2013. április 25., csütörtök

Holnap

Vagy ma.
Tegnap?
Miért?
Csakazértis!
Nem hiszem.
Talán.
Jó lesz?
Ühüm.
Ezt miért?
Kit érdekel?
Érted?
Soha!
Minek?
Vársz?
Várok én is.
Mégsem.
Nem várok, csak kivárok.
Apró különbség.
Csak én értem?
Tudok ám mindent!
Lement a nap.
Holnap újra felkel.
Ma rossz volt?
Holnap jobb lesz.
Vagy nem.
Rajtad múlik.
Ez is.
Mint minden.
Nekem jók a napjaim.
Mindegyik.

Természet/Élet:

Hegyek váltják a sík vidékeket, vízmosások sáros parttal, szeles idők, majd napsütéses napok, viharok és elvonulások, tavasz-nyár-ősz-tél. Van akinek az élete is így zajlik, 3 havonta új dolgok köszöntenek be. Van aki a nyár elmúltát akkorra datálja, mikor ifjúsága véget ér. De mikor lesz vége? Van egyenszabály? Nincs. Ki mikor érzi úgy. Van, aki a helyemben, 39 évesen úgy érezné, itt a vég, jön a rettegett 40. Ugyan! Ezek csak számok. Ha kifelé mosolygós és jó kedélyű vagy, senkit nem érdekel a korod. De ha rágod és emészted magad a világ dolgain, akkor 30 évesen is vén vagy.
Azt mondom, úszni kell az árral, de sokszor csak az árral szemben lehet. Ha nem vállalod, kiszállsz a vízből. De ha a víz az életet jelképezi? Akkor mi történik mikor kiszállsz? Elástad magad, mert nem mertél szembe menni a világgal? Beállni mindig a sorba? Mi vagy te, birka? Szerintem sem.
Annyi arcunk és álarcunk van az éveink során.
Igen, néha birka, néha csak egy pici hangya, de időnként kitör a tigris, a vad ragadozó, vagy az irányíthatatlan, saját fejét követő csacsi. Rossz-e valamelyik? Szerintem nem. Szerintem az a rossz, mikor valaki beleragad egy szerepbe, azt híve egyetlen jónak, mindenhatónak. Vagy az a rossz, aki nem érti, helyzetekhez mérve viselkedünk vagy nem viselkedünk, hozunk döntéseket, mert nincsenek örök szabályok.
Egy jó szabály van mindenre: ELMÚLIK.
Bú, bánat, öröm, gazdagság, szépség, egészség, csúfság, betegség. Élet és halál, mind csak forog, telik-múlik, az idő oly relatív fogalom. Éld meg ma azt amid van. Ó, én nem arra gondolok, hogy igyál, drogozz, stb. mert egyszer élünk. Nem. Az ilyenekkel raknám teli a poklot, vagy valamelyik vulkánt, és kilőném őket a Holdig. Játssz, dolgozz, alkoss, kinek mi az öröm.
Ne bújj bele a napi rossz dolgok paplanjába, mert csak vergődni fogsz benne. Szaggasd két kézzel, majd dobd ki a hasznavehetetlen dolgokat az életedből. Csak az üdvös, ami örömet okoz.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...