2013. szeptember 25., szerda

Earth, Wind and Fire - September


EARTH
Jó hogy nem sima, jó hogy vannak hegyek, dombok. Mert onnan olyan jó lenézni, panorámaképet készíteni szemmel, onnan nézni a szélben hajló fákat, miként hajlanak akár derékszögig is. És az állatvilág is érdekes. Mikor éjjel kutyagond van, ki kell menni, és T-rexek zörögnek az erdőben a fák közt. Akik a bőgő, "harcoló" szarvasok igazából. És akiknek olyan a hangja mikor bőgnek,mint a szorulásos oroszláné.

WIND
Figyelgetem pár éve, vannak megállapításaim.
Pl. nagy olvadás után pár szeles nem jön, és megszárad a föld.
Vagy most, ősszel: pár szeles nap és lepotyog a gesztenye, lepotyog a már száradt levelek tömege.
Segít magán és a benne élőkön a természet.
Most épp a gesztenye hullik, tehát rohamsisak nélkül nem tanácsos a gesztenyefák alá menni.
Mert nekem viszont gyűjteni kell, nem lehet a "majd, ráér" szlogennel hazamenni, mert megelőznek a vaddisznók. Azokat nem zavarja a szélben potyogó szúrós gesztenyeburok, van vastag bőrük, vastag szőrzetük. Ha kérdés merülne fel, elmondom: visszérkrém készítéséhez kell a gesztenye termése :)

FIRE
Este hűvös van. Annyira nem, hogy igaziból fűtsünk, némi papírszemét égetése gallyakkal pont elegendő. Az is inkább a tudat, a tűz látványa miatt melengető.

SzEPTEMBER
Itt ugye van 3 iskolás (jövőre 4, aminek a helyességéről nem vagyok meggyőződve,de a törvény, ugye), az egyik betöltötte a 8. évét, a másik felvételire készül és másik suliba (most íratjuk át bizonyos okokból), a harmadik pedig minden nap kitalál valamit amit alkothat. Pár napig a bicikliket szerelte, most katapult készül, de szárnyakat is látok félbehagyva amikkel repülni akar majd.

És a zene, ami más nem is lehetne mint.... (nem Ákos, kivételesen)
Earth, Wind and Fire - September

Akartam még írni olyasmiről hogy Szili miket mondott, de megy a Gyerekszáj fülhöz.

2 megjegyzés :

 1. Csak apró megjegyzés, nem muszáj iskolába mennie 6 évesen. Beszélni kell az óvónőkkel, elvinni a nevelési tanácsadóba.
  Ha ők is úgy látják nem kell mennie.

  Ildikó
  (én sem engedem a középsőmet, nagyon nem érett rá, óvónők is úgy látják, logopédus is, úgyhogy remélem a nevelési tanácsadóban is rábólintanak, ha nem, jegyzőköz kell menni, de mindent megpróbálok amit lehet)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Akkor sem kell ha minden oké vele, és beszédhibája sincs? Jó a finom motoros mozgása, okés a gyerek, de szerintem simán játszhatna még egy évet.

   Törlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...