2012. június 15., péntek

Ez már az enyém

Mikor elkezdődik az ocsú kiszórása az életünkből, akkor pár dolog hiányozhat. Pár új pedig furcsa és idegen lehet. De lassan átállunk, és átállítódunk.

Már nem furcsa a gyógynövény főzet, mint gyógyszer, nem furcsa, hogy a "gazt" szépnek látom, mert valójában nincs olyan, hogy gaz. Minden bajra megvan a természetes, növényi gyógyszer, gyógyír. Nem hiányzik a gyep, mert a "gaz", ami nálunk a gyepet jelenti, sokféle gyógynövényt magába foglal.
Van nekünk csalánunk az ásványi anyagok pótlására, árvacsalánunk a női bajokra, kakukkfű a köhögésre, papsajt a torokfájásra, vesére, sok mindenre (a fagyasztóba is teszek, mert nokedlibe, salátába is elfér), van diólevél rengeteg bajra (bár az nem a gyep része), van katángunk, ami hashajtó és kávépótló, van komló, ami nyugtat, alvást segít, vesekövet hajt, van cickafark, és még annyi de annyi minden! Annyit kell még tanulnom róluk!

Mert épp úgy, mint a homeopátiában, meg kell találni az alkati szerünket, azt, ami nekünk az adott bajra a legjobb. Ha elkezdjük olvasgatni, melyik gyógynövény mire is jó, láthatjuk, sok hasonlóság van, sok félét találunk egy-egy bajra, és sok az átfedés is. Itt jön az alkati szer kérdése, ami szakértelem híján csak próbálgatás lesz. De ha belegondolunk, az orvosi szakértelemmel is sokszor csak több próbálkozás után találják meg a megfelelő gyógyszert, ami annak az embernek jó lesz.

Azt hiszem, engem Szili ekcémás tünetei indítottak el errefelé, de már évekkel korábban elkezdődött. Sőt, kezdődhetett volna, csak valami mindig másképp alakult. De évek óta erre vezet minden, viszont csak most értem ide.
Igaz, most már az enyém.

Pár napja reklámújság nézegetés közben állapítottam meg, már nem lenne bulis nekem a sok bolti rágcsás, cukorüdítős összejövetel. Úgy értem, jól érezni tudnám magam, mert az nem ezen múlik, sőt fogyasztanék is. De ránézve egy ilyen újságoldalra, nem a bulik, nyári hangulatok, fesztelen partik ugranak be, hanem az, hogy egy ilyen újságban van kb. 2-3 dolog, ami nem felesleges, a többi csak ocsú.

Sajnos elszörnyedni és felháborodni még mindig szeretek, most például azon akadtam ki, amit egy oldalon láttam videót, miszerint a legújabb fogamzásgátló módszerek teljesen kiiktatják a menzeszt. Hisz ha egy nő nem akar gyereket, akkor felesleges a vérzés, mert az semmiféle tisztulással nem jár.
Ez akkor is felháborító, ha leszokom végre a háborgásról.
Vajon miért nem a férfiak szabadulnak meg a spermájuktól, mint felesleges cucctól, ha nem akar a pár épp gyereket? Mert úgy baromság az egész, ahogy van? Hisz mi másért lenne úgy, ahogy van, ha nem lenne szükséges? hallottak már a hormonokról? Felborult hormonháztartásokról? Eleve a sokszor ok nélkül szedett fogamzásgátló, évtizedekig tartó mellékhatásairól? Már felirkálják 16 év alatti kamaszoknak is, ha túl pattanásosak (inkább cukor, chips és tartósítószer-mentesség kéne), vagy rendszertelen a vérzésük (majd beáll, nem kell aggódni).
És most ítélkezni is fogok.
Mert sok ember bedől ennek, főleg, ha egy fehérköpenyes mondja. Kell az orvos, jó, hogy van gyógyászat, de az beteg dolog, hogy ipart mertek csinálni belőle. Kialakítottak egy orvos-beteg/felsőrendű-alsórendű viszonyt, ami meg tudta teremteni a hülyeségipart. A hülyéket lehúzó ipart.
És tudom, sokan rendelkeznek orvosi diplomával, de kérem: az vegye magára, akire vonatkozik.
Én tapasztalatból ítélek, mint mondtam: láttam már jó orvost, nem egyet, többet is. Azt is tudom, a kétségbeesés és elkeseredettség sokszor rossz döntésekre sarkallja a segítségre szoruló embert. Ezeket mind tudom, és elfogadom.

Azt viszont nem tudom elfogadni, hogy akihez bizalommal fordulunk, az nemtörődöm módon, anyagi érdekből vagy tudatlanságból ajánl olyasmit, ami a szervezetet tönkre teheti.

Nem tudom elfogadni, hogy az emberek nem látják: a sok apróság, amik egyenként nem lennének ártalmasak, de együtt, közösen már igencsak rombolják az immunrendszert. Olyasmiket eredményeznek, mint például a sokféle allergia, hogy olyasmire allergiásak, ami az élet része: pl. virágpor, kutyaszőr, pöttyös labda, stb. Hogy ezek a dolgok eredményezik a bőrbajokat, hajproblémákat. A már kisbaba korban elkezdett kőolaj származékok használata vezet a később szülői pánikot okozó, lassan allergia-szerű, népbetegséggé alakuló ekcémához (tudjátok mennyi sok ekcémás van??), a műhormonokkal tömött tinédzserek vesebeteg, májbeteg, bőrbeteg felnőttekké válásához. A szüléskor feleslegesen beadott oxitocinnal frigiddé tett nőkhöz, és a többi.

Mondom, sok apróság, amiket külön vizsgálva azt láthatjuk, nem is akkora az általuk okozott kár. De nem elfelejtendő: ha mind csak egy picit vesznek el, akkor a végére már sok fog hiányozni.

Mik ezek?

vegyi hajfesték
fogamzásgátló tabletták
feldolgozott, többszörösen feldolgozott élelmiszerek
-pasztőrözött tejtermékek
-mesterséges színezékek, adalékok
-szénsavas italok
-konzervek
-felvágottak
-hidrogénezett, vegyszerezett olajfélék, azaz a margarinok
-nagyipari állattartásból származó, hormonkezelt, antibiotikumozott húsok
kőolaj alapú krémek, tusfürdők, samponok
alumíniumsós dezodorok
nátrium fluorid
mikrosütő

A lista semmiképp nem teljes, és mint mondtam, külön-külön nem akkora katasztrófák (bár vannak egyes elemek, amik hatása évtizedekig is kitarthat), mert a testünk okos, jól felépített rendszer.
Megoldja a problémákat, de a sok problémától a legerősebb is összeomolhat.

Tehát én azt mondom: szüntess meg mindent, amit tudsz a rossz és káros dolgok közül, egy lépés mindegyik. És mielőtt gazt tépkednél, nézd meg, mi is az a növény, ami szerinted épp szemét. Mit gyógyíthat a levágott fűféle? És alaposan vizsgáld meg fizetés előtt a bevásárló kosarad tartalmát. Ne feledd: amire rászoktattad a gyerekeid, arról le is szoktathatod őket :)

7 megjegyzés :

 1. tesztelés alatt a házi virsli receptem :) remélem, beválik, mer a boltiak egyre durvábbak.... akartam mondani, a Spektrum Home-on (tegnap 16.30-tól, ma nem tudom, mikor) van egy új műsor. CSávó gyógynövényekből kutyul-kever krémeket/szereket/mindenféléket. Saját bevallása szerint is csak kísérletezik (mindig letesztelteti vkivel), de hátha mond egyszer vmi újdonságot...

  VálaszTörlés
 2. Mi a címe? Hátha van letölthető változat :)

  A virslidet majd írd meg ha van kedved, mármint a receptet, mert érdekelne

  VálaszTörlés
 3. kerti patika. tegnap herpeszre csinált kencét, szájsprét, meg még vmit, csak a lányom éppen rajtam csüngött, arról lemaradtam...

  VálaszTörlés
 4. Kedves Heni!
  Elevenembe talált ez a bejegyzésed (is). Évekig szedtem hormonokat, hogy ne legyen gyerekem. Aztán a fehérköpenyes istenben bízva a hasamba szurkáltam hormonokat, hogy legyen. A sikertelenség után azt mondtam, elég volt. Két (!) év után lett újra normális ciklusom. Fokozatosan tisztulunk, hála többek között a te blogodnak is. És a gyermekünk is megtalált minket :) Szép napot!
  e.

  VálaszTörlés
 5. Eszter, köszönöm a hozzászólást, szerintem nagyon szerencsések vagytok.

  A hozzászólásod elgondolkodtatott, vajon miért is nem a férfiak szednek hormont, ami a spermájukat életképtelenné teszi? És akkor rá kellett döbbennem, hogy azért kell nekünk, mert a fiúknál látszana az okként létrejövő esetleges impotencia. Ha a férfit azzá tenné, akkor a női frigiditásnak nem lehet-e oka a feleslegesen szedett hormonkészítmény?

  A nőknél mi látszik? Nem szexel a pár? Majd elválnak, biztos valami baj van kettőjük közt. És itt jön az, hogy a sok kapcsolat megromlásáért közvetve a fogamzásgátlók felelnek. Meredek?
  Talán nem is annyira.

  Szép napot neked is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztosan nem meredek, legalábbis embere válogatja. Nálam nem okozott libidó-csökkenést, de a barátnőmék szexuális élete akkor jött helyre, mikor abbahagyta a hormonális fogamzásgátlást.

   Törlés
  2. Nagyon szép az új felület. Én is szeretnék ilyet egyszer!

   Törlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...