2012. március 27., kedd

Vízmennyiség

Dius kérdésére válaszolnék bejegyzés formájában.

Első hallásra és első körben valóban nagyon sok a 5-6 liter folyadék, víz. Apránként lehet rászoktatni a testet, és odafigyelve. Ha vesebeteg valaki, akkor még inkább odafigyelve. Ha nincs veseműködés, akkor nem is lehet inni, csak minimális mennyiségeket. Ha kövesedés van, akkor jótékony lehet a vesék intenzívebb működésre serkentése, hogy ki tudják dolgozni a követ magukból. Rengeteg egyéb probléma van, amiknél óvatosan kell növelni a folyadékmennyiséget. Amikor elkezdünk tudatosan többet inni, figyelni kell a vizelet mennyiségre. Értelemszerűen növekedni fog az is. Bő, világos színű majdnem szagtalan folyadék fog ürülni. Ha eddig kórosan keveset ivott valaki, akkor a vizelete sárga, sűrű és erős szagú volt.

A sópótlás nagyon fontos, javasolják, hogy minden nap legyen egy pohár sós víz a repertoárban. Szerintem nehéz lehet meginni, bár a kovászos uborka levét nagyon szeretem.
Minden liter vízre amit megiszunk 1 mg nátrium-klorid bevitelt javasolnak.

Cikk a nyomelemekről.

Alapdolog, hogy a vizelettel méreganyagok illetve felesleges anyagok távoznak a testből.
A méregtelenítés egyik alaptétele a szervezet átmosása. A rengeteg lerakódás kiürítése. És a vízhajtás fő eszköze is a vízivás.
A pangó, lerakódott méreganyagok azon túl hogy ízületi és reumatikus problémákat, kövesedéseket, szorulást és alvászavarokat okozhatnak, még rengeteg más betegség alapköveit is lerakhatják.
Ugyanaz a probléma sokféleképp jelentkezhet. Nem lesz mindenkinek ugyanaz a baja, hisz nem mindenkinek ugyanaz a betegség-hajlama.
Vannak erős részeink, és vannak gyengébbek. Mindenkinek van gyenge pontja, amire figyelnie kell. Értelemszerű, hogy a gyengébb fog megbetegedni, ha valami anomália van.

A Föld 70-80%-a víz.
Az emberi testé ugyanennyi.
A táplálkozásunké, átlag esetben mennyi?
Sokkal kevesebb, igaz?

A vízivásról és a vízhiány hatásairól egyik cikk, és a másik. Van itt még, nem túl hosszúak, érdemes elolvasni őket. A cikkben említett könyvet elküldöm, ha mailben kéri valaki.

Két napja nem iszom kávét, nem vágyom rá. Egyrészt a reggeli fél liter víz után sem hiányzik, mert ez is megfelelően beindítja a vesét és a beleket. És annyi energiát ad a sok víz, amit iszom, hogy napközben sem vágyom rá. Tegnap megittam egy fél adagot, de nem esett jól. Fura íze volt, és nem is hiányzott. Csak anyám kimondta hogy kávé, én elképzeltem a forró jóleső kortyokat, és készítettem egyet. Mint írtam, nem esett jól. És az eset bizonyította, hogy ha megszokásból cselekszünk, nem érzékeljük mi az ami ténylegesen jól esik. Csak esszük-isszuk, mert itt az ideje. Vagy csökkent az ételszint, a koffeinszint, vagy bármi.

Pár életpillanatra el kell feledni a gyógyszeripar szponzorálta írásokat és tanításokat. Alternatív forrásokban szétnézni, és a testünkre figyelni. Attól hogy valamit kevesen ismernek, vagy nem a tévé mondja, az nem a mondanivaló valóságtartalmát csökkenti.

A gyógyszer egy tünetcsökkentő vegyszer. Ha abbahagyja a beteg, a tünetek visszatérnek. Az alap problémát nem oldja meg. A testünk viszont egy jól megalkotott szerkezet. ha megadjuk neki ami kell, és távol tartjuk a káros dolgoktól, akkor jól fog működni. Ha nem figyelünk oda, akkor viszont elromolhat.

Egyszerű de nagy galibát okozó problémák, mint magas vérnyomás, túl sűrű vér, fáradékonyság,  alváshiány, csontritkulás és társai elkerülhetőek lennének egy ici-pici odafigyeléssel.

Megnevezhetek itt elkerülendő dolgokat, de rengeteg van. És most nem is a cukorra gondolok, hisz a cikk inkább a vízről szól.
De a folyadék bevitelnek nem képezheti részét szénsavas, cukrozott, feldolgozott folyadék. Ha gyümölcslevet akarsz inni, facsard vagy nyerd ki magad.
A tej sem inni-, hanem ennivaló.
A test kiszáradását segítik:
- kávé
- szénsav
- alkohol


Altair cikke a cukrokról.

1 megjegyzés :

  1. Köszi Heni az alapos választ. Remélem, hogy minden úgy lesz, ahogy szeretnéd. Nyomon követem az eseményeket. :)

    VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...