2012. június 29., péntek

Múlt, jelen, jövő?

Ha egy lehetőségem lenne időugrásra, hová mennék? Múlt vagy jövő?

 Azt hiszem gondban lennék a választással, mert mindkettő érdekes lehet. Tudom, változásokat véghezvinni, belenyúlni a dolgokba nem lenne szabad. De megnézni nagyon érdekes lenne, főleg aktív résztvevőként, egyes eseményeknél.
Érdekes lenne pl. végigülni egy ebédet vendégként a nagyanyám gyerekkori étkezőasztalánál. Engem ugyanis nem háborúk, világmegváltó események érdekelnének, hanem ilyesmik.
És bár nagy lenne a kísértés, hogy a jelen ismeretében ezt-azt kissé megváltoztassunk, de nem hiszem, hogy sok jót hozna.

Mondjuk lehet, hogy az egész jelen VILÁG átíródna, ha a '85-ben (vagy '86?) élő Heni elment volna a Queen koncertre. Szóval azt az időutazó énemmel megnézném, és valószínű ugyanaz az élmény lenne, ugyanúgy emlék lenne, mintha belenyúlnék a múltba :)

Azt hiszem, az időutazás/időugrás azért sem lehetne aktív és nyílt dolog ma a világon, mert sokan nem tudva elfogadni a karmájukat, sorsukat, megváltoztatnák azt.

Azt honnan tudhatjuk, hogy az a PILLANAT, amiben most ezt írom, nem épp egy változtatás eredménye, és épp most íródott át az egész emlék-rendszerem??
Sehonnan.
Nem érdemes sok energiát ebbe a gondolatba ölni, hisz lehet, hogy az egész világom csak a fejemben létezik, ami egy laborban álló tartályban pihen, gépekre kötve.

Sok minden lehet.
Sok minden, amit valóságnak hiszünk és ismerünk, lehet hogy csak egy-egy jól megkomponált valóságsó-féle.
Igen, lehet, hogy valahol sakkoznak velünk, és az egész bolygónk egy nagy sakktábla.

A jövő?
Szintén a kíváncsiság vinne oda.
Milyen lesz pár év múlva?
Tíz év múlva?
És száz év múlva?

Azt hiszem, a saját családom itt már nem szabadna megnéznem. Mert akkor a jelenbe visszatérve javítgatnám, ami nem tetszett a jövőben. Még meg is tudnám magyarázni magamnak, hisz csak jót teszek, mert ha az a karma, hogy változtassak, akkor fogok.
De azt hiszem, ez nem ennyire egyszerű.
Bizonyos dolgokat meg kell élni, bizonyos pofonokat meg kell kapni mindenkinek.
Nem óvhatjuk meg a szeretteink sem ezektől, bármennyire fáj a fájdalmuk.

Még mindig csak annyit tudok mondani, nehéz lenne a választás. Persze izgatja az embert mindkettő, hisz az elmúlt dolgok éppoly izgalmasak lehetnek, mint a még meg sem történtek.
Konklúzió: nem tudom.
Az én ötletem volt, de sajnos nem lettem okosabb így kifejtve sem :)

2 megjegyzés :

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...