2012. március 26., hétfő

Az ivás, mint lényeges elem


Elsőre kínzásnak tűnhet inni, ha egyszer nem vagy szomjas. De meg fogod szokni, majd pár nap múlva a tested fogja kérni. Észreveszed, hogy nem hagyod abba kifulladva a hatodik kortynál, hanem még tudsz inni. Én itt nagy kortyokról beszélek, nem madárcseppekről.
De erre szükség van, mert túlsúlyunk nagy része a víz. A test ugyanis ha nem jut elegendő folyadékhoz, akkor raktároz. A működéshez ugyanis kell a friss folyadék. Az hogy mennyire friss a szövetekben raktározott víz Azt inkább hagyjuk.
Ha sokat iszunk, akkor ez a raktározott felesleg ki fog szépen ürülni. Mellesleg a reumatikus panaszokat is okozhatja a szövetekben lévő felesleges folyadék. Okozhat ízületi panaszokat, meg egyéb nyalánkságokat.

Előzőleg elfelejtettem megemlíteni, hogy akkor is inni kell, ha megérezzük az éhség előszelét, az ehetnéket.
Mi túlsúlyosok ritkán jutunk el az igazi ÉHSÉG-is. Mi eszünk ha a töltöttségi szint kicsit lentebb megy. Ezért most már, hogy a változás útjára léptünk, most már nem eszünk ilyenkor, nem kapkodunk be pár falat kekszet ebédig, hanem iszunk egy jó pohár vizet. Nem ám szénsavasat! Azt most tessék elfelejteni. A szénsavas folyadék ugyanis nem számít folyadéknak, mivel dehidratál. Szépen magyarul: kiszárít.
Minek fáradni vele, ha egyszer nem sokat ér??
Nem bírod meginni a sima vizet? Tehetsz bele citromot, de felesleges.
Meg fogod szokni.
Meg is fogod szeretni, bármily hihetetlen.

Ha hideg, könnyebb meginni a nem kívánt kortyokat.
Ha abba a kasztba tartozol, aki még elhiszi, hogy a hideg italoktól beteg lesz a torka, akkor igyál ahogy akarsz, ne itt kötözködj.
Tény, hogy az éhségérzet elég ritkán párosul valódi szükséglettel.
Ha nem így lenne, nem vándorolnának felfelé a kilók.
Tehát ma mikor leültem ide a kávémmal, és 8 darab háztartási keksszel (mert a kávéhoz jól esik), akkor ránéztem a kekszekre, és 7 darabot kivittem belőle.
Elég lesz az az egy is, hogy az édesség és nasi utáni vágyamat orvosolja.
Ennyi voltam.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...