2012. december 19., szerda

Honnan jön? avagy Miért kínoznak? 2.

Nem tudom felmerült-e valakiben, minek nézek olyasmit, amit ennyire utálok.
Nem nézem.
De rádiót hallgatok, hallom mikor bemondják ki énekel, és persze tudom kikről van szó. Mikor a rádiós műsorvezető azt mondja:
- Hű, micsoda hang, pedig még csak most fog érettségizni!
Ez olyan hű, hogy szóhoz sem jutok.
Komolyan.
Kit érdekel?
Nem láttunk még elég gyereket, akit a média egy életre tönkretett?

Én mondjuk rohadtul nem örülnék, ha a gyerekem ilyen műsorokban akarna szerepelni tanulás és iskola helyett. Nem látom ezt akkora nagy lehetőségnek, hogy ezt majd össze kell egyeztetni a tanulással, a sulival, és a továbbtanulással.
Na szóval, nem töltené büszkeség el a szívem, ha az én gyerekem énekelne érettségi előtt a rádióban.
És mint mondtam, nem az éneklés és tehetség ténye zavar, hanem az, hogy fiatalokat és gyerekeket adnak el a celebség és ismertség piacán, némi pénz reményében.
Mert őszintén szólva nem egy nagy teljesítmény az, hogy bekerült egy médiaribanc-képző valóságsóba valaki, és 8-10 másik majommal együtt makognak hetekig a kamerák előtt.

Az egész csak üzlet, és mivel mi nem küldünk sms-t, de bevétel mégis van a reklámbevétel mellett, valószínűleg van olyan, akinek van ilyesmire felesleges pénze.
Régen különböző befektetési kötvényekkel húzták le az emberek felesleges pénzét, manapság valóságsók és tehetségkutatók emelt díjas sms-eivel teszik ugyanezt.
A kis makogó majmokat pedig sztárolják amíg van irántuk érdeklődés, majd mehetnek a bánatba. Pár év múlva majd valami pársorost talán írnak némelyikről, de inkább elfelejtik őket.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...