2012. december 19., szerda

Miért kínoznak?

Miért kínoznak bennünket ezernyi tehetségkutató műsorral? Kinek kell ez? Kit köt le ennyire tartósan a sok kornyikáló, fals hangú szedett-vedett önjelölt énekes, és kit érdekel ennyi tehetség? Mikor fog ráunni az, aki nézi? Meddig lehet ez a heti program része, a hétvégi szórakozás?

Oké, jönnek, látnak, két hónapig menők, és ennyi. A süllyesztő pedig egyre tágasabb, mert egyre többen lakják. Bizonyára vonzó az egy fiatalnak, hogy celeb lehessen, mert a celeb a tévében van, azt ismerik, a fotójáért fizet a pléboj, mindig írnak róla, mindig OTT van.

Hogy ez szerintem mindennek a legalja, azt hagyjuk.
Ez egy szubjektív vélemény, mint ahogy az is, a celeb csak árucikk, vállalatok, cégek árucikke, mivel termékeket ad el. Ha Józsikát sokan felismerik és sokan megnézik a vele készült műsort, akkor a Józsika műsorai alatt reklámozott árucikkekből kicsit többet adnak majd el.
A fiataloknak lehet Józsika szlogenjeivel, dalszövegeivel eladni árucikket, ami bizony néha az, hogy drogozz és legyél ribanc, és ami még nagyobb szelete a világnak: információt. Így kell öltözni, viselkedni, beszélni egy menő fiatalnak, ehhez kell idomulni.
Konkrétan ezeknek a média által celebrált tehetségkutató műsoroknak a nyertesei is, ha beállnak a sorba akkor egy darabig fennmaradhatnak, de csak akkor. Mármint ha hagyják magukat átalakítani, új stílust magukra húzni, ami az aktuális "divat"-nak  megfelelő.

Magyarország nem túl nagy. Ennyi celebnek kimondottan kicsi. Nem baj. Majd amikor egy ex-pornós vagy szétzúzott agyú ex-drogfüggő lesz a miniszterelnök, akkor sokan fogják majd a fejüket!
Mert azzal sem az lesz a gond, hogy mit csinált előtte, hisz a mostani közemberek sem szentek, sőt.
De amit képvisel a gyerekeknek az, hogy a pornóból meg lehet élni, a pornós lehet menő filmszínész, műsorvezető, stb., annak nem az a lényege, hogy minden bűn megbocsátható, hanem az, hogy nem fontos tanulni, élj egy darabig a testedből, és akkor is jó lesz.

Az egyik ilyen celeb kiscsaj mondta valami idióta műsorban: "- Ha ez az élet, akkor így akarok élni."
Persze.
Ez az élet.
Ha pedig hirtelen magára maradna valahol, áram, légkondi, hűtő, autó, meg hasonló dolgok nélkül, akkor ott döglene meg, mert ezek a műsorok nem ÉLNI tanítanak, hanem elfeledni milyen is az élet, ami tényleg tanít valamit.

10 megjegyzés :

 1. No ezért nem nézek kereskedelmi tv csatornákat...ugyanis nem érdekel a celebek világa... meg az őket szerepeltető idióta műsorok sem..

  VálaszTörlés
 2. Ne hidd hogy én néző vagyok, csak épp a tévés szobában is be kell gyújtani néha :)
  Az agyam meg működik.

  VálaszTörlés
 3. Ó ritkán nézek én is tv-t most már, akkor is inkább valami Spektrum Home-ot vagy Spektrumot, Paprikát meg ilyeneket. Elegem van nekem is! Nagyon jól írtál Heni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi:) Ha tévéznék valószínű Animal Planetet néznék, mint a legutolsó tévés időszakomban.

   Törlés
 4. Mi második éve élünk tévé nélkül, szokták is kérdezni sokan:
  -hogy lehet így élni?
  -nyugodtan!-válaszolom én, mert hogy ez az igazság.
  A legszomorúbb az, hogy tévé nélkül is mindig tudja a lányom, hogy épp ki hol tart, ki esett ki...stb...a különböző tehetségkutatókban, mert bizony már az ő korosztályának is (10 év) ez a ,,menő", és másról sem tudnak beszélni...
  Vikóc

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az a szörnyű, hogy egyes felnőtt vélemények szerint is ciki, ha valaki nem tud hozzászólni ilyesmihez.

   Törlés
 5. Én többnyire szeretem ezeket nézni, hallgatni, bár szavazni még sosem éreztem késztetést. Néha szoktuk mondani, ha kiszavazni lehetne nem benntartani, akkor lehet, hogy vetemednénk :) . Vannak jó sorozatok, vannak rosszabbak, azokat nem nézzük végig. A celebgyártással egyetértek, csak a kemény szavakkal és sarkításokkal, kizárólagosságokkal nem, jobban szeretem, mikor humorral fogalmazzák meg az igazságokat és kritikákat. De például azt gondolom Caramel jó, hogy benevezett, és lehetőséget kapott, és azt gondolom - most nézem a másik oldalon is -, hogy nem szállt el, nem adja magát kilóra. Meg is teheti, még ha számomra néha idegesítő is a zenéje. És azt gondolom, biztos vannak még páran, akik nem az általad vázolt kategória. Lehet ezt is, mint minden mást is egészségesen csinálni, de a többség, mint minden másban, ebben sem érzi a határokat. Ezek mellett én sem örülnék, ha a gyerekem akár csak a közelébe is kerülne ennek a média-világnak. Bár bízom benne, hogy megmaradna a normális határokon belül, mert kap itthon annyi stabilitást.
  Egyébként mindig reklám nélkül, felvételről nézzük meg, és a kedvencem az volt, mikor az István a király szereplőgárdáját válogatták össze.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A kiszavazásról annyit: ha nem tetszik, nem nézem :))
   Persze régen is voltak tehetségkutatók, egy évben egy. Azokra a nevekre ma is emlékszünk, de a tavalyi VV vagy X győztesre nem biztos. Itt most slágerek vannak, 2 napig, de nagyjából mindegy ki énekli, mert ugyanolyanok. Tehetségesek, szépek, de behelyettesíthetőek.

   Törlés
 6. És ezek a "celebek" fognak a következő beszavazóban bíráskodni. Mert már annyira tudnak. És képzeld, az idei karácsony fantasztikus ajándéka: Szíj Melinda cd és még van képük úgy reklámozni, hogy "Tedd szebbé a karácsonyt!", könyörgöm:ezzel?!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szíj Melindáról csak a csíkos "szíjmelindaszatyor" maradt meg.

   Törlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...