2012. június 13., szerda

Milyen sorozatokat kedvelünk, avagy: A hét gondolata

Pár alkalommal kimaradt a játék a blogomról, de erre írnom kell :) Mert ugyan csak esténként van némi időm erre, de ki nem hagynám. Fürdésig összeszedem az épp elkészült feliratokat, pendrive-ra pakolom, és utána mehetek is a dvd elé. Persze szigorúan esti mesemondás után, de indulhatnak a Sorozatok.

Ennyiből kitalálhattátok, csak angol nyelvűt nézek. Megvan az oka ennek is, miért alakult így. Gyerekekkel alszom egy szobában, szóval halkan kell nézni, ráadásul míg ébren vannak, addig dumálnak. Így olvasni könnyebb a szöveget, mint hallgatni.

Kezdjük az idei szezon kedvencével, ami magyarul még nincs is, címe: "Touch".
Keifer Sutherland a főszereplő, de akcióról szó nincs. Egy elméletileg autista, 9 éves kisfiú apukája, aki még sosem szólalt meg, és nem lehet hozzáérni. Viszont aktívan számokban gondolkodik, és a számok útján vezeti el az apját emberekhez, akiknek a sorsát valami módon meg kell változtatni, hogy a dolgok egyensúlyban maradjanak. A végére, mármint a sorozat-évad végére derülnek ki dolgok, ki is ez a fiú, illetve mi a szerepe a Földön, de hátha megnézné valaki: nem lövöm le.

A másik kedvenc, egy nyáron futó sorozat, most indul a 4. évad: "Drop Dead Diva", magyarul "Haláli testcsere", ami az első részben, autóbalesetben meghalt modellről szól, aki egy duci ügyvédnő testében él tovább. Persze ahol ügyvéd, ott ügyvéd a modellcsaj pasija is, szóval bonyodalmak, érzelmi kuszaság adott. És persze a felszínes modellnek most ügyvédként is helyt kell állni, szóval nem egyszerű. Kicsit kommersz, kicsit valóság-hűtlen, de jók a karakterek, és szórakoztató a történet.

És persze az egyetlen vámpíros amit nézek, és várok évek óta: a most kezdődött 5. évadú "True Blood". Pont tegnap néztem az évadnyitót, jó kezdet volt.

Egyébként sokfélét nézek, Eureka, Warehouse 13, Alphas, Fringe: ezek a tudományos-elvontak, Grace klinika, Dr. Addison (ezt fordítom is), Royal Pains, Nurse Jackie: ezek az orvososak, Cougar Town, Mike and Molly, Jane by Design (Andie McDowell miatt), Rules of Engagement, How I Met Your Mother, Raising Hope, Suburgatory, The Big Bang Theory: ezek a szórakoztatóak, viccesek.
Végignéztem a Született feleségeket, kicsit sajnálom, hogy vége, de talán nem is volt már több benne. A Dr. House kicsit már nyögvenyelős, de annak is vége.

Hogy lesz egy sorozatból nézős? Megtetszik a címe, vagy mindig megakad a szemem az idióta címén, letöltöm a filmet, belenézek. Ha megtetszik, akkor nézem. Ha nem, akkor nem nézem. Ennyi.

Még idetartozik, hogy nagyon szerettem a Gilmore Girls-t, és sosem láttam egy Jóbarátok-at sem.

1 megjegyzés :

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...