2012. május 4., péntek

A részeredmény és pár gondolat

Nem fogyi blog, írtam már.
De ettől függetlenül érdekes lehet az eredmény. Két hónap alatt 8 kiló ment le, csak a vízivás növelésével, az evés felezésével, ami azért még mindig elég sok, de nem sietek.


Látom az eredményt, és tudom, senki nem sürget, főleg a testem nem.
A lassú változásnál van ideje akklimatizálódni, sok-sok ideje megszokni az egyik fajta dologból a több, a másik féléből a kevesebb bevitelt.


Futni is el-el járok, lehetne többször is, de még mindig sok a dolgom. Azért heti egyszer oda is eljutok, és itthon is mozgok. Ha pedig megyek valahová, akkor olyan Forest Gump-osan: kocogva az erdőn át. Ez persze nem nagy szakasz, mert a lakott területen, szatyorral a kezemben nem futkosok, de majd ellopom Kira bringáját ha jó lesz rajta a fék :)


Nagyon fontos, hogy konkrét célt tűzzünk ki, mert azt könnyebb elérni. A cél ne legyen extrémen elérhetetlennek tűnő, sok gyerek után nem biztos, hogy elérjük a kamaszkori kinézetünket. Ha pedig fogyni nem kell esetleg más okból nem megvalósítható, akkor sem árt egy kis plusz energia, amit a vízivás megnövelésével nyerünk.

Amiről még szólnék pár szót, az öltözködési tapasztalatok. A túlsúlyos emberek előszeretettel hallgatnak olyan véleményekre és tanácsokra, hogy a ruha "ápoljon és takarjon". És emiatt sokan hordanak lebernyeg szerű képződményeket magukon, még jobban kiemelve a duci vonalakat. Én azt mondom bátran lehet kényelmesen feszes pólókat, felsőket hordani, és a bő szoknya sem elrejti, hanem kiemeli a nagy feneket. Az egyenes vonalú, bő nadrágok a vastag combokon középen "felkapnak", szemben a szűkebb, alakkövető fazonokkal.

Elmesélem még azoknak a napoknak a megfigyeléseit is, amikor nem ittam eleget. Visszatért a délutáni kimerült fáradtság érzés, és az ilyenkor eltűnő toleranciám és nyugalmam kínzott.
Egy másik meleg napon pedig délután ittam egy kávét, azaz csak ittam volna, mert pillanatok alatt felvitte a pulzusom. A vérnyomásom normális maradt, de a 88-as pulzus épp elég zavaró. Akkor félretettem a kávét és elővettem a vizes üveget. Apránként megittam egy litert, körülbelül egy óra alatt, ami szépen rendbe is hozott.

Látható, hogy egy ici-pici változtatással ilyen dolgokon lehet segíteni.

Gondoljuk végig. Extrémen kevés folyadék bevitel, és mondjuk megemelkedik a vérnyomás. Több napon át furán érzi magát az ember, és elmegy az orvoshoz. A lelkiismeretes orvos a vérnyomás mérés és a panaszok meghallgatása után kivizsgálásokra küld, ami mind igazolja, nagy baj nincs, de a magas vérnyomás látható jelei miatt gyógyszer szedése rendszeresen javallott. Máris rendszeres fogyasztója lett az ember egy vérnyomás csökkentőnek, aminek mellékhatásai vannak, és csak egy tünetet kezel, nem egy okot szüntet meg.

Érdemes tehát megelőzni a gondokat, beszerezni egy vízszűrő kancsót és nekiállni  a vízivás növelésének.Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...