2012. december 8., szombat

Mr. Vad Disznó, aki nem Malacka

Kira ment ma zongora órára-ami idén szombatra esik, mondhatnám: hurrá! Fél egyre kell mennie, van mikor nincs még kész az ebéd, szóval nem tele hassal megy. Ez ma szerencsésnek bizonyult, mert az erdő szélén, ahol átment a sulihoz egy fiatal vadkan almát eszegetett az út mellett. Mivel oda szoktak kiszórni forgácsot, hamut, egyéb lebomló hulladékot, mindig van ott kisebb-nagyobb rakás. Kira azt hitte most is, majd elment mellette. Kissé meglepődött, hogy a kupac ránézett. Mindketten futni kezdtek, de a malac megbotlott a hóban, Kira kiért az erdőből.
Azt mondja jött egy kocsi, az ismert pasi ült benne, és csak nézte mit futkos ijedt fejjel a leány.
A malac amúgy egy fiatal, de elég nagy kan. A korát a szőre színéből lehet nagyjából megállapítani. Minél világosabb, annál fiatalabb.

Kira hazajött óra után, mesélte mi volt.
Oké, akkor idén már nem kökényezünk, hisz ha ennyire idejönnek nappal a vaddisznók, akkor a kökényesben is akadhat pár.
Pedig hétvégére tervben volt némi csipkebogyó és kökényszedés, de inkább már nem.

Visszatérve, biztos én is bepánikoltam volna, de egy vaddisznó el tudja érni egy gyorsvonat sebességét is, szóval csak elijeszteni akarta a betolakodót a kajájától, nem bántani. Nem vagyok érzéketlen, teljesen átéreztem a lányom pánikját.

Itthon aztán kissé megnyugodott, és kiment az utcára szétnézni. Majd szalad be, hogy menjek mert itt a malac.
- A kapuban?
- Nem, az erdőben.
És valóban, ott eszegetett a fák közt, kb. 20 méterre fent, egy kisebb dombon. Kevin is megcsodálta, de odamenni nem akart simogatni :)

Később láttunk az erdőben embert is, aki a fákat bottal ütögetve közlekedett, ahogy ilyenkor kell. Vagy két botot egymásnak ütni, vagy fütyülni. Ezek jelzik a vadaknak hogy ember jön, és odébb mennek. De túl közel nem szabad menni hozzájuk, Kirával pedig egyértelműen ez történt.


4 megjegyzés :

 1. Tök jó és nagyon érdekes hogy ennyire közel laktok az erdőhöz. Nagyon sok érdekes dolgot láthatnak,tanulhatnak a gyerekeid :)

  VálaszTörlés
 2. Hallod ez azért elég meredek volt! Szerencsére helyén volt az esze a nagylánynak!

  VálaszTörlés
 3. már régóta akarom kérdezni Heni, hogy hol laktok? olyan sok szép képet készítesz mindig. Szegény kislány, jó hogy nem lett baj belőle.

  VálaszTörlés
 4. Tényleg szerencsés volt :)
  Pest megyében lakunk, a Gödöllői dombság és a Cserhát alja ölel körbe minket. A falu neve Acsa :)

  VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...