2014. május 20., kedd

Élő lények purgatóriuma


Nézem ezt az embert, aki halál komolyan puncinak hívja magát, és nem is akarom felfogni. Rengetegen foglalkoznak vele, én nem fogok, egy deka cikket nem olvastam el róla, mert nem ő itt a lényeg. Ő csak egy áldozat. Olyan mint az az ember, akit mindenki utál, vagyis senki nem szeret.
Könnyű utálni, nehéz felfogni, hogy szerencsére felvállalt valaki egy szerepet, amit nem nekem vagy neked kell. Mert szerepek vannak, karakterek vannak, olyanok is akiket szeretünk, olyanok is akiket nem.
Ez volt a lila része, az ezo szöveg.
Az illető a sorsának az áldozata, valaki csúnyán kihasználja, nem tudom mivel véve rá arra, hogy kettős állampolgár legyen. Nem is érdekel, hisz benne van a pakliban, hogy semmiféle felsőbb kihasználásról nincs szó, nem a menedzser ötlete volt, hanem puncié. Nem tudjuk, kár erről beszélni. Megnyerte, hadd vigye, akit bánt írjon az ENSZ-nek, és tudatosítsa magában, az hogy ilyesmin kattog, nem javít semmin, csak azt segíti elő, hogy ne kelljen más, valósabb problémákkal szembenéznie.
Mint amikor kamaszként a szomszédnő ült anyámnál, és azt hallottam csak, hogy az a szemét Dzsoki!! Mert neki erről szólt az élete, a Dallasról. Pedig totál fosban élt, mármint semmi nem volt okés az életében. Pia, no pasi, mindent leszaró gyerek, no munka, stb. De valahol ki tudott ebből menekülni. Mással tudott foglalkozni. Mert nem mindenki elég erős ahhoz, hogy szart lapátoljon és takarítson, van aki benne fürödve éli le az életét.
De ez csak a bevezető volt.

Próbálok érthető lenni. Ez néha nehéz, mert ami bent simán meg van fogalmazva, nem mindig jön ki úgy ahogy szeretném.
A jelenség a lényeg, hogy a pofánkba van tolva a szex, és nem a fogyasztható formája. Hozzáteszem, sem a melegekkel, sem a fizikailag elváltozott (hermafrodita, transzszexuális, transzvesztita) emberekkel nincs bajom, amíg csak olyanokkal szexelnek, akik ebben nem találnak kivetnivalót. Magyarul mindkét fél részéről rendben van az aktus.
Bajom max azzal van, hogy minden szinten ott a szex. Lassan a pelenka is ezzel van eladva, és mint mondtam már, amíg egy nő viccesnek és megoszthatónak találja hogy a nőknek puncijuk van a pasiknak meg puncihiányuk, addig szar az egész azt hiszem. Mert ez nem vicces, hanem ledegradáló. A nő nem punci, a fiú nem pöcs. Az élet meg nem pornófilm.
De ez egy változás a világban, olyan változás, amit nem kértünk és nem szeretünk. Eljuttatja az embert és a társadalmat valahová, ahol nem szeret majd lenni. Ahol majd visszasírja a régmúltat. Mikor még a szex két ember magánügye volt.

Minden változás lényege a sebességben van. Ha hirtelen történik, lemondásokkal, megrökönyödéssel, lázadásokkal jár.
Nézzük egy egyszerű kis példával.
Anno volt a taxis blokád nevű sztrájk Magyarországon, mert a benzin 40 helyett 70 forint akart lenni. Nagy változás volt, hirtelen, kiakadtak az emberek. Oké, visszaállt a 40 forint, majd apránként emelkedett. Tudjuk hol tart most, ne részletezzük. De ha holnap 800 ft lenne 400 helyett, megint lázadás lenne. Apránként csak morgunk, de akinek van kocsija és megoldható, kiszorítja a több pénzt, ha nem megoldható, eladja a kocsit és jár busszal. De nem sztrájkol, mert 1-2 forintokért nem mozdul meg senki.

Ha évek alatt jutunk el egyik pontból a másikba, az szinte észrevehetetlen.
Így van ez a pofánkba tolt homoszexualitással és társaival is.
Szerintem ez még normális (a homoszexualitás), némelyek életének a része. Azaz nem kell vele foglalkozni. A dologgal szerintem nem az a baj hogy elfogadásra neveli a népet, miszerint a meleg ember ugyanolyan jogú tagja a társadalomnak mint a hetero, hanem az, hogy minden le van kicsinyítve, le van víve a szexig. Ez pedig immunissá teszi az embereket, és elhiteti velük, hogy nincs is más örömforrás, csak a szex.
Ami pedig ebből a tévében látszik, az totál Szodoma. A Maunika só elhitette a sok emberrel, hogy kiabálva kell kommunikálni, a mostani aztsemtudom mi a címe esti műsorok pedig folytatják ezt. Lássuk be, igazából tök ugyanaz. Kitalált helyzetek, kiabáló szereplők, alpári stílus. Csak ezek a mostaniak még "sztárok" is lesznek. Már amennyiben a pletykalapokban és reggeli műsorokban való szereplés ezt jelenti.
A sztár egy csillag. Ez a szó jelentése. A csillagok tájékozódást nyújtanak.
Ezek az emberek akikről szó van, számomra például nem léteznek. Én nem ismerem őket, nem nézem a műsoraikat, nekem nem ők a sztárok, de ez nálam egy döntés eredménye. Illetve az érdeklődés hiányáé. Levíve a kis életemre, anyám nézi, foglalkozik vele, bár velem nem tudja megbeszélni, nem vagyok vevő rá. De mikor nem ő kezeli a távirányítót hanem a gyerekek, akkor kisebbeknek mese, nagyobbaknak Spektrum megy, saját döntésből.

Tulajdonképp szégyenlem magam így visszaolvasva ezt a bejegyzést, mert ami elindította az egy olyan okozat volt, amit észre sem vettem volna, ha nem lennék fészrejáró. Igazából ami viszont vigasztal, hogy lecseng ez is hamar mint a többi antisztár. Hisz a nem igazi dolgok nem tartanak soká. ott vannak, elhoznak egy apró, pici, észrevehetetlen változást, majd eltűnnek. Mindenkinél el fog jönni jó esetben az a pont, amikor azt mondja ne tovább, innentől nem vagyok hajlandó foglalkozni a világ ezen ágával. Csak amennyit tényleg muszáj.

Az egyéni szabadság pont ebben áll, hogy magam döntök arról, bemegyek-e a társadalom segglyukába, mennyit időzök ott, mennyi mocskot tapasztok magamra. Sosem késő kiszállni, max ha sokáig maradsz, nehéz lesz lemosni. De megoldható az is.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Ha a véleményed nem titok, a neved se legyen az :) Tisztelj meg az aláírásoddal.