2012. március 13., kedd

Gondolatok Szabónéról

Mindig mindent tökéletesen eltervez. Előre gondolkodik négy-öt hétre, komplett napi-heti étellisták a fejében, hozzávalók a kamrában. Mint Móni egyik legutóbbi bejegyzéséből tudhatjuk, még a váratlan vendégekről is egy héttel előbb tud.

Hercig kis hátizsákkal kirándul, amit üresen visz haza. Azt nem tudom, hogy akkor miért nem papírból készíti el, amit nem is kell hazavinni, tábortűz gyújtásához kiváló alapanyag :) Biztos minden van nála amire szükség lehet, sebtapasz, ha megsérül valaki, gyorsgipsz lábtörés esetére, fogászati tömőkészlet fogfájás esetére. Esetleg mini-tűzoltó készülék is akad nála. Nem úgy mint Pitypalatty asszonynak aki képes elmenni pelenkás gyerekkel otthonról, pelenka vagy törlő nélkül is. Vagy megfázásos időben is elfelejt zsepit magához venni. Van viszont kése, mert Pitypalatty úr ráerőltette, hogy legyen. Jól jön az szerinte.

Szóval Pitypalatty asszony a törött lábat legfeljebb levágni tudná, begipszelni nem. De tudna segítséget hívni, mert van telefonja. Ez is valami. Sőt a váratlan vendég sem maradna éhen, csak kóla és traubi helyett választhatna a hideg csapvíz vagy a meleg csapvíz között. Esetleg egy tea, na? Még citrom is van Pitypalattyéknál! Igazi!

Viszont ha a kedves váratlan vendég szétnézne, életteli és belakott teret látna, semmi tüchtig-jegesség. Még némi por is akad. Semmi élére rakott holmi, és ha leverne valamit, akkor sem néznének rá csúnyán. Megszokták, hogy néha eltörik ez meg az. Sőt, ha dühösek, maguk vágják oda. A Pitypalatty ház néha a repülő tárgyak otthona.

Pitypalatty asszony nem a tervszerű életmód híve. Pedig öt gyerek mellett fontos lenne a percre pontos beosztás! A napi teendők fix beosztása, hogy ne csak úgy a vakvilágba éljenek azok a kölkök!
De nem. Ezek a lehetetlen emberek képesek csak úgy, hétköznap a nap közepén kisétálni az erdőbe! Kirándulni, kedden délben! Ki hallott még ilyet? Hátizsák nélkül! Ivóvíz és iránytű nélkül!
Nekiindultak ma is a világnak, és helyre kis túrát ütöttek össze. Hallgattak madárdalt, csodáltak fákat, pedig ez sem viszi előrébb a világot. És semmi érdekes nincs a harmadik ugyanolyan ágas-bogas és levélmentes fában! De Pitypalattyék ilyen érdektelen dolgoknak is tudnak örülni, és ha gondolnak egyet, akkor mennek.

Ezzel a szép képpel zárom Pitypalattyék életéről való tudósítást, a jövőben ritkásan lesz róluk szó, ha egyáltalán lesz.

7 megjegyzés :

 1. De Pitypalatynét mindenki ilyennek szereti. :o)

  VálaszTörlés
 2. Szívesen ötvözném magamban Szabóné tökéletességét és Pitypalaty asszony lazaságát!:))

  VálaszTörlés
 3. Bocsánat: Pitypalatty asszony

  VálaszTörlés
 4. Egyetértek Altairrel: Pitypalattynét mindenki ilyennek szereti! :)
  Brigi

  VálaszTörlés
 5. Gyönyörű helyen éltek! :)

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm :)

  Ötvözni kéne, ez az!

  VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...