2013. december 30., hétfő

Felesleges...

... a kicsiktől kérni valamit, mert összevesznek melyik csinálja meg (ők még ezen vesznek össze), és képesek egy nejlon kettétépni, hogy mindkettő vihesse a szemetesbe.

... a körmömet reszelgetni, formázgatni, mert fűtési szezonban úgy néz ki, mint egy gyásztávirat. Komolyan. Este kisikálom, emiatt ülök negyed órával többet a kádban, majd este fapakolás a kályhába, és vége. A körmeim ismét gyászosak, a mutató és hüvelykujjam fogófelülete lemoshatatlanul szürke. Ezért ma megint levágom, és kész. A körmeim, nem az ujjaim. De mostantól az a célom, az egyik, hogy behozzam a gázt, és lecseréljem ezt a fűtést. Akkor is, ha minden más emellett szól. De lehetetlen élni és dolgozni úgy, hogy a napjaim nagy része a fűtésről szól. A kezem meg, ami valahol a névjegyünk, ocsmány.

... elmondani bármit a nagyobbaknak, mert ha huszadszor mondom, hogy nem öntünk a kádba mocskos vizet, akkor a válasz: "miért nem mondtad?", esetleg: "tudom". A fürdő középső összefolyójából meg jön vissza a víz. Sebaj, majd jön a vizes, majd megcsinálja. Úgyis rég volt már itt.

... volt elővenni a téli bundát, mert az őszi kabátok totál elegendőek. Majd májusban kell a bunda azt hiszem. A kutya és a macska vedlik, valahol nyílik a hóvirág, és lassan cseresznyét eszünk. Februárra Kirával korizást tervezünk, de lehet inkább leugrunk a Velencei tóra fürdeni. Meglátjuk.

... fogadalmakat tenni, mert az. Hisz nagyjából idén sem fogytam le, nem tornáztam eleget, angolul sem tudok úgy mint kéne, és keveset olvastam. Ugyan olvasok mindennap valamennyit, csak fáradt vagyok haladni a könyvekkel, de veszem őket, és majd ha öreg leszek el is olvasom.
Azt hiszem nem fogadkozni kell, hanem cselekedni. Jó dolog a tervezés,  ha a megvalósítás irányába is történik valami. Egy fogadalmam tartottam be, mégpedig azt, hogy nem alkuszom meg, és nem kell semmi félig jó kapcsolat, nem kell csak izé kapcsolat, és baráti félkapcsolat sem. Így azt a fiút, aki titkolni akarta a neje elől a barátságot, mert nem akart vitázni, inkább passzoltam. Őszintén szólva, nem az én problémám, hogy valakivel ilyenekről vitázni kell. Hülyeség? Mert ettől még lehetne jó barát? Valószínű, de hadd ne legyek a titka senkinek sem. Ez nem az az életszakasz, és én nem az az ember vagyok.

... bármire azt mondani: úgysem sikerül, mert ilyen nincs. Számos alkalommal bebizonyosodott nekem, hogy akár nagyon furfangos módon is, de összejön az, amit tényleg elhiszünk hogy sikerülhet, vagy egyszerűen csak eltervezzük, és hagyjuk hogy magától megvalósuljon. Minden aggódás és ellenérzés nélkül.

... ilyen címet adni egy bejegyzésnek, mert ennél több felesleges dolog nem jut eszembe.

Mégis.

... sültkrumpli az ötgyerekes családban. Mert mire a 4-5 kiló krumpli megsül, lemegy a nap, és egy tányérral jut mindenkinek. Soha többet.

... fogadkozni hogy soha többet, mert úgysem betartható.10 megjegyzés :

 1. A gerincedet, azt tartsd meg. Mindenből kívánok egy kicsit jobbat jövőre! És a gázt, feltétlenül.

  VálaszTörlés
 2. Palacsintát és sült krumplit csakis egyszerre 2 serpenyőben :))
  Ócska kesztyűt használni a fűtéshez, nem jönne be?

  Nagyon boldog tervekben és sikerekben gazdag új évet kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Van ám kesztyűm, mégis retkes hatású a kezem. Mert a bőr smirglis. No de mindegy, nektek is minden jót az új évre is :)

   Törlés
 3. nem felesleges:)))))jó itt nálasd

  legyen nagyon szép és jó Új Évetek

  VálaszTörlés
 4. A gáz jó ötlet. Nem drágább mint a fa. De addig is kesztyű és kézi kenőcs.
  Boldog új évet és egy normális pasast kívánok a jövő évre neked...rádfér, meg megérdemled. És lehet hirtelen a gázbekötés sem lesz sürgős...

  VálaszTörlés
 5. Szia, ha gázt köttetnél, gondolom központi fütessel.
  A fafütés sokkal olcsobb, kazannal, központi fütessel nem koszos, elég a sok papirszemét is, és egy szép nagy puffertárolóval ilyen enyhe napokon nem is kell naponta begyujtani. Raardasul a hasznalati melegviz is meglenne egy füst alatt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Á, a központi fűtéshez túl sok mindent kéne itt átalakítani, ezért gázkonvektorban gondolkodom. Tudom, nem túl gazdaságos, de nem lenne drágább mint most a fa. És csak ezt tudom reálisan összehozni :)
   A legjobb lenne a központi fűtés cserépkályhás kandallóról, vagy a tömegkályha, de maradjunk a földön :)

   Törlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.