2012. március 4., vasárnap

Pitypalatty asszony vasárnapi pihenése

Vasárnap mindenkinek jár a pihenés. Tudja ezt Pitypalatty asszony is, aki mindig mindent tud, nem hiába tanult annyit. Ezért vasárnapra nem is tervezett munkát, mert előző nap eleget főzött, szépen ki volt takarítva, minden el volt rendezve. Csak a mosógépet fogta munkára, de a mai mosógépek mellett nem kell ott állni, maguk dolgoznak.

De még kora délelőtt eszébe jutott, másképp is lehetne szappant készíteni, mint a tegnapi kísérlet volt, akkor ha már szabadnapja van, a hobbijának szentel kis időt. A gyerekek az udvaron játszottak, így ők sem voltak körülötte. Intézte a hirtelen tervének megvalósításához szükséges előkészületeket, begyújtotta a spaheltet, mert gázon elég drága mulatság ám ilyet csinálni! És Pitypalatty asszony takarékos volt, erről már szóltunk. Ropogott a tűz, de a kezdeti füstölés nem hagyott alább. Már napok óta ez volt, gyanakodva figyelte a tűzhelyet, hol engedheti a füstöt. Mivel csak a kályhacsőnél látott szivárgást, szétszedte, és kipucolta a kémény nyílást. A füstölés megszűnt a szobában, nem úgy Pitypalatty asszony orrában. Egész délelőtt érezte, pedig átöltözött és megmosakodott a füstös eset után, és az ablak is folyamatosan nyitva volt.

Közben telt az idő, a gyerekek tízórait ettek, a mosógép már kétszer fordult, és akadt más is. Nagy lánya és édesanyja ma végeztek nagytakarítást az egyik szobában, így Pitypalatty asszonynak is eszébe jutott a pár nappal ezelőtti ígérete, hogy rendbe szedi az asztala melletti polcot. Tehát kályhapakolás és lúgkevergetés közben székre állt, és polcokat rendezett. De a munka mindig meghozza a gyümölcsét, még ha az csak egy szép kinézetű, tiszta polcos szekrény látványa is!

Lassan melegíteni kellett az ebédet is, de szerencsére a sparhelt addigra már kellőképp meleg volt, így ez is egyszerűen zajlott. Az előző napi lebbencsleves volt az ebéd, utána a szintén előző napi sütemény volt a desszert. Tudta, hogy délután még el kell készítenie a másnapi túrós csuszát is, hisz utazást tervezett a közeli nagy városba. Ha pedig nincs itthon napközben, akkor előre kellett főzni.

Az étel előkészítése közben eszébe jutott, hogy zsírszalonna is van otthon, így azt is felaprította, és odatette egy lábosban a sparheltre. Közben persze a szappannak való már nem főtt, azzal elkészült. Nem jó azt az étellel együtt készíteni, Pitypalatty asszony pedig figyelt a biztonságra!

Ebéd után a legkisebb gyermek aludni ment, a többiek pedig ismét az udvaron játszottak. Pitypalatty asszony is pihent egyet, nemhiába vasárnap van! Ilyenkor senki nem dolgozik! Tehát 15 percet ült, olvasgatott, megivott egy fél kávét. Azután visszatért a megkezdett feladatokhoz, a szomszéd által rábízott kazánra is ránézett, ég-e rendesen.

Pár apróbb dolog elvégzése után látta, hogy már megint délután négy óra van - hiába, csak úgy repült az idő! - ideje ébredni a kicsinek, ha este időben el akarja altatni. Így kinyitotta az ajtót, beengedte a középső fiát, hogy ő ébresztgesse a kicsit. Így most elkezdődött a nap második, esti leeresztős része is, mikor is már tényleg leült a szórakozásához ez a dolgos asszony, miután behordta az esti fát, bekapcsolta a bojlert, és odatett pár lábos vizet a sparheltre melegedni. Annyival kevesebbet kell a bojlerből venni, így ezen is csak spórolt.

Igazság szerint én kicsit unom Pitypalatty asszonyt, meg a hülye életét, így holnap nem róla fogok írni :))


Szép estét mindenkinek!

6 megjegyzés :

 1. Hát jól kipihente magát ez a Pittypalatty asszony. :D Rokonlelkek vagyunk. :D

  VálaszTörlés
 2. Ugye-ugye? Milyen jó is a vasárnapi lazulás :))

  VálaszTörlés
 3. ÁÁÁh. abba ne hagyd! Olyan jó olvasni:) ha nem is minden nap, de gyakran írj Róla, jó?

  VálaszTörlés
 4. Valahol mindannyian Pittypalattypk vagyunk...Csak nálunk nincs sparhelt (de szeretnék!).

  VálaszTörlés
 5. Hű, ilyen dolgok nekem is vannak a fejembe mostanában...dehát, éljen a nagycsalád!:-)))

  VálaszTörlés
 6. Jól van, biztos fog még dolgozni a fejemben ez a kedves és unalmas asszonyság :)

  VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...