2012. május 18., péntek

Felelősségteljes 6 éves, Lívi a városban, és a visszatérő pók

Tegnap vettem pár jégakkut, hogy legyen. Szabolcs segített pakolni, vele küldtem a fagyasztóba, ami nem a házban van. Az apja épp dohányzott az udvaron, szóval én csak bentről hallgattam a párbeszédet:
- Ne piszkáld, mérgező.
- De mi ez?
- Jégakku, le kell fagyasztani, de mérgező ami benne van.
Majd elviszi a fagyasztóhoz, de vissza is hozza.
- Miért hoztad vissza?
- Mert mérgező. A fagyasztóban pedig étel van.
Tehát eldöntötte, hogy ami mérgező az nem a kaja mellé való.
Elmagyaráztuk, hogy oda lehet tenni, csak kibontani nem lehet. Egyébként mindezt olyan lazán adja elő, mintha nem is érdekelné.

A pók pedig érdekes forma volt. Krisz és Kevin (aki ma hajfájás miatt nem ment iskolába) kimentek gesztenyevirágot és csalánt szedni. A virágokkal bejött egy jópofa fehér pók is. Krisz kicsit édelgett vele, majd kirakta az ablakpárkányra.
Később Kira ruhát szedett, és a pók is visszatért egy nadrággal. Ott várt, kiterjesztett csápokkal, vagy mikkel, hogy valami áldozatféle arra járjon. Megint kivittük, mielőtt még valamelyik gyereket elég kicsinek találja ahhoz, hogy megegye.

Szili legújabb okfejtése:
- A fejem egy pohár, amiben cseppek vannak. Ha megiszom, és már csak egy csepp marad, akkor mondhatom a másik Szilinek (ovistárs, akivel nem akar játszani), hogy ez volt az utolsó csepp a pohárban.

Lívia a városban

Most jött velünk vásárolni. Nem szoktam vinni, mert a kocsiban hányni szokott, és ugyan megoldom, mert viszek vödröt, vödör mosó vizet, tiszta ruhát, de azt gondolom, senki nem szeret hányni és kocsiülésben aludni. Ráadásul általában sietünk, ő pedig lassítja a dolgok menetét.
Most viszont muszáj volt vinni, és mindent nagyon jól megoldottunk.
Odafelé volt hányás, utána kis alvás, de a piacon is szépen sétált, kért és kapott narancsot, a zöldséges nénitől még matricát is szerzett.
Kicsit ugyan benne volt a falusi-beidegződés, hogy megállunk amikor kocsi jön, és megvárjuk, hogy elmenjen, de ezt a városban nem lehet így intézni.
Hamar ráállt erre is.
A sok ki-be szállás, gyerekülés, bekötés, annyira nem jön be neki. Utál bekötve lenni, de a vége felé már nem tiltakozott annyira erőteljesen ellene.

Hazafelé kapott jégkrémet, majd miután leszopogatta a pulóveréről is, elaludt.

És majdnem kihagytam a legfontosabb eseményt: vett magának babát. Illetve segítettünk a választásban, de ő küldött oda a babás polchoz, élénk kiáltozással, és a megmutatott babát bólogatva betette a bevásárló kocsiba. Ez először barbi volt, de lebeszéltük róla, és egy ikerpár babát kapott, akiket lehet öltöztetni, etetni, és aranyos kisbabák, nem nagylány-barbik.

4 megjegyzés :

 1. Zajlik az élet! A mi lányunk 2,5 óra autózást bír, utána kell pihenni. A rekord eddig a 6,5 órás volt Kassára.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szegényke, remélhetőleg kinövi! (Már a hányást, nem a babákat!)

   Törlés
  2. Szegényke, remélhetőleg kinövi! (Már a hányást, nem a babákat!)

   Törlés
 2. A két kicsi, akik nem szoktak hozzá a napi kocsizáshoz hányósak. Azért gondolom ezt, mert Szili 2 éves koráig volt autó, addig nem hányt. Csak mióta nincs. De igazad van, majd elmúlik :)

  VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...