2012. augusztus 30., csütörtök

Hiúság, mint a dolgok eladhatóvá tétele

Gyakorlatilag majdnem minden káros dolog megjelenése a kereskedelemben visszavezethető ahhoz, mikor mások akarunk lenni, mint amik vagyunk.
Azt nem kell magyaráznom ugye, hogy minden problémára megvannak a természetes szerek. A természetes gyógyszerek, ránctalanítók, hidratálószerek, ruházati anyagok, stb.
Igaz, gyógynövényt, ehető növényt, gyümölcsöt, és egyéb haszonnövényt sem lehet akárhol szedni, hisz az utak mellett növekedők sajnos az autók által kibocsátott káros anyagokat elraktározzák. A mezőgazdasági munkagépek szintén üzemanyaggal működnek, nem ló húzza a traktort.

De amiről írni akartam, az elsősorban a műanyag. Ami köztudottan kőolajból van előállítva.
Nézz szét.
Mindenhol és mindenben ott van.
Vegyél egy darabka sajtot a boltban, és műanyaggal lesz becsomagolva. A pékáruktól is lassan eltűnik a papírzacskó, és még a papírnak látszó csomagolóanyagok festékében is biztos fellelnénk ólmot, alumíniumot, műanyagot.
Értem én, hogy nagy fellendülés volt anno, mert hirtelen mindent elő lehetett állítani belőle, és biztos gondban lennék, ha hirtelen eltűnne minden a házamból ami műanyag, pedig azon vagyok, hogy legalább az ételből és a kozmetikából kiszorítsam.
Azt hiszem, a kozmetikumokból, és bőrrel érintkező, onnan felszívódó szerektől volt a legkönnyebb megszabadulni.
Mióta szappanozom és megreformáltam a mosást is, hidratáló, gyógyító és ápolókrémeket készítek, azóta nincs ezzel gond.
Viszont érdekes volt, hogy az általam régóta hintőporként használt keményítő, aktív viszketést okozott egy rokonomnál. Le kellett mosnia, majd műanyag tartósítószerrel kezelt hintőporral kente le magát, ami jó volt. Ma sem értem, de azt hiszem allergiás reakció tapasztalható mindennél, még a természetes szereknél is.

Nem akarok most kozmetikumokat elemezni, nem akarok részletezve beszélni arról, hogy a ránctalan bőr, a csillogó és színes körmök, a rúzzsal ékesített ajkak, hajfestékek és egyebek bizony mind-mind káros vegyszerek, műanyagok. Ezeket fel kell dolgozni a testnek, meg akar szabadulni tőlük, minden áron. Sok-sok majdani és meglévő betegség okai lapulhatnak ezen szerek használatának hátterében. De mindenki a maga sorsát irányítja, ha tudatosan gondolkodva úgy dönt, hogy ez így jó, akkor legyen. Mert magánügy.
De csak egy darabig.
Hisz pont ezek a szerek azok, amiket durva állatkísérletekkel tesztelnek.

Igen.
Aranyos kis nyuszikat, majmokat, kutyákat, macskákat, egyebeket tartanak zsúfolt ketrecekben, nyomják le a torkukon ezeket a szereket (hogy lássák, mit okoz a lenyelésük), kenik erőszakkal a szemükbe a maró hatású anyagokat, vágnak rajtuk sebeket, és kenik oda is, hisz az embereknek mindent tudniuk kell!
A videón szereplő lány kipróbálta, illetve bemutatta hogy is néz ki az egész dolog.
De mutatok pár képet is:


Elfordíthatod a fejed, ha ilyet látsz, de az senkin nem segít. Attól ez még az marad ami.
Inkább nézz körbe, hány olyan krémed, testápoló terméked vagy akár üdítőitalod van, amiknek a hatóanyagait állatokon tesztelik.
Kérdezd meg magadtól, érdemes-e ránctalannak lenni--ráadásul úgysem a krémtől leszel az, inkább a helyes bőrápolás, helyes étkezés és tisztálkodás, plusz elegendő folyadékbevitel fog segíteni a bőrödnek--, érdemes-e színezni a hajad, a bőröd, a körmeid? Ettől leszel valaki? Kinek is akar megfelelni az ember? Egy hamis, hazug világnak? IQ negatív embertársaknak? Akik azt hiszik, a pénzükkel irányíthatnak?
Nincs ebben semmi támadó, csak gondolkodj!!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...