2012. április 22., vasárnap

Energiaminta


Ez a cikk a szappanos oldalamon jelent meg, de valamiért úgy érzem, elfér itt is. Némiképp kiegészítve.


A növények energiamintája az, ami mégis visz valami gyógyító erőt egy-egy jól megkomponált szappanba.

Mindennek és mindenkinek van egy energiamintája. Jó vagy rossz, de van.
A negatív gondolataink negatív rezgéseket keltenek, ezeket sugározza az, aki gyűlölettel vagy félelemmel tekint a világba. A növényeknek nem hinném, hogy vannak félelmeik vagy tudnának gyűlölni. A növények rezgése, kisugárzása jó. Bár jó és rossz csak az ember szemszögéből nézve van az univerzumban. Maradva a szappan-példánál: ezzel a rezgéssel, energiamintával egyesül a lúg, aminek egyébként szintén  megvan a saját energiamintája, ami a szappanokban elvegyül a gyógynövények, olajok energiamintájával és megalkotnak egy egyedi mintát.

Azt is tudjuk, hogy a szappan nem klasszikus gyógyszer. Nem gyógyít náthát, sem reumát. Illetve nem úgy gyógyít, mint a modern kori medicinák. De amibe gyógyító erővel rendelkező anyagot építettünk, az gyógyszer.

Itt jön kicsit képbe a táplálkozás. Amiben van ÉLŐ anyag, az élelem. A dobozos tej például nem élelem. Csak fehér folyadék, ami nem oltja a szomjat. A sokszorosan tartósított, konzervált, átalakított "étel" nem az amire használják. Esetenként megteszi, ha nincs jobb, akkor megfelel, de mindig törekedni kell arra, hogy legyen jobb. Minden meg kell tenni azért a testért, amiben élünk. Sok ember jobban ad a ruhája minőségére, mint az ételére, mely a lelkének ruháját táplálja.

Lehet, hogy emiatt esik jól a náthás, láztól gyenge állapotban egy kakukkfüves fürdő, és akkor már legyen a szappan is kakukkfüves. Én így szeretem. És ha lelkileg jobban érzem magam tőle, az már a gyógyulás kezdete.

 És így ebből a nézőpontból vizsgálva, miért ne érezhetné jobban magát az a reumás, aki a rozmaringos, esetleg csalános szappant használ? Meggyógyítani nem fogja? Lehet, de tartósan a gyógyszer sem. Amíg fel nem oldja azt a szálat, ami a betegséghez köti, addig az megmarad. A tünetek csökkennek, de a betegségeket elsősorban lelki és szellemi szinten kell gyógyítani.

Sok ember ragaszkodik a betegségeihez is, senki és semmi meg nem gyógyítja, mert ő maga nem akar meggyógyulni. Ez nem tudatos, de hibás hozzáállás, viszont a mi kultúránk nem készíti fel az embert az életnek eme részére. Nálunk aki beteg orvoshoz megy, gyógyszert szed, műtteti magát. És még az a jobbik eset, aki az orvos utasításait betartva kúrálódik. Van aki teljesen elhanyagolja a gyógyítható problémáit, míg a végén visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el nála. Az orvos a diagnózis miatt fontos része a beteg életének, de a nyugati orvoslás nem feltétlen jó irányba visz egy-egy betegséget. A gyógyszerek mellékhatásairól nem is beszélve.

A nyugati, modern gyógyászat elsősorban tüneteket gyógyít, nem a probléma gyökerét keresi. Elsősorban, mert azért kivételek vannak. Jó orvosok, jó szakemberek vannak.

Nem biztos, hogy a gyógyszerré alakított gyógynövények jobbak mint az erdőben vagy patakparton szedett, szárított és megfelelően alkalmazott gyógynövény drogja. Mert az sem mindegy, mikor szedjük, hogyan használjuk a gyógynövényeket. Az sem mindegy, kinek milyen gyógynövényt ajánlanak.

Ki ért ehhez?
A régi vajákosok értettek. Az ő leszármazottaik közt vannak ma különféle gyógyítók, gyógynövény-értők, herbálasztrológusok.

Ez utóbbi szó nekem is ismeretlen volt pár hónappal ezelőttig. Mikor is örömmel fedeztem fel, hogy a falunkban él az ország egyetlen hivatalosan herbálasztrológiával foglalkozó személye. De ez a "hivatalosan" talán nem feltétlen lényeges, számomra semmiképp. Tulajdonképp pár véletlen találkozás hozott össze minket, és itt a véletlen kérdéses szó :))

Bár még nem sokszor találkoztunk, de egy fantasztikus kisugárzású embert ismerhettem meg Monika személyében. Mi az ő területe? Horoszkóp alapján látja a jelenlévő és jövőben lehetséges betegségmintákat, amit az adott személy hordoz. Erre ajánlja a megfelelő energiamintájú gyógynövényt.

Linkelek egy cikket, ami az alapokról szól. A cikkben megtalálható Monika elérhetősége is.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...