2012. február 4., szombat

Röpke beszámoló

Végleg kitavaszodott a blogom. Még tavasziasabb lett, igaz kissé gyerekes, de ezt a gyermekeim számát ismerők tán megbocsátják. A betűtípus szép nagy, bár tudom, hogy a Ctrl gomb nyomásával és ezzel egy időben a fel-le kurzorok nyomásával lehet állítani a böngészési méretet, de ezt sem tudja mindenki (ahogy hagyod, mindig abban a méretben nyílik meg az adott oldal). Ez volt az okoskodó rész.

Most éjjel már nem volt olyan hideg, vagy a szén elfogyása miatt volt jobb a hőmérséklet a házban, nem tudom. Merthogy a szén ugyan nagyon soká tartja a parazsat, de nem ad le akkora hőt. Viszont a szenes kályhában a fa hamar leég. Azt fával lehetne rakni két óránként, a többi kályhát elég éjjelente egyszer megpakolni. A szenes hamu viszont útszóráson kívül nem jó semmire, talán még a föld trágyázására, de ebben nem vagyok biztos. Így hószóráshoz tettük félre. Jövőre is jó lesz, mert itt nem esik.

Annyira, de annyira unom már! Most már tényleg inkább a kerti gondokkal foglalkoznék, meg azzal, hogy mennyire melegem van kint, milyen hangosak a madarak, mennyi tücsök ciripel, és hová tegyem a sok begyűjtött gyógynövényt.
Meg azt is unom, hogy reggelente fél órát kell öltöztetnem a három kicsit. Kész felüdülés, ha rá tudom sózni az ovisokat Kirára, mert akkor csak kettőt kell öltöztetni, és hamar vége.

A nagyobbak felfedezték, hogy az erdei kis patak 10 centis jege kiváló csúszkálni, ha már jégpálya nincs a közelben.Azt pedig még én is értékelném, mert korizni nagyon szeretek.
Medve a jégen... Blabla.

Szabolcs és Kevin minden nap több órát görkorcsolyáznak a házban, gondolom gyakorolnak tavaszra.
Jó hogy nem nyárra, mert akkor úszkálni akarnának. És az is jó, hogy görkorijuk van, nem jégkori. Az nehezen csúszna a szőnyegen.

Kevin nem hiszi el, hogy reggelente bizony a szarvasokra lőnek a gaz vadászok, azért nem mehet reggel 9-kor az erdőbe. Mondjuk itt a házzal szemben azért nincs ilyen veszély, de el kell mondani neki, nehogy kedvet kapjon kimenni a tisztásra a vadászleshez.

Hát ennyi a röpke, a mai napom is azt hiszem fűtéssel fog telni, és svéd húsgombócot sütök.

2 megjegyzés :

  1. Nálunk csak most kezdett havazni, de elégedetlen vagyok az állagával, porhó, nem a finom, nagy pelyhű, tapadós szépség.

    VálaszTörlés
  2. Amint kiengedtem a bejegyzést, elkezdett havazni. Borisz, a labradorunk nem fázós, nem megy be ha hó van. A csoki kutyának már sapkája is van.

    VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...