2013. január 23., szerda

Mezitlábas kommandó

Reggel osztottam a kutyáknak némi kenyérmaradékot, de mivel nagy hó van, csak odadobtam nekik. Buksi nem túl nagy kenyérrajongó, általában elássa, majd mikor Boriszt elengedem, ő kiássa. Buksi raktározza Borisznak. Buksi a házában is rejteget ilyen kincseket, Borisz pedig rendre meg is találja. Buksi annyira türelmesen áll hozzá, nagyon jó kutyák.

Most is odaadtam Buksinak, de letette a hóba, és még egy óra múlva is megvolt.
Na de Borisz messzebb van, kicsit elvétettem, vagy a kenyér volt túl könnyű, lényeg hogy nem érte el. Namármost Borisz egy labrador, és mint ilyen, rettentően nagy feneketlen gyomra van. Bármiből, bármennyit meg tud enni. Azért a szelet kenyérért is leszakította volna az oszlopot, ahová ki van kötve, ha nem adom oda neki rögtön.
Én pedig papucsban voltam, a cipőm bent.
De a papucsba mindenképp belemegy a hó, a zoknim mindenképp vizes lesz, így kibújtam a papucsomból, és mezítláb csattogtam el Borisz kenyérkéjéért. A zokni semmiképp nem úszta volna meg, de így a papucsom megúszta. Borisz pedig hálásan befalta a nasiját.

Ma 3-kor keltem.
Szilike inni kért, majd mikor kikászálódtam az ágyból, akkor lobbant be a kályhában az utolsó benne lévő fa. Ezt ki kell használni, mert ha rakok bele, akkor nem kell reggel begyújtani. De fa nem volt bent, tegnap nem hoztam be sokat. Így kimentem a lépcsőre fáért. Megállapítottam hogy már 10 centi a hó, leráztam a szőnyeget amin Buksi kutya szokott aludni a lépcsőn, majd visszamentem. De elaludni már nem bírtam.

Amúgy az a szuper, hogy itt hókotró vagy hólapátoló közmelósok nincsenek. A hó egyáltalán nincs takarítva az önkormányzat részéről. Ilyenkor a falu járhatatlan, mert nagyon csúszik. Olvadáskor pedig a sok otthagyott hótól felázott talaj csúszik. De legalább aszfalt út van, annyira nem vagyunk falu, hogy az ne lenne. Aki akarja, ki tudja kerülni a saras utakat. De a havat nem lehet :)


Az ablakunk élővilága egyre színesebb. Nem csak cinkék, verebek és tengelicék vannak, de néhány zöldike is téved erre, a harkály minden napos, és fel-fel bukkannak a szajkók is. Őket csak rikácsmadárnak hívom, mert tavasztól őszig az ő rikácsolásuktól visszhangzik az erdő. Nem tudom melyik madarat utánozzák, de rettentő hangosak :)
Aki nem rest, olvassa el amit a Wiki ír róluk, nagyon érdekes.


Ennyit a mai környezetóráról.
A gyerekeknek nem volt napközi, jót szánkóztak. De mivel kevés volt a szánkónk és bobunk, vita lett. Nem nagy, de elégedetlenkedtek.
Mondom kartonpapír. Az is jó. De jobbat találtunk végül. A kutyakaját nagy száraztápos zacskóba szokták bepakolni a boltban, ami kívül fényes, erős papír, belül fémes anyag. Mondom ez sem fog hamar elszakadni, akkor legyen ez. Mint kiderült, Kira és a barátnője hason csúsztak le azon, és nagyon élvezték.


2 megjegyzés :

  1. Idő- és pénzpocsékolás lenne a hótakarítás, tavasszal úgyis elolvad nem?

    VálaszTörlés
  2. Többször bosszankodtam már én is a papucsba olvadó hó miatt. Őszintén eszembe nem jutott volna levenni, de teljesen igazad van!:)

    VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...