2013. május 4., szombat

Szülinap, Anyanap, csatornap

A csatornaásás rendkívül izgalmas volt a fiúknak. A szerelőnek is. Igaz hogy sokgyermekes apuka, de a két ördög, Szili és Szabolcs azért megizzaszthatták néha.
Dínós ásatást vezettek a földkupacon, várták a csőtörést (mikor áttöri a végén a kijövő csövet, és ráköti a csatornára), de csalódás lehetett, mert az előző napi szippantás miatt nem folyt ott semmi. csak némi víz, amit én engedtem, ugyanis egy pillanatra elfelejtettem: nem lehet.
Mostanra kész van minden, be van temetve. A szerelő a meghagyott nyitott csőrészt rendesen lekupakozta (tisztításhoz, dugulás elhárításhoz hagyják meg), melegítéssel lehet csak kivenni a kupakot, mert látta milyen gengsztereim vannak.

Akik egyébként totál rendes kölykök. Mindig kipucolják a kádat is. No nem maguk után vagy előtt, hanem fürdés közben. Értsd: szappannal és körömkefével (ha találnak mosogatószivacsot akkor azzal) sikálják, közben veszekednek, rengeteg szappant kennek a kád szélén szét, szóval dolgoznak. A mi fürdőkultúránkban szappan van, ez gondolom egyértelmű. Néha készül folyékony változat, amit tusfürdőként lehet használni, vagy samponként, összetételtől függően.
Ha egy ilyet Livike megkaparint!
Akkor jön a bableves főzés, és 2-3 deci folyékony szappananyag a fürdővízben.

De a nagyok után sem nagyobb élmény vízre szállni.
Ha Kevin után fürdök, garantáltan szőrmentes leszek, ugyanis ő 50 C alatti vízben nem szeret fürdeni. Nyáron sem. Én mondjuk utóbbi évszakban a 18-20 C vizet kedvelem, vagy hidegebbet.
Kira pedig áztatja a fürdőszobát. Feltörölni persze mindig utólag, hívásra képes, mert elfelejti...

Livi Anyák napi műsora nagy élmény volt. Annyira aranyos a kiscsaj! Próbált lépést tartani a dalokkal, versekkel, az esélytelenek nyugalmával vigyorogta végig az egészet, de persze mozgott a szája, szövegelt végig. Néha odakiáltott hogy "szeretlek Anya", és sokat mosolygott ránk (mama+én).

Szabolcs pedig az, aki nem képes az érzései elfedésére, kicsit sem. Olyan kislánnyal táncolt, akit nagyon nem szeret. Semmi baj nincs vele, csak ő valamiért nem kedveli. Látszott rajta hogy nem érzi így jól magát, el volt fordulva az egész teste, oda sem nézett. Ő is nagyon jól szerepelt, aranyosak voltak.

Kevin most nyúlketrecet készített, mert a szomszéd nénitől kap egy nyuszit. Kapott tőlem palántákat, magokat, mert azt kért a kertjébe.

Tegnap pedig nagy vihar élményem volt. Hazafelé jöttünk a vásárlásból, az utolsó helyen voltunk épp, mikor eleredt a nagyon eső. Mindenki állt a bolt előtt a tető alatt, én bepakoltam a csomiba, odaálltam a bolt elé, majd Katival helyet cseréltünk, és indultunk haza. De menet közben félre kellett állni, mert annyira esett. Ez még mindig Vácon volt, egy parkolóban. Hamar csendesedett a jégesős rész, indultunk. De hazáig követtük a nagy zuhit, néha a közepébe kerültünk, néha megelőztük. Nagyon szeretem az elemek harca-időjárást. Most hiányoltam a nagy dörgéseket, és villámok is csak gyengén voltak.

Ma tartjuk Lívia és Szili szülinapját, most indulok öltözni és tortát gyártani. Majd jelentkezem a részletekkel. Szép napot mindenkinek!

3 megjegyzés :

  1. Líviának és Szilinek nagyon boldog születésnapot kívánok!
    A többit meg jó volt olvasni:)Tele vagy energiával, életerővel, ez a blogon keresztül is érezhető. :)

    VálaszTörlés
  2. Boldogságos szülinapot a gyerköciknek! :)

    VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...