2012. november 8., csütörtök

Ne tovább!

Eszembe jutott valami a trollkodással kapcsolatban.
Idejön valaki, bepofátlankodik az életterembe, én pedig hirtelen elzárkózom emiatt.
Nem.
Erre én nem vagyok hajlandó.
Idéznék az egyik kedvenc könyvemből egy rövidke részletet:

"- Tudod, James, hogy ezen a bolygón, ebben a civilizációban a legnagyobb apparátust az olyanok miatt tartják fenn, mint amilyen te is vagy? Tudod te, hogy az egészségügy, a politika és a gazdaság apparátusa eltörpül ahhoz az apparátushoz viszonyítva, amit a magadfajta elleni védekezés miatt tartanak fenn az emberek?
Minden évben milliárd és milliárd dollárok zárakra, rácsokra, ajtókra, falakra, biztonsági rendszerekre, biztonsági őrökre, testőrökre, rendőrökre, katonákra, fegyverekre, felderítési technikákra, golyóálló ruhákra, páncélokra, jogi intézményekre, börtönökre, kiképzésre, gyakorlásra, egyebekre? Tudod te, hogy a puszta léted erőszak? Tudod te, hogy amikor egy ember vesz egy rácsot az ablakára, akkor azt kényszerből teszi, mert védekezik a magadfajta ellen, és ezért a pénz amit kényszerből elkölt rácsra, azt voltaképp elrabolták tőle?
Itt vagy te, akinek nincs egy csepp fantáziája se, így naphosszat gyúr, meg verekszik, meg egy csomó igazi nagy machóval tart fenn kapcsolatot, és aztán  megy bele a vakvilágba és kötekedik, meg fenyegetőzik és oktalanul fájdalmat okoz másoknak. Talán minden embernek ezen a világon képzett harcművésznek kellene lennie? Meg fegyverszakértőnek? Meg harcászati specialistának? Meg még minek, James? Miért kell mindenkinek ezzel a baromsággal foglalkoznia a normális és hasznos dolgok helyett? Csak mert te vagy? Se eszed nincs, se fantáziád, és attól hiszed magad menőnek, hogy bántasz másokat?"
Duncan Shelley, Leszboszi cápa 2001, Média Nox kiadó

Nagy igazságok.
Nagyjából ennyi a véleményem és az álláspontom.
Nem zárok le semmit egy barom miatt, trollkodjon, én pedig majd törlöm.
Írjon ide aki akar, ha nem szándékozik feliratkozni akkor ne tegye csak amiatt hogy kommentelhessen. Az értelmesebb kommentelők úgyis leírják a nevüket, nem attól leszek jobb kedvű, ha megnő a hivatalos olvasói létszám.

De azt még egyszer leszögezem:
Az alkosson rólam átfogó véleményt, aki ISMER engem. Aki ismeri azt is, akiről/amiről írok, aki minden élethelyzetem átlátja, és az indokaimat érti.

Ebben azt gondolom minden benne van.

PEACE!

12 megjegyzés :

 1. A napokban tapasztaltam, hogy körülöttem bizony vannak emberek, akik bántanak. Ez most a mindennapokról szól. Bármit tegyek, bármi történjen velem, mindig az jön vissza, másképpen kellett volna, mintha direkt élveznék, hogy belekössenek dolgokba....És örömüket lelik, ha megbántanak. EZ borzasztó.
  Most kezdem megérteni, hogy okosabbnak kell lennem, ahogy te is okosabb vagy annál, minthogy engedjek ennek a nyomásnak, és elhiggyem, amit el akarnak hitetni...Azt hiszem, az irigykedés, rosszindulat beszél az emberekből. De talán egyszer megérjük, hogy a kölcsönös tisztelet, netán szeretet szólaljon meg.
  Örülök a pozitív hozzáállásnak, nekem segített, és köszi az idézetet:)
  Üdv, Júlia

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Vannak érzékeny napok, ha pedig érzékenyebb vagy, könnyen megtalálnak a kötözködők. Máskor meg szinte észre sem vesszük az ilyet.
   majd elmúlik. A hozzáállásod a lényeg, így igaz :)

   Törlés
 2. Egy nagy nagy virtuális vállveregetést küldök neked. Tamás barátom (aki most éppen tudatos álmodásról ír blogot a versei helyett) nagyon szeretné ezt az idézetet, amit ide másoltál :D
  És igen, ez a helyes hozzáállás! Nagy vagy! :) És a kedves olvasóidnak pedig hívd fel a figyelmét, hogy hozzád hasonlóan ignorálják ezeket a szörnyetegeket, akkor kevesebbet kell olvasnod a kötekedésből,mielőtt törlöd.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Odaadtad Tamásnak? Nem az enyém, én is hivatkoztam, szerintem bárki viheti.
   Köszi amúgy :)

   Törlés
 3. Ne törődj az ilyenekkel, hisz csak önmagukat minősítik! Te blogod, te életed... Ha valamit megosztasz, más olvashatja, nézheti, de köze akkor sincs hozzá. A tiéd! Ennyi!

  Én is töröltem már kommentet, nem megyek bele idióta vitákba sem... nem szabad. :-)

  Egyik lányom kamaszokról szóló könyvében olvastam régebben: az akar bántani, aki önmaga boldogtalan.
  Mennyire igaz! :-)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mennyi boldogtalan ember... igazából szomorú

   Törlés
 4. Na, egyszer már úgy átélnék ilyet, még sosem kaptam a blogomban...úgy kiosztanám ezeket az energiavámpírokat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is csodálom, hogy eddig nem találtak meg :)

   Törlés
 5. Kovtama, van az a Woody Allen mondás, hogy ne vitázz az ostobával, mert lehúz a szintjére, és ott a profizmusával elintéz. Azért kötekszik, hogy valaki foglalkozzon vele, ha nem foglalkozol, elunja. Én néha sajnálom is őket, szegények, nem szereti őket senki, nem foglalkozik velük senki, nem hallgatja meg őket senki, nincsenek barátai, akikkel időt töltsön, egész nap a net előtt kell ülnie és véleményt nyilvánítania. Negatívat, mert csak azt veszi észre. Borzasztó lehet így az élet, soha semmi jó nem történik vele...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezen én is gondolkodtam. Vajon milyen szánalmas életük lehet?
   Lehet épp tőle vesszük a kiflit reggel :)

   Törlés
  2. Megoldás: Mosolyogjunk rá mindenkire, hogy ne kötözködjön a neten :D

   Törlés
 6. Nagyon tetszik, az idézet, és a hozzáállásod is. :o)

  Soha nem értettem, hogy ha valakinek nem tetszik valami, minek olvassa el. Az általad nemrég linkelt blogba is bekukkantottam, megállapítottam, hogy demagóg, és az írója csak megváltoztathatatlan dolgokon picsog, amire maga se tud megoldást, így eljöttem onnan. Na, de beszólni?! Minek? Az az ő véleménye, én meg másképpen gondolom, oszt jónapot! :oD Ezt javaslom a trollodnak is. :o) És az is lehet, hogy aznap ő érezte úgy, hogy a tyúkszemére léptél az adott bejegyzéssel, máskor viszont örömmel fog betérni hozzád.

  VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...