2012. március 17., szombat

Önző dolog szemetet szedni

Két fiú jött ma velem, más nem ért rá. Szedtünk pár zsák szemetet, de hamar megunták. Mentek jeget törni a patakra :))
Én szedtem tovább, és a következőket állapítottam meg:
- ez a sok felelőtlen köcsög mindenféle veszélyes dolgot is kirak, üveggyapottól kezdve a rengeteg üvegtörmelékig mindent
- üvegtörmeléket nem lehet szemetes zsákba szedni
- amit összeszedtem, a kukáskocsi nem fogja elvinni, így ki kell tennem a szelektív gyűjtőhöz, pedig nincs szelektíven szedve, tehát önző okokból jól kiszúrok valakivel
- azért hogy nekem jobb érzésem legyen mikor sétálok, önzés volt a szemétszedés
- azért, hogy az ártatlan állatok ne lépjenek üvegbe, azért talán mégsem volt az

Kicsit kiábrándult vagyok? Ha belegondolok, hogy 6 teli szemetes zsák lett 20 nm erdőrészen ( a többi elszakadt), és még rengeteget lehetne megrakni, akkor talán érthető.
Ha elárulom, hogy hülyének néznek a szemétszedés miatt, akkor is érthető.
Mert ez valami magánterület.
Attól még az én környezetem is.

És rosszindulatú is vagyok.
Mert az utcában folyton ezerrel közlekedő népi agyagedény ma át akart menni a szakadt Lada Nivával a patakon, de beragadt a sárba. És én örültem, hogy nem sikerült neki, örültem, hogy fél órán át próbált kiszabadulni, pörgette ezerrel a kereket, jó mélyre ásta magát, és full sáros lett a kocsija. Mondjuk jobban tetszett volna, ha kézzel kell kivonszolnia onnan, de ezek nem olyan család ám! Ezek hívták az erdészt vagy valakit, aki segített nekik.
Annak nem örülök annyira, hogy most átrendezte ott a terepet, de majd pár lelkes lakó visszarendezi a pöcsfej után. Hülye bunkó.

Mindezek ellenére jó volt ez a nap is, a gyerekek egész nap kint voltak, olyan fekete utánuk a fürdővíz, hogy öröm nézni. Kira az előkertet rendezgette, magától. Elültette a kakukkfüvem és a körömvirágot is. Azt mondta, az az ő része lesz. Akkor is, ha a tulipán elvirágzás után fel kell ásni, és kiszedni a hagymákat.
Kevin is kertészkedik, palántázik, levendulát ültetett hátul.
Krisztián pedig csirkeháló helyettesítő kerítést font, az erdőben talált korhadt üres fába snidlinget ültetett, és font egy ültető ládikát is. Ezeket mondjuk tegnap és tegnap előtt csinálta, mert ma nem is volt itthon :)
Kevin ágyása

snidlinges

korianderes fonottka

kerítés csirkeólhoz

Keviné

Szili és Lívi

Szabolcs
Most pedig mennem kell, mert két oldalról tolnak el innen a gépezni vágyó fiúk :)

2 megjegyzés :

  1. Keress támogatót, segítséget a szemétszedéshez. Nálunk idén már nagyon várják a gyerekek, és tök jól működik. Nincs is annyi szemét, idén többet fogunk játszani szerintem mint szemetet szedni a pataknál... Csomó pénzt is kaptam hozzá az önkormányzattól, felajánlást helyi vállalkozóktól... Tuti nyeremények is lesznek :) Kéne is írni róla a blogon. A tavalyihoz ennyi szervezőmunka kellett:
    http://nagycsaladban.blogspot.com/2011/03/patak-part-takaritas.html

    VálaszTörlés
  2. De egyébként ha simán csak szólsz az önkormányzatnál, hogy szemetet szedsz, akkor is könnyen lehet, hogy adnak sittes zsákot. A szelektív szigethez, ha nem a tartályba teszed a szemetet, illegális hulladéklerakó vagy, és nagyon kemény büntetést kaphatsz, nálunk pl. 500ezer forintot is kiróhatnak. Szóval mindenképpen vedd fel a kapcsolatot az illetékesekkel. A szemetes céget is megkérdezheted, hogy lehetséges-e az, hogy az összegyűjtött szemetet itt meg itt bedobják a kukásautóba ekkor meg ekkor. De előre kérdezd meg, hogy tudjanak róla.
    Én lehet, hogy a helyedben elmennék az önkormányzathoz, és mondanám, hogy civil kezdeményeznék, adnának-e zsákot, vigyék el a szemetet, és nyomtatnának-e szórólapot, amit te megtervezel, mondjuk 300 példányban. Ha a szórólapozásban biztos segítenek a gyerekek és a barátaik is szívesen. Ha ezután még mindig csak ketten vagytok, az tényleg siralmas :)

    VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...