2012. november 2., péntek

Itt van már az este...

... kopog a macska az ablakon. Tényleg.
Szabályosan bekopog. Kérdem Kirát: szerinted mivel?
- A fejével? - kérdez vissza ő.

Hasonló téma.

Kira elkezd röhögni, hogy mi lenne, ha az emberek is mint a macskák, séta közben egyszer csak leülnének a földre, és veszettül elkezdenék tisztogatni a hátsójukat, lábaikat? Mindezt be is mutatja, imitálva.

Az vajon bizalomgerjesztő, mikor a macskának csak a lábai látszanak ki az asztal mögötti székről? Vajon mi történik eközben Dániában?

És vajon menyi időnek kell most eltelnie az óraátállítás után, hogy Szili ne keljen 4-kor? Mert emiatt ilyentájt már igencsak kómás vagyok.
Ő bezzeg nem.

Bár az előbb elnyomta az álom, hevert az ágy végén mint lusta macska a jó meleg kályha mellett, és elaludt. De azóta felébresztette a két nagyobb fiú rohangálós játék-veszekedés egyvelege.
 Reggel azzal kezdte, hogy megkérdezte:
- Van itthon begríz?
- Micsoda?
- Tudod, tejbegrízhez a begríz.

Más Szili okoskodás:
- Kéne még tableteznem, mert csak nyolcig játszottam, és tízig kellene (ezek nem időpontok, nem percek, hanem az ő általa mért egységek, lényeg: sosem pont annyi, mint kéne)
- De még csak 4 éves vagy, akkor csak négyet játszhatsz.

Legközelebb már nem a nyolccal jött, hanem:

- Csak háromig tableteztem, és négyig kell, Apa mondta!

Tanulékony.


Lívia állandóan ugyanazt a mesét akarja nézni, amit a nagyobbak már kissé nehezményeznek. Főleg Szabolcs. Pedig mikor ő volt 2 év körül, akkor miatta ment mindig ugyanaz. A többiek csak akkor nézhettek mást, ha őkelme aludt. Most meg visít miatta.

Tegnap késő este szarvas nőstény legelészett a kapuval szemben, de ahogy kimentem meglesni elillant. Később pedig 3 nőstény volt itt, tavalyi borjakkal. Azt már nem láttam, mert aludtam.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...