2012. március 26., hétfő

Ivóvíz, tiszta víz


A magyar ivóvíz elvileg jó minőségű, egészséges. Viszont nagyon-nagyon sok benne az oldott és oldatlan vegyszer, kőolajszármazék, gyógyszermaradványok. Ez a vesénket terhelheti, érzékenyeknél kövesedést is okozhat. Azon felül, hogy a klórra nincs szükségünk semmilyen formában. Sem belsőleg, sem külsőleg.
A vízszűrő berendezések közt hatalmas a szórás, árban is és hatékonyságban is. A legolcsóbb a vízszűrő kancsó, azt fogok én is beszerezni. Addig pedig ülepítek. Azaz engedek vizet egy flakonba/kancsóba, vagy előre pohárba hogy a nagyja, ami látható mikor kiengedjük, leülepedjen. Dobok bele pár EM kerámiagyűrűt, ami jó irányba viszi az ivóvizem minőségét.
Akinek van forrásvíz a közelében, az igyon sok forrásvizet. Fóton például van egy vízcsap, ami állítólag forrásvizet folyat. Mindig van ott pár ember, aki épp flakonokat tölt meg...
Amíg nincs víztisztítónk, addig is gondoskodhatunk a vesénkről: igyunk minden nap legalább egy csésze vesetisztításra is jó gyógyteát.
Azaz:

- aranyvessző
- mezei zsurló
- nyírfalevél
- cickafark
- csalánlevél, csalángyökér
- iglicegyökér

ezeket persze nem egyben, hanem vagy-vagy alapon. Gyógynövényboltban hozzáférhetőek, filléres dolgok. 150-400 ft/csomag. A filteres változatról ne is beszéljünk inkább. És a mikróban melegített halott dolgokról sem.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...