2012. április 10., kedd

A nagy ruhaválogatás

7 ember téli-nyári ruhacseréjét tegnap intéztünk. Tudjátok, mindent ahogy jön :)
Persze délelőtt voltak azért a férfiak locsolkodni. Krisz is, mivel Szili sem akart kimaradni, de a nagyobbak sem elég nagyok és türelmesek ahhoz, hogy rá vigyázzanak. Így Apának erőt kellett venni magán, és nemszeretem-locsolkodást vállalni.
Természetesen ment a szöveg a Húsvéti baromságról, hogy miért kell pénzt adni a gyerekeknek, mert sokkal régebben nem így volt. Anyám mondja, már az ő gyerekkorukban is így volt. Mikor is? 60'-as évek. Szóval meg is van a végkövetkeztetés: akkor nem így volt, mikor még nem volt a pénz mindennapos mindenkinek. Mikor még vidéken inkább cserekereskedelem volt. Gondolom én. Most kap a gyerek csokit és pénzt, Apa meg pálinkát. Egyes helyeken ételt, sütit is kínálnak.

Mi ismét megúsztuk, senki nem akar idejönni. Szomszéd Dezső persze jött, de mivel Kevinnel haverok és szomszéd is egyben, számítottam rá.

A pénz dolog és a fiúk? Könyörgöm, egész évben a Húsvéti pénzt várják! Nem aktívan, de időnként szóba kerül, tehát nem fogom azt mondani, hogy ne menjenek. Azt viszont mindig elmondom, hogy mindennek amit kapnak örülni kell, mert sok ember nem engedheti meg magának a pénzosztást. Így van ahol "csak" csoki van.
Szóval most a három fiam gazdagabb mint én...

Rendbe kellett rakni a nyári konyhát, és Lívinek cipő kellett. Tudtam én, hogy sok-sok kisméretű sportcipő van, és igazam volt. Most van neki 6 pár sportcsukája. Van persze lányos is, de azt most kapta a tojásoséktól. Ahol tök aranyos szürke kisbárány van, de nekünk kecskénk lesz. Ami makacsabb és kissé tán problémásabb, de tejet ad :)

Megint félrement a témabusz...
A ruhákat megint erősen át kellett válogatni, és kiszórni ami sosem hordódik vagy nagyon nagy. A nagyokból csak azt tartom meg, ami annyira szuper, hogy érdemes tárolni.
Félretettem sokat varrás-célra is. Azaz "majd varrok belőle valamit" -ruhákat, főleg farmerokat. De olyan sok van, hogy megint szelektáltam belőle, a jobbakat eladásra. Amivel csak egy a gond: nem kapok annyit érte, hogy hónapokig még tároljam, és feltöltési díjakat fizessek érte. Tehát vihető egy nagy szatyor farmer, postaköltség utalás után (1250 ft-ért 20 kg feladható) elküldöm bárkinek :) A részletek mailben, és fotók is.

Gondolkodtam a családneveken is. Vannak a tömeg-családnevek, mint: Kovács, Kiss, Nagy, stb. És az a sok "Oszt Cső", "Wagyok Tshőő", "Wagyok Oszt Cshőő"-ről mi a véleményetek? Egy új, soktagú család telepedett le kis országunkban?? Vagy valami új betegség ütötte fel a fejét.

Mindegy.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...