2013. november 20., szerda

Úton a fiúkkal

Úton vagyunk, Szabolccsal, Szilivel.
Átbuszozunk korábbi lakhelyünkön, mutatom Szabolcsnak:
- Ide járt Kira oviba.
- Akkor elmesélem neki, és felébrednek az emlékei.
Szili mellettem behunyja a szemét:
- Emlék vagyok, alszom.
Majd felül, kinyitja a szemét:
- De jó! Emlékeznek rám, felébredtem!

Volt más is.
Újpesten, továbbhaladás előtt, wc ügyben egy gyorsétterembe mentünk. Kaptak sült krumplit, elintéztünk mindent (kódos wc!!), és mentünk kifelé. Szili mellettem, fogja a kezem, mi megyünk elöl, nyitom az ajtót, fogom a különálló gyerekemnek, de Szabolcs persze nekirohant a vastag üvegajtó másik felének.
Kis sírás, megállapítottuk, hogy az ördögszarvai megvannak, sikerült megint növeszteni rajta (mindig ugyanott veri be a fejét: a homlokán, oldalt, a hajtőnél).
A metróról leszállva közli:
- Nem sikerült, a fenébe!!
- Micsoda?
- Átmenni Roxfortba.
- Ja, azért mentél neki az üvegnek?
- Miért, mit gondoltál??

Ami persze véletlen volt, de jól kivágta magát.

Sikerült megállapítani, hogy megint a vidék a szarlerakat.
Volán buszpályaudvar, jegyautomata.
Vácon ez 50%-ban nem működik, de ha épp igen, akkor egyszerű a használata.
Kiválasztom az úticélt, kedvezményt, darabszámot, majd dobálom a pénzt.
Csak úgy, minden egyéb jelzés nélkül.
A pesti már érintőképernyős, de ugyanaz: úticél, kedvezmény,  darabot.
Tenném be a pénzt, de nem veszi el. Pedig ki vannak írva a címletek, és benne van az ötezres is.
Oké, ezek szerint azt mégsem szereti, felváltom. Keresek én jegypénztárt, de nem találok. Akkor veszek egy kiló mandarint, az is pénzváltás. Visszamegyek az automatához, újra ütögetek, és felfedezem: van egy "fizet" gomb, ami nélkül nem kell neki a pénz. Oké, figyelmetlen voltam, elismerem.
De nem meglepő módon mégsem szarlerakat a vidék, mert a váci gép elfogadja a kétezrest, de ez még mindig nem. Szerencsére van apróm, és az ötszázast beszippantja. Van jegyünk.

Szilivel egyébként élmény, mert mindent elolvas. Betűt lát, muszáj elolvasnia. Megkérdezte: miért mennek azok a fénybetűk, így nem lehet elolvasni őket. De azért sikerrel vette azt is, mert 3-4 elhaladásra sikerült megfejtenie a szöveget.

Nem is mondtam hol voltunk.
Szemészeten a két kisebb fiúval, a Madarász kórházban, mert ott rendel egy volt osztálytársnőm. Vácról küldtek gyerekszemészhez, mert nem volt mérhető és megállapítható a baj a felnőtt dokinak. Akkor legalább tényleg indokolt Pestre menni, no meg találkozni is jó.
Kiderült, valami retina elváltozás, ami nem műthető, nem fog romlani, de nem is korrigálható szemüveggel. Erre vonatkozólag még pontosító vizsgálatok lesznek, Kevint is vinnem kell, de ráérek tavasszal is. Messzire nem jól látnak, de jogsit kaphatnak majd, csak nem hivatalosat. Azt hiszem rosszabb is lehetne, kaphattak volna olyan "együtt kell élni vele" problémát, ami rosszabb. Mert ez pont az, amivel nem kell foglalkozni.

Ez után este még Kira szülőin voltam, majd végre otthon.
Anyám tegnap kimosta a 8 gigás pendrive-ot, pedig átnézte a zsebeket, de a pendi működik. Valószínűleg 90 fokon mosva nem így lenne. Kevin mobilja két napig hevert az udvaron a sárban, de az is működik. Viszont biztos vagyok benne, hogy sem a szülinapjára, sem karácsonyra nem kap mobilt :)
Pénteken lesz a szülinapja, tudja hogy megvan az ajándéka, de nem tudja mi az. Tegnap mondja:
- Legalább mondd meg, hol van!
- Hülyének nézel? Miért mondanám meg?
- Úgysem fogok meglepődni, mert minden évben van egy nap, mikor kapok valamit, ami unalmas. Nem meglepő. És biztos valami gyerekes lesz.
- Tuti. Vettem neked új bilit. Meg pár pelenkát. Játékbabát, fésülhetőt. Kapsz még szörfdeszkát, mert az is hasznos itt az erdő mellett.

Ilyen tortát akarok csinálni.

4 megjegyzés :

 1. Nem Mond hülyeséget a fiad.... Mi egy buli után hajnalban a keletiben megpróbáltuk. Haverom azóta állítja, hogy sikerült neki átmenni Roxfortba, csak jegye nem Volt.... szerintünk inkább csak kissé spicces állapotban bealudt a fal tövében :D
  Na majd ha nagyobb lesz, sikerül neki :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kevin pl. azért akar Angliába menni, hátha... :)

   Törlés
 2. Reggel suli felé autóban, a román rádióban (magyar nincs) idiótán kérdeznek egy óvodás gyereket: mi leszel, ha nagy leszel? A fiam hátulról kérdi, mit mondanak ezek? (vak hangot nem ért románul, pedig negyedik éve tanítják, angolul többet tud, pedig csak második éve tanulják)
  Mondom neki mit kérdeztek a gyerektől. Visszakérdez: s a gyerek mit mind mond? Hogy tervező lesz, mondom. Hátulról unottan: persze, aztán katona, aztán űrhajós, aztán tűzoltó s végül rendőr....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem felnőttként sem nagyon tudjuk mik akarunk lenni. Rossz a megközelítés. Rossz a kérdés. És felesleges: mi akarsz lenni, mi leszel ha nagy leszel.
   Egy jó válasz van: ember :))

   Törlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.