2013. augusztus 4., vasárnap

Falatok

Azt hiszem megszületett a legjobb tanács azoknak, akik le akarnak fogyni, és nincs semmi különleges betegségük.
Ne egyél mert jól néz ki,  ne egyél mert jó az illata, ne egyél ha kínálnak és nem akarod megsérteni, ne egyél ha unatkozol.
CSAK AKKOR EGYÉL, HA ÉHES VAGY!!

És mikor az éhség jelentkezik, akkor is elsőnek egy nagy pohár víz, fél óra türelem, és majd mikor már nagyon éhes vagy, akkor le lehet ülni egy negyed adag étellel.
Elég lesz az is.
Sőt, hálás leszel minden falatért, sokkal jobban fog ízleni, mert vártál rá.

Szerintem nem kell semmit kiiktatni, ha szalonnával akarsz jól lakni tedd meg, mint mondtam: ha nincs különleges problémád, mert ez esetben a személyes diétát persze be kell tartani.
Szóval kiiktatni semmit, idd cukorral a kávét, még mindig jobb mint az édesítő, tegyél bele zsíros tejet, mert jobb mint a 0%-os fehér víz, egyél ami jól esik épp, csak legyél éhes.
Meg fog lepni: mennyiszer eszünk úgy, hogy nincs valódi éhség. mennyiszer eszünk: hogy valaki ne egyen mellettünk egyedül, mert ideje van épp az ebédnek, hogy ne menjünk el otthonról üres hassal, stb.
Fontos a sok és jó minőségű ivóvíz, ennek a legtöbb helyen a csapvíz pont megfelel, a megfelelő hőmérsékletűre hűtve.
Tehát szerintem nem kell éhezni, nem kellenek bonyolult divat diéták. Az, hogy egyre egészségesebb dolgokat eszünk, úgyis magától fog jönni, mert lassan megjelenik az igény: az a kevés amit innentől kezdve eszünk, minőségi és tápláló, magas vitamin és ásványi anyag tartalmú eledel legyen.

Ami még nem kell a normális élet semelyik szakaszához, az a bűntudat. tehát ha elnyalsz egy fagyit vagy eszel vendégségben egy szelet sütit éhség nélkül, akkor köszönd meg, légy hálás érte, és ennyi.
Mozogj eleget, igyál eleget, egyél legalább 80 %-ban egészséges és jó ételeket. Ide még beszúrnám a személyes véleményem: ami nem konzerv, nem tartósított, nem gyorséttermi génmanipulált, az az egészséges kategória. A bableves is, a krumplifőzelék is, minden amit megszoktunk és szeretünk. Reformizálni persze lehet az ételek egyes részeit, saját ízlés és diéta szerint alakítani, de minden alakítható valamennyire.

A másik nagyon nagy igazság: nincsenek rossz dolgok, csak túlzásba vitt és rosszul használt dolgok vannak.
Egy pohár bor jó, napi 3 liter már nem annyira.
Nem ide tartozik a margarin és a mosogatószer, de nem is ezekről szólok most.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.