2014. február 6., csütörtök

Vonzalmak

Vonzódom hozzád. Szép a külsőd, napról napra jobban tetszel. Mióta megláttalak azzal a másikkal, azóta kellesz. Persze tudom, te sem vagy tökéletes, biztos vannak hibáid, de azt hiszem tudnám kezelni őket. 
Tisztában vagyok azzal, senki nem megváltoztatható. Te sem. Ahhoz újra kéne születned, hogy más legyél. Így aztán elfogadlak olyannak, amilyen vagy. Azt remélem, hogyha egyszer magamévá teszlek, kitartasz majd mellettem. Mert a fajtád sajnos nem túl hosszú életű a kapcsolatok terén. Pár hónap, és elkezdtek kimaradozni. hamar elfáradtok, egyes, korábban jól működő dolgok megkopnak, mondjuk úgy: lejár a szavatosságuk. Pedig jó lenne ha sokáig tartana. Hisz várható hibáid ellenére még mindig vonzó vagy.
Jó az alkatod, pont a kezembe simul. A szemed fénye? Imádom!!
A hangod? Tetszik hogy sokféle. Olyan, amilyennek hallani akarom. De mondom, remélem nem fogsz elhagyni olyan hamar, mint az előző szerelmem. Ő hasonló adottságokkal rendelkezett. Lehet másféle típusokba kéne belezúgnom. De nem tudom irányítani. Vonz a fajtád. A rosszfiús lazaságod, hogy spontán vagy, hisz mindig azt csinálsz amit akarsz, én pedig kapkodhatom a fejem, most épp mit találsz ki. Pedig szeretném az állandóságot, de az neked és a társaidnak nem megy. Így alkalmazkodom, és cserélgetlek titeket. ha nektek ez kell?!? Különben is. Lehet hogy inkább az a melletted ülő fekete kell. Jobbak a paraméterei.
Na húzz innen!!

Ezek a modern kori szerelmek.
Egy autó, bútor, és a leggyakrabban cserélt pasi/csaj: a telefon. Lehet bármilyen full extrás, szép, okos, csúcskészülék, mégiscsak tönkremegy a végén.
Ami elég hamar eljön.
Rövid, eldobható kapcsolatok ezek, pedig régebben még hosszabb periódusokra választottunk ilyen jellegű társat.
De a mai telefonok kurvák.
Ötperces ribancok.
Már szinte meg sem akarok ismerni egyet sem mélyebben, mert úgyis megbüdösödik, és kell a következő.
Hibáik vannak, tökéletes nincs, max. olyan, ami nekem tökéletes, neked tökéletes, de mindnek van hibája. Egyik ebben jó, a másik abban.

Sok ember mélyebb viszonyt ápol a telefonjával, mint embertársaival, partnereivel.
Az autó is sok esetben ilyen. Lízingelem pár évre, majd jöhet egy modernebb, jobb feltételekkel. Becserélhető minden, beszámítják a régit az új árába, kihagyhatatlan.
Eldobható minden.
Jó világ?
A nyolcvanas évek utópisztikus elképzelései szerintem nem készítettek fel erre. Sok mindenre, ami nem vált be igen, de erre a kötődésmentes-eldobható világra nem.

Link: egy ilyen??
Persze ez a bejegyzés viccnek indult, de mégis érdekes, hogy miért nem mélyedhet el a viszonyom a tárgyaimmal? na mindegy. Ma sem lettem okosabb.

7 megjegyzés :

 1. Szia!
  A kilencvenes évek végén volt egy betárcsázós levelező rendszer. Több fiókocskával lehetett szakkörszerű csoporthoz csatlakozni, többek között irodalmihoz is.
  A színvonal hullámzó volt, és a tagok is folyton változtak. Mégis megvolt az a mag, aki kitartott, és még találkozót is rendeztünk.
  Ilyesfajta írásra már ugrottam, és megírtam a férfi szemszögét.
  Most is kinyílt a töltőtoll a fejemben, de gyorsan rácsavartam a kupakot.
  Rossz volt a vége a játéknak. Hetekre leállították a szervert, és ki-ki ment a maga útján tovább.
  Az a szellemi pingpongozás a itt belül ma is hiányzik, de olyan mint a Te telefonod. Már nem alakul ki kötődés, csak egy ketyere lenne három napra. Egy kis hanczurozás, hogy hű maradjak a nevemhez.
  Bocs a hosszú szövegelésért, csak meg akartam köszönni ezt az írásod! Úgy esett, mint végignézni egy szekrényből kiborult fényképes dobozt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pedig érdekelne a férfi szemszög, bár a lényeg szempontjából gondolom ugyanaz.
   Szívesen :))

   Törlés
 2. Szia!
  A férfi szemszögéből nézve jól van ez így, mert egyszerű és mindig új! Főleg, mert tárgyak!!! Ez így elég nyers, de tömören -és tisztelet a kivételnek- ez így van. És ami még rosszabb, az inkább az, hogy ez talán kihat az emberi kapcsolatokra is, nemtől függetlenül!
  De örülnék, ha valaki rácáfolna.

  VálaszTörlés
 3. én maradok a régi dolgoknál..., ha elromlik, akkor megjavítom. nem szeretem, ha a dolgaimhoz nem tudok ragaszkodni:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nos, mikor a két hetes mobilt nem veszi vissza a gyártó, a szervíz azt mondja javíthatatlan, akkor ezzel nem nagyon futunk semerre :))
   Sony Xperia volt, nem gagyi.

   Törlés
 4. Hanczur: Drótpostagalamb (DPG), s igen, rengeteg fantasztikus csoport volt: Elektron, Tipegő, stb.

  VálaszTörlés

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.