gyatra-Humor Híradónkat olvashatták.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...