2012. december 28., péntek

Nem jó ez így

Nem tudom hogy kéne csinálni. Nem látok magam körül olyat, aki átlag bérből több gyerekkel nyereségesen működne, úgy hogy nincs külső segítség. Azaz nem a mama fizeti a rezsit, és a fát sem magunknak termeljük ki, mert nincsenek hozzá eszközeink.
Lényeg, hogy hónapról hónapra rosszabb, mindig elkeserítő, csak nem mindig veszek róla tudomást. Mert mikor bevásárolunk, és veszünk fát, sőt áram is van az órában, akkor lehet lazítani agyilag, el lehet pár napra feledni a gondokat.

Persze sosem teszek ilyet, mert sajnos a perifériális a gondolkodásom is, mindig minden lehetőséget igyekszem számba venni, és keresem hogy lehetne megoldani a gondokat.
De valahogy nagyon elcseszettnek érzem azt, hogy ha veszek fát és áramot, akkor nincs kaja. Elcseszett az, hogy ezekhez az alapdolgokhoz vagyonokért jutunk hozzá, és esetünkben nem azért van hiány, mert karácsonyra megvettünk mindent a gyerekeknek.
Nem.
Ők csak jelképes ajándékokat kaptak, ennyire futotta.

Most azon gondolkodtam, hogy tavasztól, mikor nem kell fűteni, akkor is elrakok fára pénzt, és veszek egy-egy apró ajándékfélét, amit el lehet tenni karácsonyra. De persze ha így megy tovább a gazdaság hanyatlása, akkor hiába tervezgetem, mert mikor a boltban azt látom: a zsír is 800 ft felett van, akkor min is spóroljak?

Utólag és kívülről olyan könnyű okosnak és okosabbnak lenni. Mert a hátunk mögött leszólni mindenki tud, véleménye mindenkinek van, de azt nem akarják megérteni, hogy az az év végén odaadott lakásfenntartási segély pont elég lenne hónap elejéig ételre. Hogy is értenék meg, mikor nincsenek elég szociális érzékkel és empátiával megáldva?
Örülj, hogy egyáltalán kapsz, és kussolj.
Minek neked annyi kutya?
Utcáról befogadott ebek, nem ezen múlik a boldogságunk, azt hiszem.
Mint mondtam: empátia, szociális érzék.
De majd hogy fogom csippeltetni őket?
Nem tudom. Majd kitalálom.
Mint ahogy azt is, mit eszünk hónap elejéig.
De azt hiszem a fa sem lesz elég, szóval majd a fűtésen is spórolunk.
Köszönjük szépen, hogy egyáltalán élhetünk.

3 megjegyzés :

  1. Nagyon sajnálom..:( Én évek óta mindig augusztusban, szeptemberben elkezdem a karácsonyi ajándékokat beszerezni, másképp nem menne..Igaz idén így sem volt olyan bőséges a karácsony mint korábban, de azért volt a fa alatt kedvenc. Örülök,hogy tudok kötni,horgolni,fonalam van sok, jól jön ez még...de tényleg nagyon sokat,és nagyon erősen ,egyre erősebben kell spórolni... Egyre kreatívabbnak, találékonyabbnak kell lenni :((

    VálaszTörlés
  2. Ez van, csak néha nagyon szar :)

    VálaszTörlés
  3. Nálunk már évek óta csak jelképes az ajándékozás, persze tudom, hogy kisgyerekekkel ez nem működik és szeretnél mindig többet adni. Ne szomorkodj, belátják majd és a mesélős-összebújós családi estéket nem fogják elfelejteni még jó sokáig! Jó anya vagy, sokat adsz magadból nekik. SZERETED őket.

    VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...